Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 14

• 43 288
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Мелинда, в рамките на последните 4-5 години при много често проследяване, съм имала доста цикли със ЗФ. Встрани от причини като 8-9 стимулации и няколко ЗЕТ, не изключвам като причина и други нарушения в хормоналния баланс, включително и от възрастта.

# 661
  • Пловдив
Момичета ....каквато и да е намеса в нормалните процеси на организма дава отражения и то в отрицателна посока.

# 662
  • София
Благодаря ви момичета! Явно така се получава... Сигурно и възрастта е фактор вече...

# 663
  • София
Аз имам стимулации с почти всичко. Зф имах само от клостил.

# 664
Така е. При мен след лапарото се случиха пункция без извадена яйцеклетка и пункция с лутеинизирала яйцеклетка. И двете неща не са ми се случвали преди лапарото. Преди това винаги са ми вадели зрели яйцеклетки, които са се оплождали. Вероятно след всяка намеса в организма си трябва време да се нормализират нещата. След неуспешен трансфер ми се е случвало МЦ да трябва да се предизвика, защото закъсня мнооого. А на ЗФ съм царица. Всъщност те при мен не са точно задържани. Тръгват в лутеалната фаза и като отида на 2ри ден вече са по 13-17 мм. или както при последния МЦ по 20-22 мм.

# 665
Аз два пъти съм имала зф след фемара

# 666
  • София
Моят зф е бил над 40мм каза док... И че ако не са го махнали можело да стане беля... Затова се и притесних.

# 667
Аз преди стимилациите правех често. След първата пункция в следващия цикъл имах ЗФ, но след това не са засичали. Нямам идея дали от стимулациите, дали от добавките, но после нямаше.

# 668
  • София
Скрит текст:
Предизвикахме цикъл, тъй като съм в менопауза.Пих Естроферм 2 мг- 3х 1 - 20 дни, след което прибавяхме Утрогестнан , следващите 7 дни от цикъла. На 28ият ден всичко се спира- цикъла идва, формира се някакве лигавица и на ехограф през следващия цикъл мерихме.
Минахме през хистероскопия- два пъти, няколко вагинални лекарства / някакво лепило му казват те/, серум от кръвта ми извлякоха сволови клетки, който след това ми върнаха в матката- някакъв нов протокол е, но в крайна сметка от 3 мм , някак стигнахме до 6 мм.Доооста време отне.....според Доктора е готова.....Ако имате още въпроси- насреща съм.

На колко години сте и от колко време сте били без цикъл. Предполагам че ще правите опит с ДЯ. В коя клиника и при кой специалист ?
На 44 год съм. Цикъл нямам от около 5 години, последните 3 имам предизвикан цикъл, за да подготвяме лигавицата. Моят лекар е Д-р Стаменов- болница Надежда
Скрит текст:
Днес бях на преглед за проследяване на лигавицата 12 ден,  но започнах естрофема от 4 ти ден,  еми положението е пак същото 6-7 мм, въпреки Линзето и Виагра,  Персенска каза, че това ми е максимума,  още два дена ще продължа и в петък съм пак на преглед,  евентуално тогава ще започна утрогестана.
Притеснена съм,  попитах я не може ли с нещо да я лекуваме, мнението и е,  че като цяло нищо не дава резултат, казах,  че съм чела за PRP , тя отговори, че не го практикува и ако  искам трябва да отида при Стаменов.  
В крайна сметка ще направя трансфера,  дай Боже да имам някакъв луд късмет.
Пожелавам ти успех! При мен PRP сякаш сработи- моята лигавица беше отчайващо тънка/ повече от 3 мм не “ дебелееше”, въпреки Виаграта и Естроферма/... при последния преглед беше 7мм... но и при мен доктора каза, че е ок за трансфер 🧐.. Стискам палци! Ще стане!

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 17:52 от AnMary

# 669
  • и тук и там :)
ЗФ Аз имам поне 10 стимулации с Кломифен последните 2 години и от него не съм имала ЗФ. До сега съм имала само един ЗФ и се получи след стимулацията с Елонва, но бързо се изчисти.
kupu  Аз също съм питала Персенска за PRP на яйчниците и отговора беше същия. Каза, че може да ме насочи към Стаменов или Цветков, но в последствие аз се отказах от PRPто.

Аз вчера бях на преглед на 6ти ден от цикъла. Продължиха ми Фостимона и станаха общо 5 дни Фостимон, днес имам Менопур и Цетродит. 4Ф в дясно и 3Ф в ляво - толкова много съм имала единствено при стимулацията с Елонва. Лигавица 8мм /М/. Утре съм пак на преглед, дано всички Ф да са налични Simple Smile
Иска ми се да питам Персенска за имунологична биопсия и биопсия за имплатационен прозорец - знаете ли дали прави такива и дали ще се съгласи? Четох доста за тях и си мисля, че има смисъл да ги направя поне да се опитам да увелича шанса при трансфер..... До сега съм имала само един неуспешен трансфер преди няколко месеца и според мен той още тогава си беше предопределен с този резултат. Та сега ми се иска да съм по подготвена така да се каже.

# 670
Браво, vel333! Flowers Four Leaf Clover
В Надежда се правят 3 вида биопсии, доколкото знам. Обсъди го още сега с Персенска, за да се планира за следващия цикъл например. Ако не решите, че сега е подходящо за трансфер.

# 671
Вел, имунологична биобсия на мен ми пусна преди трансфер. За имплантационен прозорец не ми е пускала.

# 672
  • тук-там
Пускат всички биопсии, но като цяло смятат качеството на Я за най-сериозния проблем на тази възраст. Понеже аз имам дете от естествена бременност, не са счели за необходимо да ми правят такива. А и при мен опитите не бяха на всяка цена. Наблюденията ми и върху други момичета са, че ако има качествена Я и добра лигавица, чак тогава има сми да се рови в останалите причини. Това беше и мнението на моя док. Успех ти желая и не се товари с мисли от типа “защо не?”!

# 673
  • София
Благодаря InnaEva, и аз съм като теб на ХЗТ,  не знам ако сега ги спра дали ще ми дойде въобще цикъла, но миналото лято след абразиото имах 2 последователни цикъла без лекарства, след което ги започнах, след като изчаках 60 дена и не ми дойде. Ти 3 години само лигавица ли лекуваш?
 Персенска ми е правила имунологична и май микробиологична да беше другата, но не и за имплантационен прозорец, тогава каза, че няма смисъл - обаче не знам дали въобще прави такава, предвид, че май Стаменов разчита резултатите. Мисля, че при мен май наистина няма смисъл, понеже винаги съм с хормони за ЗЕТ.
 Цял ден чета някакви материали за проблемна лигавица, ще си правя след малко масаж с рициново масло на корема, после се слага кърпа отгоре и се нагрява, ще ми се поне 7.5 мм ако може да стане...
Ще пусна два линка, които ми се сториха интересни и информативни с гугъл преводача се превеждат чудесно:
https://rusvrach.ru/node/3365
https://www.abbeyskitchen.com/get-pregnant-thin-uterine-lining-miscarriage/

# 674
Ох,момичета, да Ви споделя, ще експлоадирам от притеснение. Имам замразени ембриони не мога да ги върна. Видите ли, не съм била приоритетна, на 44 вече. Колко жени били отложили заради положението, тях щели да приемат, аз последна дупка на кавала.
Можело евентуално да се обадя в края на май за час за преглед...някакъв. Аз им викам, че чакам цикъл следващата седмица, те ме пратиха в края на май....Направо не мога да си намеря място от яд!!! А всичко трябваше да се случи още март....Пффф, ама,че каръшка история!!

Общи условия

Активация на акаунт