Подготовка за малкия човек - тема 10

• 41 634
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Мария, на мен миналата година в аптеката ми казаха, че такъв за в ухото не трябва да се ползва май първите 6 месеца (не помня точно колко).
Аз ще си взема един безконтактен на микролайф, но най-препоръчвани съм гледала, че са тези с мек накрайник.

# 511
Благодаря ви, дами! А за термометър какво препоръчвате ? Искам да е наистина хубав, дори и да е скъп.

За мерене на телесна температура - обикновен с мек връх (имат и за ухо, но никога не съм успявала да я измеря точно)
За вода - най-обикновен за - 6-7лв (купих и един електронен, който се оказа, че не мери точно, а дадох 40лв. )
За температура на въздуха и влажността - преди 10 години го купих и все още го ползваме, но никъде не виждам да ги продават...

За телесната температура ползвам най-обикновен термометър за под мишница. Те са най-точни доколкото ми е известно.
Нямам термометър за въздух, а температурата на водата я меря с ръка. Като цяло не се втелясвам. За мен са излишни тези неща.

# 512
Термометър взехме на НУК, а протектор имаме на Лорели

# 513
  • Varna, Bulgaria
Лимонче, работих в ДГ и нашата помощник възпитателка беше доволна от тези протектори
http://www.bambo.bg/v-kascthi/sladki-snischa/protektori-za-matra … 20-15-sm.-242815/
Харесва ги, защото са с борд и колкото и да се върти детето не мърдат. Наистина не пропускат, проверено многократно Wink Вече има различни модели - антибактериални, 100% памук, органични... Разгледай ги и не са скъпи.

# 514
  • Бургас
Мария, на мен миналата година в аптеката ми казаха, че такъв за в ухото не трябва да се ползва май първите 6 месеца (не помня точно колко).
Аз ще си взема един безконтактен на микролайф, но най-препоръчвани съм гледала, че са тези с мек накрайник.

Мад, аз първо бях решила да взема безконтактен, но ме разубедиха, че не били точни. За това се насочи към такъв за ухо, но не знаех, че се ползват след 6 месечна възраст. Май, като за всяко нещо, има много и различни мнения по въпроса. 🙂
Ние вкъщи имаме и един живачен, който пазя като очите си, че вече не ги продават, а на него имам най-голяма вяра.

# 515
  • София
По отношение на термометрите,имам безконтактен на PIC ,пълна скръб е.Меря я с електронен на Омрон и винаги така съм я мерила,слагам под мишничката и държа ръчичката.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 08:41 от *Bubble*

# 516
Аз съм с обикновен термометър на PIC и ми върши чудесна работа. Иначе имам и живачен, но също пазя като очите си. 😀

# 517
  • Германия
За мерене на температурата на новородено - обикновен термометър с мек връх и температурат се мери в дупето, така е най-точно. Важно е само да мерси бързо, за 2-3 секунди. Аз бях взела един на Braun, за около 10€, сега пак него ще ползвам.

За ухо и безконтактни бих ползвала като станат децата по-големи, и да дават отклонение не е толкова страшно, важното е да се види има ли темепратура и колко горе-долу е тя. А с живачен термометър, който трябва да се стиска по 5 минути под мипницата е абсурд да измерите температура на малко дете, че то изобщо няма да седи мирно толкова време. И аз имам един, но до момента не ми се е налагало да го използвам 🤷🏻♀

# 518
  • Plovdiv, Bulgaria
Някой поръчвал ли е памперси от Англия? От кой сайт точно? Гледам в Asda има, виждала съм и в amazon и ebay. Чудя се дали да не поръчам Mamia или little angels, то направo са смешни пари там.

# 519
Някой поръчвал ли е памперси от Англия? От кой сайт точно? Гледам в Asda има, виждала съм и в amazon и ebay. Чудя се дали да не поръчам Mamia или little angels, то направo са смешни пари там.
Съветвам те да не се запасяваш с памперси.Не се знае как ще реагира детето.Купи си някой малък пакет от магазина или няколко модела първоначално и пробвай.

# 520
  • Plovdiv, Bulgaria
Съветвам те да не се запасяваш с памперси.Не се знае как ще реагира детето.Купи си някой малък пакет от магазина или няколко модела първоначално и пробвай.

Aз няма да се запасявам, исках да поръчам 1-2 пакета просто, разликата е на половина. Така и така и тук ще си взема 2 пакета поне (1 и 2ка, бебето върви дребно). Загледах и кърпичките им, но нямам отзиви за тях, докато памперсите съм ползвала. Винаги съчетавам поръчки и с други неща и така повече си заслужава да си поръчам ( примерно в Аsda харесах и лего на баткото Grinning). Затова се чудя просто някой дали е поръчвал от някъде, и от къде по-скоро.

# 521
Колко излиза един пакет Mamia от Англия с доставката? Тук го купувам от кварталния магазин по 18 лв. И Little Angels са по толкова.

# 522
  • Plovdiv, Bulgaria
За един пакет едва ли си заслужава. Гледах между 2,50-5 паунда е пакета, зависи от бройките и размера. Аз затова мислех да съчетая нещата, ама може би сега не е подходящ момент пък за поръчки..

# 523
  • Бургас
Аз поръчах Little Angels от Асда 1 и 2 номер. Излязоха ми по 11 лв пакета с доставката до тук.

# 524
Кърпичките са хубави, но сините миришат доста неприятно.
Ползваме и шампоан и лосион техни - доволна съм.
Но от памперсите й се олющи яко кожата около корема и крачетата. Затова с памперси вече не си правя експерименти и и караме само с Памперс. За мен лично те са най-добри. Но зависи много и от детето.
Аз от презапасяване с памперси що памперси ми се наложи да продам на половин цена накрая, щото или умаляваха, или не й поднасяха.
Та наистина е добре първо да се пробва.

Общи условия

Активация на акаунт