С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 230
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • Насред хаоса
Laughing Малки, колко да са малки. На 20 и на почти 16. Придобила съм тоя прочит, за който ми говориш. Бих се намесила единствено ако става дума за насилник, алкохолик, наркоман или нарцистичен манипулатор.

# 376
Каквото да мислим майките, от еди момент нататък нищо не зависи от нас, та да не си губими  децата.Радваме се или не,  харесват ли ни постъпките им , никой не ни пита.По -добре да ни харесват.

# 377

Ако има нещо ново, ще пиша.

Ти ще пишеш, ако има ново, ама ние ще си чешем езиците по твоя случай, докато не се появи нов.

# 378
Е сега имам една клиентка, забърсала син на съдия.

Забърсала?
И за сина си ли така мислиш – че са го забърсали?
Усещам някакво противоречие в теб, имаше го и в предишната ти тема с предишната кандидат-снаха.
Не знам само кого се опитваш да убедиш, че си много готина и широко скроена – себе си или нас?

# 379
Скарайте ми се да ви олекне.Blush
Каквато съм - такава. Нито ще се променя, нито имам намерение.
Аз съм на принципа - който не ме харесва, той губи.

# 380
  • волно калдъръмче
Кака, понякога говорим по инерция, без да вкарваме обичайния смисъл в думите. На мен ми се е случвало.

# 381
Кака, понякога говорим по инерция, без да вкарваме обичайния смисъл в думите. На мен ми се е случвало.
Но понякога думите, които избираме дори когато говорим по инерция - говорят много за нас.
Това съм го разбрала най-вече по себе си, когато установих, че думите, които употребявам аз, са странни за колежката ми и дори някои не ги е чувала никога, расла в саксия.

# 382
  • волно калдъръмче
Чак пък толкоз бдителност над изказа си не проявявам, уморително ми е. Когато е нужно, изяснявам, и така.

# 383
Ако говориш на някакъв странен диалект, сигурно.

# 384
tays, ама никоя жена не ще да се среща със свекърва си. Може би само малките наивни девойки на 19-20 години, които искат да се покажат какви са прекрасни на бъдещите сватове. Simple Smile Аз самата не си падам хич по роднински истории и се срещам с роднини на мъж само ако ще се женя за него наскоро. Иначе - за какво?

# 385
  • Blondeville
И какво трябва да се направи според теб? Ако синът избере жена, която майката не одобри заради предразсъдъците си, какво следва - да го тормози постоянно, да му мрънка как трябва да я остави, да си намери друга и тн.? И когато след време станат семейство, а същата тази свекърва е отблъснала собственото си дете с държанието си, какво печели? Ако тропа с краче за млада снаха, която да му роди поне две деца, накрая ще остане сама и отчуждена от детето си, а междувременно най-вероятно ще се появи общо дете, на което тя няма да може да се радва колкото иска, защото нейното собствено дете ще е обидено и разочаровано от нея. Точно такава история имаше по-назад. И кой печели от това?

La Sombra, децата ти са още малки вероятно. Имаш още много време, за да придобиеш друг прочит на нещата.

# 386
Без въобще да повдигам въпроса със свекърви, с възрастта ставам все по-малко склонна да се явявам по служба за опознаване. Особено ако в това се включва елемент "оценка на качества" и поставяне в рамки. Жената може просто да е претръпнала от драми и не толкова заради детето, а просто ей така - в един момент ти омръзва да те гледат и преценяват.

А въпросът за безценната семка на мъжкото чедо направо ми е смешен. Ма колко негови, колко чужди...кога ще се пръкне Дервишово семе - ако е рекъл Господ.

И да, новите поколения добре са се ориентирали, правят си своето и се пазят от рамки и оценки. И много правилно.

# 387
  • волно калдъръмче
Въобще не става въпрос за безценната семка, а за желанието му да премине през бащинството. Не можеш да го залисваш с "те ти дете, за какво ти е още едно". Ти нали роди от втория? Въпросът беше дали тази ще иска.

На момъкът на тайс сега не му е до това, глезят го, добре му е. Никога не се знае кога ще дойде момент да избира.

# 388
Той е голям човек, ако има такова желание - ще си намери начин. Ако открие, че му е ОК с доведено и му задоволява любопитството - ако му е ОК с това, няма да приеме страничен човек да му казва през какво трябва да мине. Ще си мине през това, през което иска да мине. Ако жената го кефи много, може да реши да я задържи и да си живеят приятно, вместо да гони това заветно "преминаване през бащинство", което още не го знае пие ли се, яде ли се.

И ако жената не иска, това си е проблем на мъжа и той ще си го реши. Но знам, че по принцип жените обичат да начукват канчето, ако някоя жена не ще да си изпълни "дълга". Обаче реално това, че е ерген без дете, не го прави entitled да получи биологично свое. Това се решава за момента и за дадената двойка. Това, че аз и моят мъж сме родили две не значи, че това е правило за всяка жена с дете, събрала се с ерген. Може да роди, може да не роди, това не е кафе-автомат, а божа работа.

# 389
Ооо, хайде сега на 6-я  месец още жената да се закълне, че ще роди! Иначе времето с нея е загубено, опропастено и пропиляно, но в никакъв случай приятно изживяно Simple Smile

Аз родих след уверения от лекарите, че няма да мога в никакъв случай да родя. 4 години след запознанството с мъжа ми и почти 3 години след брака ни. Мъжът ми си знаеше, че шансовете за бебе са почти нулеви, чул го беше от лекарите и мнението му беше: "Ако ни е писано, ще стане, ако не, ние какво можем да направим". Не съм го държала с въже, нито бих му се сърдила, ако беше избрал да се разделим и да си вземе друга жена, която да роди веднага.

Общи условия

Активация на акаунт