Отговори
# 405
Цитат
Докато Йълмаз и Зюлейха изневеряват със чувствата си, със сърцето си, с мислите им, емоционално. За мен това е “по- голямата беля”. Защото със сърцето си Демир никога не е изневерявал на Зюлейха.

Ира, затова писах, че изневярата няма едно измерение - мъж и жена могат само с погледи да "правят" по - силна любов, без да се докоснат.
Дана, за Зюлейха разводът ще е много труден, има филм, който не е в нейна полза. Ако изобщо се стигне дотам.

# 406
Лу,
Абсолютно!

Пипи, Дана
И аз си мисля, че ще последва борба за децата. Както Зюлейха за своите, така и Йълмаз за Керем Али. И Аз не виждам как ще съберат двете двойки след всичко преживяно...
Но ние едно мислим, а кой знае какво са ни подготвили. 😀 Да пускат фрагман, та да знаем поне дали сме се насочили в правилната посока.

# 407
Момичета, и Демир и Мюжгян знаеха, че Йълмаз и Зюлейха се обичат и винаги ще се обичат. Особено Зюлейха го казваше това на Демир постоянно. В момента иде реч за обвинения във физическа изневяра, а не кой кого обичал. Това ясно го казват многократно. Точно за това и Йълмаз даде пистолета на Фекели, за да стреля, ако вярва, че Йълмаз е спал със Зюлейха. Фекели каза, че му вярва, но каза, че Демир няма да повярва на Зюлейха.
Филмът е в ущърб и на Зюлейха и на Йълмаз, но трябва да подадат молби за развод. Не виждам друг начин. И не мисля, че има. Надявам се да дадат логични неща. Зюлейха трябва да разкаже всичко на адвокат и да се бори. Но я изхвърлиха като куче, и то ранена.

# 408
Наситен епизод, още не мога да осмисля всичко, което видях. Ще чакам превода, сега и не разбрах нищо докрай.
Много ми хареса първата сцена в гората. По друг начин, но тя е в артистичния стил на Сарачоолу, в който е направена „Черна роза“.  Живата природа: трева, дървета и „мъртвите“ Зюлейха и Демир. Нарочно не показаха дълго време какво става със Зюлейха. И ефектната и поява: с разперена ръка се хвана за дънера на дървото. Много е вероятно този момент да изведат в символ на едно ново начало за Зюлейха. Дървото отвежда към корените надолу и расте младо нагоре; Зюлейха се хвана „за здравото“. Някакъв такъв е смисълът, който виждам в това. Тази кратка сцена беше веднага след друга с децата на гроба на майката на Юзум. И така монтажът довършва идеята за ново раждане на Зюлейха. Дърво беше символът, който свързва Хюнкяр и Фекели, на което той е написал техните имена и малко след това я нарече „Чукурова“.
Без изключение са ми харесвали всички моменти, когато Демир аха ще се откаже от любовта. Не е стигал до това да изневери, тук направи това физически. Спомних си какво страдание беше, когато Сахер се беше намърдала в леглото му, а сега сам отиде при девойката. Но не му остава много: следващата стъпка е емоционалната изневяра. Пак хвана халката.
Сега кризата е много голяма, не знам как ще излезе от това положение.
Може да бъда и последната, но продължавам да вярвам в Демир.То това е и интересното, да може да издържи предизвикателствата, така, ако ги преодолее, краят ще бъде още по-ценен. Но щом му зазвуча в главата песента от влака, всичко е ясно.
Все пак интересно как ще се развият нещата сега. Зюлейха беше извадена навън от оградата, децата са вътре. Демир има достатъчно основание да иска развод и да си вземе децата. Но се надявам той да не издържи, а тя да е станала някаква нова Зюлейха и да имат не знам какви, но някакви нови отношения. Не че много вярвам в това наистина да стане; за него – да, но за нея – не или поне, не съвсем.
За Йълмаз нищо не ми се пише. Това, което е Мюжгян сега, е резултат от „любовта“ на Йълмаз. Ако не този, дано някой следващ път  Мюжгян успее да се спаси от този човек.
Сега и Йълмаз, и Демир се отказаха от майките и си искат децата. Да видим как всеки от тях ще продължи.

Лека нощ от мен!

# 409
# 410
Ухааа, Зюлейха ще се самозапалва, после нахълтва в имението и накрая стреля в Демир.  Или обратното? А сега де? И най вероятно това ще всичко от следващия епизод и ще чакаме по следващия и то в края да разберем аджиба жив ли е Демир!

# 411
Майкоооо, пак ще се стрелят... 😱😱😱
Виждам, че Зюлейха е във Фекелиеви, а Мюжгян е отвела бебето в Америка. Този път май тя ще простреля Демир.
Пипи,
Да, пак ще чакаме в по- следващия епизод да разберем жив ли е Демир не е ли...

# 412
Благодаря за фрагмана! Simple Smile
Аз се надявам Зюлейха никога да не се върне при Демир. Дано се спаси от него и от агресията му. Може да й помогнат и да каже за Аднан и да се бори за него. Не трябва да се унижава повече и да плаче по вратите. Демир пак я блъска и бие пред хората. Ужас.
Той има право да иска развод, но не и да я малтретира. Удари я, остави я като куче в гората ранена, сега пак я удря. Дано СЦ измислят друго и да не я върнат при този човек!

# 413
Момичета, може и двамата да са стреляли Flushed Онази снимка на Мурат пред затвора... разбрахте ли кого арестуват в полицейските коли, някакви непознати.
Ира, сигурна ли си, че Зюлейха е във Фекелиеви, вижда се статуетката с коня.

# 414
Лошото е, че Зюлейха пред хората се залива с бензин и иска да се подпали, посля Демир я хвърля на земята като боклук. Лично за мен, вече не трябва да има връщане назад. Ще бъде нелогично и глупаво. По традиция, Демир няма как да я прибере, всички знаят. Дано, ако има нова Зюлейха, то тя да стане твърда и силна и да не позволява повече да я третират като животно.
Шермин, тази змия, трябва да си плати. Заедно с Хатип, ама кога ли. Да, Зюлейха май е у Фекели. Сега ще видя пак, дали мога да се ориентирам по облеклото Simple Smile
Значи: тя плаче пред вратата със синьото палто, с него е и когато се полива с бензин в центъра на града, с него е и когато са на моста и Хюнкяр я прегръща. После е със синя рокля и черна жилетка, когато говори по телефона (може би у Фекели), със същите дрехи е, когато идва в конака и стреля. Предполагам, че след срещата на моста с Хюнкяр, тя ще иде при Фекели. Може самата Хюнкяр да я прати там. А може по време на опита да се запали, Фекели да е там случайно и да я спаси и да я прибере и после тя да вземе пистолет от неговата къща и да иде у Яман.Thinking
Лека нощ! Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 00:09 от dana78

# 415
Каквото и да е, вече нищо няма да е същото - след тези стрелби и общоградски панаири следва омраза.
Ваня, какво повече да иска Демир от Зюлейха - тя призна, че е отишла да предупреди Йълмаз, Демир ѝ каза защо не го е питала като е чула, че се кани да издаде Йълмаз. Тялом в леглото е с него, духом всяка секунда е с Йълмаз. Сега защо реве за децата си, а когато хукна на среща, не се сети за тях.
Йълмаз тръгна към Истанбул, да си вземе сина, как - едва ли знае, защото Мюжган е успяла да замине за Америка, така пишат турците.

Сериал, никой не мисли за последствията от спонтанните си действия.

На снимката пише - "Договорът на Мюжган вече е приключил за този сезон, излязла е от сериала.
Секретна информация" /ГТ/

Müjganın sözleşmesi bu sezon sondu gitti artık diziden çıktı gözümüz aydın

Фрагманът с рус. суб.

https://vk.com/cukurova_mavi?z=video-135783830_456240805%2Fb3bbb … l_wall_-135783830

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 02:00 от LU4IQ

# 416
Добро утро! Animal Bee
Благодаря за фрагмана и всичко споделено снощи!

Поздрав от терасата на Яман:
в началото е само между двамата, сега ги виждат всички!

Скритото стана явно.
Зюлейха какво си мислеше, че така тайно, като не я виждат, ще поддържа емоционалния живот на Йълмаз, докато той унищожава Демир? Тя използва бурната реакция на Демир, която дори и да не ми харесва на мен, е все пак в рамките на това, което се очаква от мъжете там, където живее Демир, и Зюлейха застана като равностоен партньор до Йълмаз в битката за унищожение на Демир. Не забравям, че в предишните дни този, който се прегръща с жена му във филма, му подаваше ръка за помирение и Демир заедно с него „чисти“ честта на Зюлейха. Много обидно.
Мюжгян свърши добра работа като дигна завесата, за да има движение напред. И самата тя се отърва. Йълмаз не заслужава това дете, това каза майката, а по закон той може да го има. Това беше предвидимо: детето трябва да е част от любовта към майката, това дава живот. Сега ще видим какво ще стане с Аднан. За Зюлейха битката за любовта и детето вече е на границата на психическите и сили.
Предстои нов етап.
Двамата главни воюващи са Демир и Зюлейха. Войната е за това, чия любов е по-голяма. И двамата са уморени. И полудяват. Тя, защото Демир не я пуска, а от Йълмаз тя не получава никаква подкрепа. Демир, защото войната излезе пред целия град, филмът беше „прожектиран“ пред всички, Демир е свършен. Държи снимката на Аднан, но не може да се откаже от него. Сега се отказа само от Зюлейха, но сигурно и това е временно.
Това, че Демир я удря, че я блъска, че я остави в гората полужива – нищо от това не може да се сравни с това, което тя му причинява на него. Нейните рани ще зараснат, неговите – не. Тя го унищожава пред очите на всички. Демир с нищо не е променил досега това, с което започна живота си с нея. А Зюлейха се вбесява тъкмо от това, защото не може да се отдели от него и да си вземе децата, а Йълмаз е само на метри разстояние. Изгуби сили и да отблъсква Мюжгян. Зюлейха никога не се е интересувала от Демир, ако изключим случаите, когато се прави, че се интересува.
Зюлейха използва нещо, което вече беше използвала: изнасянето на проблемите пред обществото. Преди така принуди Демир да и върне детето. Разбира се, тя има право да прави това. Но за какъв въпрос става дума? Това дете е дете и на Демир, не е нейно от момента, в който легна бременна с него, без да му каже. Кой и е виновен за това? Тя търси публично решение на нещо, в което обвинява Демир, но тя е съотговорна за същото нещо. Кой ще  отсъжда това: хората пред бръснарницата? Действайки публично, Зюлейха първо продължава най-безмилостно да унищожава Демир, същият, който направи всичко възможно за нейната чест, и очаква, че той ще се изплаши и ще се откаже от нея, за децата не знам как мисли да ги получи. Когато реши да се ожени за нея, Демир беше готов да убие и да бъде убит. Ще видим докъде е готов да стигне този път. Сега видяхме само най-сериозният дотук опит да се откаже от Зюлейха, но не и от децата. Ще видим също докъде ще продължи натискът на Зюлейха.     
Бракът, сключен от Демир с любов и завинаги, а от Зюлейха със заключено за Демир сърце и докато си свърши работа по спасяването на Йълмаз, сега е във фаза на война пред очите на всички. Супер любопитно: кой от двамата ще издържи докрай. 
Въобще не споменавам Йълмаз, защото той не участва в битката за любов, той е пасивен, все едно това, което става, не се отнася за него. Унищожи живота на едно момиче, без да му мигне окото. Това, което предстои, е отварянето на тайната за детето. Тогава предполагам ще видим Йълмаз в цял ръст. Ако Зюлейха застреля Демир и го изпрати в болницата, може веднага да започне да се обяснява с Йълмаз.   
Във фрагмана Зюлейха обвинява: „Ти превърна живота ми в ад...“ А тя какво правеше в това време? Не правеше ли същото, за да спаси този, който сега не се интересува от нея.  Ще се запалва пред тези, които били свидетели на нейните мъки. Какво са видели тези хора, за да бъдат свидетели? Те по-скоро ще бъдат информирани. Децата „ми“ не са ли децата и на Демир?
Иска да се запали, нека се запали; искала да се удави, да я оставят да се удави; искаше да си пререже вените, преряза ги; не искала да се омъжва за Демир, ами да не се е омъжвала, тя е избрала това, имала е избор да не го направи. Целият свят е виновен и длъжен, че Йълмаз е убил заради нея човек. Тя беше готова да се самоубие още в Истанбул, когато Йълмаз тръгна без нея. Голяма любов, голяма саможертва. Само не разбирам защо други са длъжни за тая любов. Тя си е на двамата, каквото могат с техни средства, това да правят. Не, целият свят трябва да е в услуга на тази любов.
Сега иска да стреля, нека да стреля. Тя ще си прекара живота в затвора, любовта ще стане по-легендарна, „нейните“ деца ще бъдат щастливи. Понеже сега са нещастни.
Къде беше тази Зюлейха от фрагмана, когато свърши акцията по изчистване на нейната чест, Йълмаз с пълното съдействие на Демир беше прикрит като извършител на убийство, а Зюлейха забрави да каже дори едно благодаря, но веднага притича прелестна  пред вратата на Мюжгян, за да укрепи съседския мир и по женски. Защо не използва напр. пресконференция, която е идеална за такава цел и болката и щеше да бъде чута от много повече хора. Тогава животът и не беше ли съсипан, както и този на всички около нея, че даже и на децата и...Къде беше тогава тази Зюлейха, която сега събра пред бръснарницата публиката, за да се оплаче? Преди превода нямам отговор на въпроса доколко Зюлейха действа против Демир и доколко, използвайки това, че всички разбраха за връзката им и като разширява кризата, прави това с очакването Йълмаз да я подкрепи. Това ми е най-любопитният въпрос.

На този етап любовта се проявява като разрушителна сила.
„Ще ме обикне ли?“ това е въпросът, който си задава Демир, познаващ от баща си само любовта към земята.
Продължавам да чакам отговора, а след последния епизод и с чувство за хумор.

# 417
Как стоят нещата за трети сезон? Ще или не?

# 418
Как стоят нещата за трети сезон? Ще или не?
Ако я карат така, 2-3 интересни сцени + 2 часа плънка Гафур, Хатип и Шермин, по добре да няма 3ти сезон. Или, ако има да е след 18-20 години. Тия ми омръзнаха, 3 сезона ги чакаме да се изпострелят един друг, а още не успяват. Grinning Joy Stuck Out Tongue Winking Eye

# 419
Добро утро!
Очаквам Йълмаз да подкрепя Зюлейха до момента, когато научи за Аднан.
Мюжгян свърши добра работа като дигна завесата, за да има движение напред - именно тя отвори кутията на Пандора.
Всички в Чукурова вече знаят за филма. Каква надежда би могла да има Зюлейха да получи разбиране и съчувствие от хората, събрани край нея. В момента тя е с опетнена чест.
Pipilota, и в следващата серия ще е същото - сцените от фрагмана за 15 минути, останалото пълнеж. След 18 - 20 г. могат да състарят Мурат и Уур, но с Хилал не виждам такава възможност. А Вахиде и Керем трябва да напуснат сериала, освен ако героите им не докретат до дълбоки старини.
Очаквам Бехидже да се сети, че няма повече работа в Чукурова, особено след снощното сближаване на Хюнкар и Фекели. Да идва следващата леля

Малко не ни достигна за първото място в Total

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 10:41 от LU4IQ

Общи условия

Активация на акаунт