С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 205
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Абсолютно основателно е. Може да се страхува, че ако се запознаят рано във връзката, мама по-лесно ще му напее на ушенце и ще го откаже.
Което е "всяко зло за добро", обаче.

# 481
Аз си мислих, че моята свекърва е готина, защото я виждах за по няколко часа в седмицата докато бяхме гаджета с мъжа ми.
Преди 4 год.заминахме за чужбина, преди почти 1 год ни се роди детенце. Свекървата дойде за 3 седмици когато се роди и показа истинското си лице. Жената просто е свикнала да командва и си помисли, че аз ще и козирувам. Ами не позна! Имахме тогава няколко по-остри реплики, успях да се сдържа, заради мъжа ми.
Като цяло на нея големият и проблем е, че кръстихме детето на моите родители.
Иначе другата си снаха я прави на див петел, но те живеят заедно и й гледа детето. Позволява си да прави каквото си иска, въпреки снаха си, с мен знае, че няма как, защото нито ще и дам да гледа детето, нито сме зависили някога от нея, нито е давала нещо, нито пък сме и искали...и това страшно я влудява.
Много пъти прави изречения, че детето трябвало да пие сокчета, не трябвало да и обръщам толкова внимание, трябвало да е по самостоятелна и ей такива.
Разправяла на ляво и надясно, че аз мързеливата снаха цял ден вкъщи съм си стояла и съм гледала детето, а горкият й син и на работа ходи, че нещеш ли и ми помагал за детето хахах
Ей такива неща, аз не и обръщам внимание, а и ми е далечко, но пък се дразня.

П.П много ме влудява това, че името на дъщеря ми има прекрасен умалителен и гален вариант, но тя и вика по съвсем различен начин, който никак не звучи нежно.

# 482
  • София
Абсолютно основателно е. Може да се страхува, че ако се запознаят рано във връзката, мама по-лесно ще му напее на ушенце и ще го откаже.
Което е "всяко зло за добро", обаче.
Което е глупаво и незряло, според мен.
Бягството никога не е решавало проблемите,  а само ги е задълбочавало.
От друга страна-мъжът е най-невиждащ и нечуващ, когато е прясно Флюбен и обгрижван отвсякъде с първичен плам и мерак.
Та, тогава мама му и на нос да се изправи, няма как да му намери горната глава, че да му напее на ушенце.

# 483
  • София
Прекратяването на връзка/брак с мамино детенце е решаване на проблема.

# 484
  • София
Както и прекратяването на брак/връзка с кукувица, търсеща ново гнездо при мъж на възраст по-близка с детето й, отколкото с нейната. Когато разбере, че не е попаднала на село без кучета.
Светът се крепи на равновесието, ама който разбрал, разбрал.
Отнася се и за двата пола.

# 485
Мъж, който слуша майка си относно жена си,  не е ОК и всички го знаем.

Значи свободни момичета може да кацат при семейни мъже, но жени с деца при ергени - никога Simple Smile Анатема Simple Smile

# 486
  • София
Както и прекратяването на брак/връзка с кукувица, търсеща ново гнездо при мъж на възраст по-близка с детето й, отколкото с нейната. Когато разбере, че не е попаднала на село без кучета.
Светът се крепи на равновесието, ама който разбрал, разбрал.
Отнася се и за двата пола.
Това го написах преди не помня колко страници – има глава на раменете си, да я ползва по предназначение, ако връзката не го устройва, прекратява.
А кучетата да си лаят щом ги влече, те са фон, не пречат.

# 487
Предразсъдъци, които са били неписан закон до преди 30 години, не е лесно да се изкоренят. Който не е способен да разсъждава самостоятелно и може да му набият в главата каквато простотия си искат, ги е попил и ще ги набива в главите и на децата си и сега. Няма значение отнасят ли се към настоящия момент, валидни ли са и по какви точно причини, те нещо се знаят и изобщо дори не се замислят и подлагат на съмнение. Добре, че всяко следващо поколение деца се чувства все по-свободно да има свое мнение, дори различно от родителското, че анадолски нагласи да изчезнат

Ма ко, искрено се забавлявам с наивността ти. Само се чудя дали си вярваш или просто ей так си ги пишеш.
Ако едно пораснало дете - момче или момиче, има любовни отношения с по-възрастен, разведе партньор с деца от предишни връзки, е нормално родителят да изпитва притеснения и да си задава въпроси. Не става въпрос просташки да налагаш мнението си и да са месиш, просто се притесняваш. А ако и дори не си го виждал този партньор, филмът е налице. Какво толкова чудно има в това? Не става въпрос за осторяло мислене.
Ако детето ти се окаже с хомосексуални наклоностти, дори и да нямаш нищо против тези хора, пак ще ти е притеснено за бъдещето му.

# 488
  • София

Значи свободни момичета може да кацат при семейни мъже, но жени с деца при ергени - никога Simple Smile Анатема Simple Smile
О, не значи, поне не и тук!
Свободните момечета са наврени там, дето светлина не огрява, ако се занимават със семейни мъже.
Също така, абсолютно недопустимо, според ССФ е, да се занимават с разведени с деца, независимо дали са при тях.
А, за разведените мами с деца, е абсолютно неприемливо да се съберат с разведен с деца, дори и да са при майка си на отглеждане.
Защо трябва да го напомням непрекъснато, се питам, като и ти участваш във всички теми и ти самата, съвсем "случайно" си намери ерген?
Анатемата е от вас, а аз просто си мисля, че като драпате да сте еднакви с мъжете, можете  малко да възприемете от тяхната широкоскроеност.

# 489
  • София
Извън темата за свекървите, но и в този форум, и извън него, съм попадала на изключително ограничени и мъже, и жени.

# 490
Baby b, ти не я харесваш свекървата, как очакваш тя да те харесва?
По отношение на името, кажи й, че следващото ще го кръстите на нея и може да не се сърди. А ти казала ли си как да се обръща по име към дъщеря ти? Когато я нарече по друг начин, ти я поправи, че тя си знае еди какво си име, докато не свикне и тя с това име.
Казваш, че не й обръщаш внимание, но всъщност й обръщаш като се дразниш от дреболии. Или поне приеми че са дреболии, че не те касаят, щом е далече. Пък като дойде на гости за малко - ще я изтърпиш. А какво прави с другата снаха и т.н. - не се вторачвай.

# 491
  • София
Извън темата за свекървите, но и в този форум, и извън него, съм попадала на изключително ограничени и мъже, и жени.
И аз.

# 492
  • при късмета
Добре де Динчо, всичко ми обясни само не и това от кое точно да се притеснявам. Обясни на наивната и ясно фопмулирай "притеснявай се от този и този факт, заради тази и тази последица".  И ти не знаеш защо, ама трябва да се притесняват родители на големи хора, сами решаващи с кого и при какви обстоятелства да имат връзка. Наистина е наивно.

# 493

Не е ок, но четох доста и смятам, че абсурт има право на притеснения в подобен случай. Трябва да се говори със сина и преди, и след.

# 494
Добре де Динчо, всичко ми обясни само не и това от кое точно да се притеснявам. Обясни на наивната и ясно фопмулирай "притеснявай се от този и този факт, заради тази и тази последица".  И ти не знаеш защо, ама трябва да се притесняват родители на големи хора, сами решаващи с кого и при какви обстоятелства да имат връзка. Наистина е наивно.
Мен би ме притеснявало това, че тази жена има дете и може да не иска повече да ражда, а да търси някой, който да й помогне да отгледа детето. Също би ме притеснявало, че след като е била омъжвана вече, може да не иска да се омъжи отново, още повече, ако и не иска да ражда повече деца - няма го един от основните фактори за семейството.
И не на последно място - възрастта и досегашния опит може да я направят по-обиграна и да манипулира детето ми, за да достига тя до това, което иска и да не й се налага да прави това, което не иска.
А в същото време детето ми ако е компромисно, неуверено и по-малко напористо и амбициозно, може да попадне под нейно влияние за дълго време.
Всичко това са неща, които аз имам предвид, а не че са налични в действителност в дадената ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт