С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 201
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Ох, добре че всичко, което прочетох, че ви тревожи, не ме притеснява относно синовете ми. Ясно ми е, че някоя завърти ли на мъж главата, аз като майка ставам последна инстанция за акъл. Поне съм наясно с което Simple Smile

Виж, за дъщери и да се притеснявам, и да говоря, дали ще ме послушат? Съмнявам се...

# 496
Има място за притеснения, дали ще са добре децата ни, независимо пола, но те са  наши си.Натиск и грубост ,сърдене не помагат.
Разговорът по това  е съгласен ли си да обличаш  и обичаш това дете , защото вече ще е и твое.Ако го можеш  е добре ,ако не можеш- не се свързвай.Това е съвет.

# 497
  • София
Ох, добре че всичко, което прочетох, че ви тревожи, не ме притеснява относно синовете ми. Ясно ми е, че някоя завърти ли на мъж главата, аз като майка ставам последна инстанция за акъл. Поне съм наясно с което Simple Smile

Виж, за дъщери и да се притеснявам, и да говоря, дали ще ме послушат? Съмнявам се...

Не мога да разбера различното отношение към децата, базирано на пола им.

# 498
Идва ми отвътре Simple Smile Но и спрямо дъщерите ще имам същото влияние какъв партньор да си изберат - нулево. Реалист съм.

# 499
  • при късмета
Добре де Динчо, всичко ми обясни само не и това от кое точно да се притеснявам. Обясни на наивната и ясно фопмулирай "притеснявай се от този и този факт, заради тази и тази последица".  И ти не знаеш защо, ама трябва да се притесняват родители на големи хора, сами решаващи с кого и при какви обстоятелства да имат връзка. Наистина е наивно.
Мен би ме притеснявало това, че тази жена има дете и може да не иска повече да ражда, а да търси някой, който да й помогне да отгледа детето. Също би ме притеснявало, че след като е била омъжвана вече, може да не иска да се омъжи отново, още повече, ако и не иска да ражда повече деца - няма го един от основните фактори за семейството.
И не на последно място - възрастта и досегашния опит може да я направят по-обиграна и да манипулира детето ми, за да достига тя до това, което иска и да не й се налага да прави това, което не иска.
А в същото време детето ми ако е компромисно, неуверено и по-малко напористо и амбициозно, може да попадне под нейно влияние за дълго време.
Всичко това са неща, които аз имам предвид, а не че са налични в действителност в дадената ситуация.
Но изобщо не допускаш възможността сина ти да не иска деца и да е не само съгласен с това, което иска жената, а сам да иска същото. Може да ти е син, но далеч не  сигурно, че трябва да иска за себе си, това което искаш ти и то за него. Мен ако питаш дори нямаш право на това. както аз нямам право да искам от детето си да иска същото като мен. Не всички са родени, че да влизат в остарели калъпи и са свободни да устройват живота си както намерят за добре, важното е да намерят партньор със сходни виждания. колко странни ще се виждат на родителите му е толкова важно, колкото е важно колко са странни за селската клюкарка пред блока. Амбициите на хората далеч не са само деца, това е само в свекървенските глави. Ако някой иска нещо, да го е направил/постигнал сам. Няма право да прехвърля лични амбиции към детето си

# 500
Ма Ко, наистина ли искаш обяснения..... Не знаеш ли максимата по-добре млад, здрав и богат, отколкото стар, болен и беден. Когато детето ти е в конфигурация не толкова добра, нормално е да се притесняваш.
Всеки родител иска детето му да е добре. Записваме ги в добри училища, водим ги на спорт и езикови курсове. Защо го правим? Чунким няма хора без образование, които са добре....
И стига с тези баби клюкарки, не става дума за тях.

# 501
  • при късмета
Твоите представи за "добре" може доста да се различават от тези на дето ти. И като му набиваш в главата какво трябва да иска или не, е напълно възможно да ти е спестило истинското си мнение и ти практически да не знаеш в действителност какво иска детето ти.
А един мъж трябва да поиска деца заради други фактори, а не защото мама му е казала, че трябва да иска. Всъщност и за жените се отнася

# 502
Твоите представи за "добре" може доста да се различават от тези на дето ти. И като му набиваш в главата какво трябва да иска или не, е напълно възможно да ти е спестило истинското си мнение и ти практически да не знаеш в действителност какво иска детето ти.
А един мъж трябва да поиска деца заради други фактори, а не защото мама му е казала, че трябва да иска. Всъщност и за жените се отнася

Няма смисъл просто да обясняваш. Само трябва да се молим ние на такива жени синовете да не намираме и дъщерите ни да не попадат на тях. Отровна любов е това. И завършва с нереализирани мамини лигльовци с властни маминки с комплекси. Забравят, че на тях децата им са им деца цял живот, но те самите са деца до едно време. Тъжно, че не осъзнават как си спъват децата в собствената пола. Познавам такива мъже от типа "мама каза, че знае най-добре". Единият е на 50 и живее при 80-годишната си майка. Майка му получаваше болежки и инсулти при беглите му опити да се изнесе с някоя жена. Накрая едната жена се съгласи да живее с тях и после избяга с 300 от синчето и маминка, която държеше да спят в по-близката спалня до нейната, за да чува, ако стане нещо. Тя, като почине нейният син ще си остане сам, без деца и жена. Понеже "мама знае най-добре" 😉

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 21:49 от Анонимен

# 503
Ма Ко, трябва ли да образоваме децата си или не? Или да ги оставим, пък каквото е писано и каквото искат.
Не говоря да се месиш в избор на партньор. Казвам че е нормално да се притесняваш.

# 504
Да, нормално е да се притесняваш. Обаче ако детето е на 20+ имаш малко полезни ходове и те не са да правиш трагедии там, където ги няма и да наливаш насила акъл с голямата фуния.

# 505
Бианка, възпитани хора дори и не биха са помислили да наливат акъл с голяма фуния на хора 20+. Но това не значи, че няма да се притесняват и че притеснението им е неоснователно.

# 506
  • София
Може, разбира се, ако отношенията между тях се градят на "набиване в главата", което за теб е единствения начин на комуникация и възпитание.
За твоя изненада, има семейства, в които отношенията родители-деца, са поставени на друга основа. Доверието и увереността, че винаги може детето да каже какво мисли и иска, а когато родителят има друго мнение, да разбере че не е "начукване на канчето", а най- искреното мнение на човека, който го обича безрезервно.
Защото, най-лесното е да кажеш, че щом е пълнолетно, вече не ти е грижа, има глава на раменете си и да се оправя само.
Но, когато знаеш, че моментното задоволство и чувство на щастие, утре ще се изпари, с 99% сигурност, не знам що за човек трябва да си, че да не го предупредиш.

# 507
Но откъде го знаеш? Врачка ли си ? Колко млади, ентусиазирани, прекрасни семейства се разпадат? Защо? Нима само заложените "бомби" като разлика във възрастта, деца от предишни връзки, различни образования карат новата връзка да гръмне като бомба?

Имам приятелка, живее в чужбина. Цял живот подбира мъжете с лупа, побърка се от избиране, на 44 роди от най-черния мъж, когото съм виждала. Не я разбирам тотал. Тя е мега щастлива! Детенцето й е супер сладко! Това е реалността. Аз не харесвам нейния мъж като мъж, и какво от това?. Ако бях майка й, как ще я спра?

# 508
"Ела сега, маменце, да ти обясня какво чувстваш и и как не  е правилно..."

# 509
"Ела сега, маменце, да ти обясня какво чувстваш и и как не  е правилно..."

Иванчо, прибирай се!
Защо, студено ли ми е?
Не, гладен си!
Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт