Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 14

• 43 295
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • тук-там
Аз не знам за нито един случай на 47 със собствена Я, но за това пък за много с донорска. Знам и за много, които на тази възраст са в мено. Изключенията само потвърждават правилото. Според мен решения се взимат на база информация и статистическа вероятност. Оптимизмът тук не върши работа, а губи време.

# 616
Ами, между 40 г. и 47 г. има цели 7 години, което е огромен период, когато става въпрос за естествено забременяване.
Не е като 30-37 г., примерно.
Изключения не липсват, но те са повече изключения.
Давам пример със себе си, искам да вдъхна надежда и кураж, но за жени клонящи към 50 г. .....

# 617
  • тук-там
Между 40 и 42 е съвсем възможно и естествено, и изкуствено забременяване. На 45+ обаче има 1-2% вероятност и кой здравомислещ залага на 1%?! Като ни го кажат докторите, не вярваме и ни е криво. Като си хвърлим парите на вятъра обаче и си изгубим времето, няма да ни е само криво!

# 618
  • На остров
Аз съм съгласна че на 45 с собствена яйцеклетка е голямо изключение.

Мен ме вълнува на 42 положението а то също не е розово за съжаление.

# 619
  • тук-там

При теб е съвсем възможно. Защо не пробваш да събереш повече ембрита и да трансферираш по 3. При теб трябва упорство и воля да опиташ колкото пъти трябва. Да си намериш качественото Я!

# 620

На 42 г. вече има жени с изчерпан резерв, а и такива забременяващи без проблем.
Важно е всяка една от нас конкретно от кои е. Статистиката какво значение има, ако при конкретна жена не се случва това, което желае.
Когато забременях на 39 г., моят гинеколог се изказа, че хващам последния влак, а когато отидох и му казах, че съм бременна естествено, друго взе да разправя - как при моето заболяване жената като мине 40 г., нещата се преобръщали и едва ли не ставала като на 20 г.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 09:43 от Helinor17

# 621
Да има забременели на 47, но обикновено не с първо дете.

И с първо познавам! С техен материал!

# 622
  • София
има всякакви случаи, с първо, с второ, с н-то.
и над 50 дори.
просто човек трябва да осъзнае че вероятността е много малка и да си прецени колко средства/надежда, пари, емоции, разочарования, време и подобни/ би могъл да изгуби.

# 623
Между 40 и 42 е съвсем възможно и естествено, и изкуствено забременяване. На 45+ обаче има 1-2% вероятност и кой здравомислещ залага на 1%?! Като ни го кажат докторите, не вярваме и ни е криво. Като си хвърлим парите на вятъра обаче и си изгубим времето, няма да ни е само криво!
На 45 ми беше последното естествено забременяване, но не изкара дълго, но пък и не вземах никакви лекарства които евентуално да ми помогнат да го задържа, а имах дълга история от спонтанни аборти.
След това си казах, че просто няма смисъл с мои Я. Моята логика беше, че нямам време да губя с мои Я, за това и се насочих директно към ДЯ.

# 624
Аз също не съм сигурна как ще се развият нещата, тъй като имах спонтанни аборти преди опитите ИКСИ и то в ранни седмици.
Преди вземах лекарства. Сега ми изписаха само аспирин протект. Бях много изненадана.
Просто сега съм значително по-спокойна, защото все пак успях веднъж.

# 625
Понякога само един аспирин протект е достатъчен. Има не малко случаи в които жени с много спонтанни аборти, след като са почнали да вземат аспирин и са успели да задържат бремеността.

# 626
  • На остров
Mtz вероятно си права, но няма кой да се навие тук да събира яйцеклетки на ец. Отделно повече от две няма да върнат.

При мен явно качеството е проблема.

Хелинор коя е тази болест която след 40 ставаш като на 20  ?

# 627
  • София
За себе си взех решение за ДЯ, след като правих опити на ЕЦ и при последните 3-4 пункции не успяваха да извадят яйцеклетка, въпреки високия естрадиол, тогава д-р Шефкетова ми каза не можеш да правиш пункции и упойки до безкрай.
Не ми беше лесно, но бях уморена и вътрешно осъзнавах, че няма как да се получи и това е единствения вариант.
Както се вижда и той се оказа труден и неусетно минаха 3 години в опити с ДЯ.
Съжалявам, че не започнах по от рано, все имах надежда, че може да се получи и аз четях различни истории и се надявах, но не стана.
Истината е, че всеки трябва обективно да прецени състоянието си и да се опита да вземе най-доброто решение как да продължи, защото времето тече много бързо ...

# 628
Две в едно, на мен ми върнаха 4 ембриона. Поне така ми казаха. Бях стресирана от големия брой, но според тях предвид възрастта и неуспехите преди това така решили.
Болестта ми е поликистозни яйчници.
Цикълът ми дойде на 11 г. и в началото беше добре. След около 2 г. се влоши - стана изключително болезнен (дори съм припадала от болки), много нередовен, с периоди от по 45 дни понякога, но никога редовен, много оскъден откъм количество и по 1-2  дни.
След раждането всичко се промени - болките изчезнаха напълно, стана не точно редовен, но доста по в сравнение с преди и по-нормален като продължителност 3-5 дни.
Имам и други дребни проблемчета, но този май беше основен.
Да, Купу, всеки сам за себе си трябва да прецени докога може и трябва да се надява. При мен за донорски яйцеклетки изобщо не е ставало дума. Яйчниците ми риагираха добре на стимулациите - вадеха по 12-15 яйцеслетки на пункция.
И аз бях много преуморена от всичко.

# 629
Ти си била съвсем млада, за какви ДЯ говориш Simple Smile.
Имам колежка с поликистозни яйчници и 7 деца! Последното го роди на 43. Поликистоза не значи нямаш Я.

Общи условия

Активация на акаунт