Подготовка за малкия човек - тема 10

• 41 587
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Живот и здрав в края на август очакваме нашето човече и много се чудя какво да избера за изписването.Единствено знам,че не искам да го навличам твърде много.Има ли летни мами,които да ми дадат съвет? 🍀

# 646
  • Варна
Trevichka, Благодаря! Simple Smile
Чакаме го началото на юни и съм подготвила боди с късо ръкавче и панталонче и от друга страна едно цяло ромпърче с дълъг ръкав.
Да има избор! 😄

Сложи си и една пеленка в багажа, ако ти се стори леко хладно просто да го наметнеш Simple Smile

# 647
Аз съм за края на юли и много се чудя какво да купя за изписването. Все още не съм купувала никакви дрешки. Така, че следя мнения и препоръки. 🙂

# 648
  • София
Имам детенце на два месеца. Трябва ли ми слънцезащитен крем за лице- при разходка с количката? Ако е необходим моля за марка.
Минералният на Биодерма.

# 649
  • София
Galeona, вземи си някакъв комплект за изписване (готов) или си го приготви сама.
Аз бях взела готов комплект. Акушерката облече бебето. Повечето дрехи останаха необлечени.
Скрит текст:
По спомени... облече му боди, чирапки, гащеризон, жилетка и шапка.

Родих на 30ти май. Времето тогава беше хубаво. Но в началото на юни рязко захладня.

# 650
Има ли някоя мама чието бебе когато плаче и главичката му става лилава от самия плач на 3 дни е :/

# 651
Мойто дете тaкa чaк поcинявaше от плaч

# 652
  • Благоевград
Моето бебче е родено в средата на юли. Температурата тогава беше около 32 градуса. Не съм купувала готов комплект. На изписването беше с чорапки, боди с къс ръкав, рокличка и тънка пеленка от тези като плетени с дупчици. Акушерката даже я беше сложила без да я омотава цялата с нея. Може за всеки случай да има подготвено и едно боди с дълъг ръкав ако е по-хладно.

# 653
  • Варна
И според мен не е необходимо готов комплект. В него има неща, които не винаги се ползват, а не е евтин.

# 654
И аз не взех готов комплект, винаги има по нещо, което не ми харесва в него, а и са скъпи. Скалъпих си го сама, но съвет за лятно бебе не мога да дам, моето е зимно.

# 655
Родих дъщеря си юли 2016, на изписванети беше 100градуса. Акушерката я облече с боди с дълъг ръкав и ританки, завита с пеленка. В родилното беше 22-23градуса, та затова толкова облечена беше. От следващия ден я обличах лекичко

# 656
Благодаря за съветите! Simple Smile 🌺
Аз взех едно готово комплектче, но не от тези скъпите . Включва боди с къс ръкав, панталонче, цяло ромпърче + шапка. Смятам, че има всичко нужно.
Ако е много топло - боди с къс ръкав + панталонки
Ако е хладно - боди и отгоре ромпърчето.
После в нас също ще влезнат в употреба нещата. Simple Smile

# 657
Аз за баткото бях взела от готовите комплекти, но за малчо си купих всичко по отделно. И при двете изписвания имаха доста излишъци и предизвиквах смях у сестрите.
В комплектът на баткото имаше гащички 😂.
Малчо се роди юли, но му бях взела шапчица и ръкавички 😂

# 658
Аз за баткото бях взела от готовите комплекти, но за малчо си купих всичко по отделно. И при двете изписвания имаха доста излишъци и предизвиквах смях у сестрите.
В комплектът на баткото имаше гащички 😂.
Малчо се роди юли, но му бях взела шапчица и ръкавички 😂
Ами случайно присъствах на, едно изписване - на 18 - 19 юли, дърво и камък се пука от жега, бебето беше с шапка, ръкавиички и не особено тънка пелена.. Като се сетя, още ме побиват тръпки Grinning

# 659
Момичета, вчера бяхме до Айко да понакупим някои неща за бебчо.
Голяма еуфория ме беше хванала и взех две мекички одеалца, по които ми изтекоха очите. Ама кой да се сети да погледне материята.
Днес проверявам и виждам 100% полиестер.
Поред вас ще могат ли да се използват за завиване на бебето вечер през лятото или да търся 100% памук?
Всичко друго му взимам памучено, ама пуста емоция вчера. Като ги видях тези красоти със звездички и бухалчета и айде взимай! 😄

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 22:29 от Galeona

Общи условия

Активация на акаунт