Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 14

• 43 304
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Малага, ти при Андреева ли си?

# 601
Здравейте, от доста време не съм се включвала в темата, чета ви редовно, и сега имам нужда от вашия съвет и опит.
Накратко - от 2018 в репро клиника, неизяснен стерилитет, след диагностика и неинвазивни опити първо инвитро 2019 , АМХ 1,12, старт месец преди 40я ми рожден ден. Стимулация с перговерис (комбинация ФСХ и ЛХ 2:1), ивадени 14 я, от които 5 се оплодиха, 2 бяха замразени веднага след оплождане, 3 оставени до 4 ден, от които останаха 2 и след трансфер на морула бременност, която приключи с мисед в 10 г.с. Последваха два ЗЕТ септември и ноември, и двата с отрицателен резултат. Решихме да стартираме още един опит, този път самофинасиран (живея в Германия и подпомагането от здравната ми каса спира с навършването на 40), три месеца отлагахме заради точния ми като часовник 28дневен цикъл и невъзможност да ида на 2 или 3 ден (клиниката не работи през уикенда), след това дойде вирусът и спряха всички процедури.
На 20 април ги разрешиха отново, беше ми 3 ден и след като хормоните ми бяха ОК решихме да стартираме. С цел намаляване на разходите почнах стимулация с менопур, 262,5 единици,която въобще не ми понесе - главоболие, много високо кръвно, тръгнаха само 4 фоликула, при това много неравномерни, Е2 беше ниско на 8 ден от стимулацията. Въпреки всичко това не канселираха опита, стимулацията беше на 8 и 9 ден с 300 единици, оргалутран не от 5, а от 6 ден, овитрел и пункция на 11 ден заради неработния 1 май. Извадиха 7 “уж” зрели яйцеклетки, материалът на ММ беше много добър според ембриолозите и решиха да направят обикновено оплождане, а не икси. На 1 май ми звъннаха в 7:30 сутринта с новината, че от 7 само една се оплодила и вместо трансфер на пети, ще правим трансфер на втори ден. Бях смазана от новината, но все още с надежда, че ще стигна до трансфер. На следващия дена пак по същото време обаждане- няма да има трансфер, я е спряла да се дели. От мънкането на ембриолога по телефона разбрах само, че към материала на ММ нямат забележки, а според него вината е у мен и разбира се ЕГНто. Не очаквах такъв катастрофален резултат, приемам добавките, препоръчани от Денис с кратки паузи от юни миналата година, и се надявах това да помогне.
Утре наобяд ще имам официален телефонен коментар от клиниката, и сега мисля какви въпроси да си подготвя. Знам, че с моята възраст шансовете за успех са вече в едноцифрения диапазон, но все пак мисля, че бше доста неглижирана процедурата от тяхна страна - въпреки, че ме таксуват по 120€ на преглед и изследвания на 3 ден не ме прегледаха и преброиха антралните фоликули, до пункцията имах 2 прегледа и според мен избързахме и я бяха незрели.
Какво ще ме посъветвате да питам?
И преи да съм забравила, успех на Devilche, следя историята ти от миналата година и ти стискам много силно палци за хубав финал, и лека и безпроблемна бременност на Малага !

# 602
Привет,Марголотта 😊благодаря ти за подкрепата!
Съжалявам за развитието при теб и ти пожелавам следващите ембриончета да са твоите здрави дечица 🍀
Според мен пробвайте на ец да извадите Я и събирате ембриончета. Много е натоварващо физически и психически,но си мисля,че без силна стимулация излизат по-качествени яйцеклетки. Въпреки,че при мен едва от 4тата стимулация,която беше с Елонва направихме 7яйцеклетки и 4 добри бластоциста така,че питай д-ра си дали работят с нея.
Ако,недай боже,сега теста е - ,ще искам пак с нея да ме стимулират.
Само не се отказвай от своя яйцеклетка!! Моя мн близка приятелка категорично в бг я пратиха за ДЯ. На 41 беше с мн високо фсх,амх 0,30 и 4 месеца по-късно беше бременна по естествен път. Скоро празнувахме 1 година на прекрасния й син!

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 11:09 от Devilche

# 603
Моя първи опит беше в Щерев, при проф. Тимева... Внимателна и приятна... И при мен използва Елонва за стимулация... За съжаление неуспешен опит... Уж хубави бластоцисти, трансфер на 4 ден на 3 бр... Да отбележа, че тогава бях на 44,5 г. Simple Smile. Коментара след неуспешния резултат, от нейна страна, клонеше към донорска яйцеклетка... И, продължихме в Турция... Не смятам, че с един опит и добър отговор, високо тогава амх>3 /казвам тогава, защото след 4 стимулации ме е страх да погледна колко е сега/, е редно да ти говорят за донорска яйцеклетка...

# 604
  • тук-там
Не бъркайте количеството с качеството на яйцеклетките! Едно е да имаш, друго е да е качествено.

# 605
Моя първи опит беше в Щерев, при проф. Тимева... Внимателна и приятна... И при мен използва Елонва за стимулация... За съжаление неуспешен опит... Уж хубави бластоцисти, трансфер на 4 ден на 3 бр... Да отбележа, че тогава бях на 44,5 г. Simple Smile. Коментара след неуспешния резултат, от нейна страна, клонеше към донорска яйцеклетка... И, продължихме в Турция... Не смятам, че с един опит и добър отговор, високо тогава амх>3 /казвам тогава, защото след 4 стимулации ме е страх да погледна колко е сега/, е редно да ти говорят за донорска яйцеклетка...

За съжаление на тази възраст шансовете за успех са по- малко от 2%. Докато с ДЯ се качва над 50%.

# 606
Не бъркайте количеството с качеството на яйцеклетките! Едно е да имаш, друго е да е качествено.

Абсолютно съгласна!
Не знам как някой очаква на 45г да забременее със собствена Я, и то от първи опит. Щеше да е цяло чудо да се получи бременност. Съжалявам ако звуча кофти, но това е положението. Колкото и да е нелицеприятна, това е нашата действителност.

# 607
Значи има чудеса, защото имам лични познати забременели ЕСТЕСТВЕНО на по 47... За до 43, няма нужда да коментирам - доста са... Затова съм била оптимист или все още съм оптимист... И, след няколко опита няма как да се бърка количество, с качество... И, се е наложило да се разбере по трудния начин. Не знам вие как точно го разбрахте?! Защото сме правили ПИД на 7 ембриона, не знам за вас, изкарали до 5 ден, тогава... Дори, понякога си мисля, че тези клиники само ни психират и естествено не можем да опитваме и да се получи, но пусто време и съвети - медицински... Но, като няма яйцеклетки, за какво качество може да се говори, след определена възраст?!... Като има бройка, има от какво да се търси...

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 20:31 от Deona

# 608
Здравей, margolotta.
Аз също живея в Германия и опита ми с немска клиника е подобен. За жалост немците може да са добри в много отношения, но специално в инвитрата не са номер 1 ( по скромното ми лично мнение). В подкрепа ще кажа само, че с диагноза Олигоастенотератозооспермия при моя мъж, за немците спермограмата беше САМО с граничещи стойности по съответните показатели без кой знае какъв проблем. Веднага бяхме насочени за ИКСИ и дори си получих протокола за стимулация с Елонва. Тъй като по онова време тъкмо бях навършила 40г, единственото, което ми повтаряха беше колко ни е нисък шанса заради мен и колко ще ни струва в €. Отказахме и отидохме в Турция. Там имам две стимулации ( с АМХ 2,5) при която на първата направих 8, а на втората 15Я, всичките зрели и оплодени. Та в този ред на мисли- да, напълно възможно е стимулацията ти да не е на ниво, но това не бива да те отчайва. Убедена съм, че имаш шанс за много по- добри резултати попадайки в добри докторски ръце. Зная, че разстоянието е голямо неудобство при нас, но си струва за сбъдването на мечтата!
P.S. Забравих да спомена, че имам жалък опит на ЕЦ също в немска клиника, когато уж всичко вървеше много добре и около 8 ден след прием на Кломифен имах препоръка! онлайн ако искам да си сложа 2 инжекции Оргалутран😳 Това случайно го виждам в онлайн коментара в 17ч, без рецепта ( знаеш тук лекарства без рецепта е почти изключено да получиш), цената на една ампула е 250€ и избора бил мой?!? Естествено опита беше канселиран, а с това и опита ми с тях.
Желая ти успех! 🌹

# 609
Да има забременели на 47, но обикновено не с първо дете.

# 610
И след 40 г. може да се забременее естествено.
За всички, които не са прочели моята история по-назад в темата, ще резюмирам - имах проблеми, борих се за дете, ходих по клиники почти 10 г. Родих след трети опит ИКСИ. Не съм мислила за второ дете. Изобщо не съм планирала. Дори не съм се пазила, защото и двамата не вярвахме, че ще се случи след всичко, през което минахме. Сега съм бременна на почти 42 г.

# 611
Разликата между 40 и 45, може да е цяла менопауза Simple Smile.
Много жени в днешно време раждат на 40, но след 45 да забременееш естествено си е цяло чудо. От това което съм забелязала, че обикновено това са жени, които имат и други деца.

# 612
И двете са с първо на 47... Просто секс на 47, като на 20, така казват Simple Smile... И късмет, разбира се...

# 613
След раждане организмът на жената се "рестартира". Има дори проучвания как бебето "лекува" майка си чрез кръвоотока. И около мен има примери на забременели жени, на които преди това им е казано, че няма как да се получи естествено.

# 614
Деона, такива са рядкост.

Авонави, това потвърждава това което казвам, че обикновено това са жени с деца.

Общи условия

Активация на акаунт