Сватба, булките на 2020 г., тема 3

• 31 770
  • 722
  •   1
Отговори
# 285
На нашите гости им познаваме половинките, така че ще ги каним. На тези, които нямат няма да им даваме възможност за плюс един. За братовчед ми ще направим изключение, понеже се сгоди преди известно време.

Последна редакция: пт, 14 фев 2020, 15:00 от Welt

# 286
  • София
Аз поканих и половинките им. Според мен е задължително, освен може би ако не сме колеги и отношенията ни са предимно в работа, но тогава защо да ги каня колегите въобще.

Ако си хванат  гадже в последния момент, не бих. За мен е важно гостите да се чувстват добре, на сватба, когато масово хората са по двойки и са по-емоционални, може много да му докривее на някого, че е сам.

ММ беше поканен на една сватба на негови приятели, тогава бяхме гаджета от половин година, беше решил да не ходи, щом аз не съм поканена, каза, че няма да се чувства добре все едно той няма половинка и друг да преценява сериозни ли са ни отношенията или е по-важно той какво чувства. Като наближи сватбата те сами се сетиха да ме поканят и мен и спестиха неудобството, беше преди крайната дата за потвърждение. Към този момент вече бяхме заедно от 9 месеца, достатъчно време ММ да прецени, че връзката е сериозна и да иска да бъда с него, както останалите са с официалните си половинки.

Така или иначе, според мен половинките не са кой знае какъв разход, масово хората си покриват куверта. Нечия половинка няма да ми е в тежест, само може да зарадва някой приятел и той да си прецени сериозни ли са им отношенията или не.

Сега като канихме гостите и ММ не познава приятелката, с която живее негов не чак толкова близък приятел, но са от една компания с момчето. Това момче при получаване на поканата го попитал можело ли да си вземе и половинката, щял да си плати. Много неудобно ми стана, ММ съвсем беше забравил, че той живее с момиче отскоро.

# 287
Ох.. ние започнахме да гледаме за халки..
Приятели ми похвалиха бижутерия Сара Трейд (милсля, че са в Плодвид).. имало над 5к модела и всичките били налични в магазина.
Ето сайта: https://www.sara-trade.bg/
Някой чувал ли ги е?
Проблема е, че нищо не си харесваме.. и почти 100% ще сме с различни халки..
Дано поне малко от малко дизайна е подобен Smiley

# 288
  • София
Да, един колега се жени и оттам са им халките.Доволни са. На мен ми е далече Пловдив, нищо че бяхме до Асеновград преди седмица. Само дето беше неделя и естествено всичко е затворено, както и този магазин...жалко че още не са се научили както е в София, хората масово имат свободни дни събота и неделя и тогава обикалят по задачки.Нека пуснат за почивка понеделник и вторник на служителите...

# 289
Нашите халки са от там ,но не сме ходили до Пловдив.Оказа се ,че в ателието имат каталог и от там си ги избрахме.Не са прекалено скъпи и са хубави за нашия вкус.

# 290
За половинките- поканили сме всички , все пак не може да поканиш някоя , която са заедно от 1 година или други  , които познаваме от два месеца. И има според мен хора , които биха се обидили.
Но това е строго индивидуално , ако ти е колега - не мисля, че е удачно да каниш и жените и гаджетата . Като няма да ги видиш тея хора никога повече .

За халките - бяхме в дуо, много несериозен  ми се стори целият разговор . Не вдъхва изобщо доверие . 
В принцес  голд казаха за два дни ще са готови, ние искаме класически , нямаше нищо в магазина като бижута  , а за мостри никакъв шанс . 85 лева е грама, като ни даде халки , който бяха доста големи и широки и каза че излизат към 13грама  и са към 1105. Питах има ли по -тесни , и тя си сложи пръста на халката и ми каза представи си го това ей така малко по -тясно ... И най - важното , гравирането беше ужасно ...
Не знам от къде ще си купим халки . Disappointed

# 291
Явно ще си правим разходка до Пловдив, малко да се постопли времето Simple Smile
Благодаря за коментарите Heart Exl

# 292
Аз трябва да приключа с възможно най-много неща за сватбата тези дни, защото ми предстои да съм доста заета в следващите няколко месеца.

Ще имаме домашна ракия и ще трябва да поръчвам бутилки, тапи и етикети. Също бутониери от някъде, кутия за пари, едни неща към подаръците за гости, тейбъл карти и още други подробности. Мисля да съм готова с поръчките до няколко дни, че после ще ми е трудно да вляза в час. Flushed

# 293
И аз ще се захвана с тейбъл карти, подредба на гостите , подаръци- може би ще трябва да поръчам още няколко , ако дойдат всички, само чакам да мине 15.02 и да започна да звъня да потвърждават . Blush

# 294
Ние днес бяхме в Дуо, човекът се държа много добре, на нас ни каза, че може по наш модел, но ние харесахме от неговите. Аз искам да имам диамантчета, така че мислим от там да ги поръчаме. Заменя грам за грам + 32лв за изработка на грам. Диамантите се заплащат отделно по 28лв на бройка. Моята излезе 4.5гр, а на ММ - 9-11гр. Според  това дали иска да е по широка или малко по-тънка, затова и не ги поръчахме днес. Ще го почакам да се почуди още малко и ги поръчвам. Казаха ни 25-30дни за изработка в момента. Момичета, вашите халки колко грама са? Женската ни се струва ок като грамаж, но мъжката ми се вижда малко множко? Вие какво ще кажете по въпроса?

# 295
  • София
Сякаш сте избрали по-тежки. Ние там харесахме едни за 10 грама двете. В още един мерихме едни и ни казаха, че ще са под 10 грама, около 9. Да кажат и другите, може пък ние да сме попаднали на по-леки случайно.

# 296
При нас моята е 4гр- 4мм широка размер 51
Неговата е 6гр 6мм широка - 61 размер
Говорим за изчистени класически халки.

# 297
Нашите са от Ювел и са около 9 грама двете общо Simple Smile

# 298
Още нямаме халки, но като разглеждахме мерих една 5 грама дамска и много ми допадна усещането на тежка халка. Друг е въпроса дали ще бъде удобна за носене цял живот Grinning

# 299
Ние днес бяхме в Дуо, човекът се държа много добре, на нас ни каза, че може по наш модел, но ние харесахме от неговите. Аз искам да имам диамантчета, така че мислим от там да ги поръчаме. Заменя грам за грам + 32лв за изработка на грам. Диамантите се заплащат отделно по 28лв на бройка. Моята излезе 4.5гр, а на ММ - 9-11гр. Според  това дали иска да е по широка или малко по-тънка, затова и не ги поръчахме днес. Ще го почакам да се почуди още малко и ги поръчвам. Казаха ни 25-30дни за изработка в момента. Момичета, вашите халки колко грама са? Женската ни се струва ок като грамаж, но мъжката ми се вижда малко множко? Вие какво ще кажете по въпроса?
Уау, 28 лева за диамант. Винаги съм си представяла съвсем различни цени. Може ли малко подробности за самите камъни?

Общи условия

Активация на акаунт