С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 141
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • Blondeville
Деликатна тема са тия разговори, но на мен честно казано не би ми пречело. Хората имат нужда от общуване с детето си, особено с възрастта. Аз гледам да звъня по-често на баба ми и дядо ми, сами са, в друг град, възрастни, и искам да ги чувам и виждам докато мога. С майка се виждаме често покрай децата, та не изгаря от желание и да се чуваме често Grinning

Просто трябва да се намери някакъв баланс.

# 616
  • София
Ох как'Сийке, не прави така ...
И мен ме дразнеше, обаче сега нито мога да и звънна ... нито тя на мен  Cry

На мен пък снаха ми обича да ми звъни и да провежда едночасови разговори Smiling Imp 
Много си пасваха с мама (мир на душата и) и вечер си говореха с часове!

Сега аз съм на пангара, точно когато гледам филм или нещо друго интересно Joy
Обаче търпя!

# 617
Ще извъртя темата за малко. Нали знаете, имам бебе. Обсебващо и
неспящо. Изтощена съм до краен предел, мъжът ми работи по 14 часа. Общо взето всичко правя сама. И толкова искам да останем сами за 10 минути поне, че не е истина. И той е така. Направо е ужасно на моменти. Ходихме на гости на свекървите. Ей как ли не въртяхме да спят с децата и не стана 🤭🤭🤭 Разочаровани сме 🤭 Не се сетиха 🤣🤣🤣

# 618
Лолита, а директно помолихте ли ги? В смисъл ако е било само намеци, те може въобще да не са разбрали.

# 619
Това с помощта и вземането на децата се превръща в нож с две остриета. Само преди няколко дни една съфорумка написа следното в една друга тема:

"свеки пък все се бута, сега писа да се прибирала ли от работа да гледа бебето..снощи дали да не спи при тях, да се наспим ние.. аз като имам нужда от помощ ще кажа.."

Та, получава се "Що си с шапка? Що си без шапка?"

Не ви знам отношенията. Свекърите ти може да са безхаберни, а може да са се притеснявали точно от това, което написах по-горе. Но, вместо да чакате да се сетят, бихте могли да ги помолите да вземат децата при тях, за да се наспите и вие.

# 620
Моите родители пък никога не биха взели дете да спи при тях Simple Smile Даже се опитвам да си го представя, но не мога Simple Smile та има хора, които просто не правят такива неща, имайте го предвид.

# 621
  • Варна
Абе, от един намек да не разбереш, ок. Ама от няколко намека, ми и най-големия темерут да си, ще схванеш. Според мен не са искали.

# 622
Свекървата от по-горния пост се бутала, понеже двамата родители били пред разболяване. Не й го дали, и последното, което четох беше "как да дам тамифлу на бебе на месеци".

# 623
А длъжни ли са да искат? Според мен - не.

И сто намека да им направят, щом не искат, нищо не им пречи да се правят, че не разбират. Виж, ако ги помолиш директно за помощ, може и да се съгласят все пак.

# 624
  • София
Поставям се в ситуацията на свекървата - мисля, че и аз не бих предложила такова нещо, без да ми кажат директно, от страх да не решат, че се бутам в работите им. Много тънък лед е това, много.

# 625
Абе ще се оцелее, къде ще идем 🤣
Аз такова нещо в прав текст не мога да кажа. Не го и приемайте толкова сериозно, един мерак 😊 По-скоро е смешно.

# 626
А мъжът  ти не може ли да каже . Родители са му.

# 627
По-добре работи върху казването в прав текст на нещата, които искаш от свекървата.
Аз, ако съм свекърва и ако има някакви исторически неразбирателства с младите, точно заради написаното от Уиш няма да предлагам нищо и ще чакам ясни и подробни инструкции.

# 628
  • Варна
Вижте сега, има разлика между еднократно предлагане, просто информативно питане и постоянно бутане, намилане, навиране на нежелана помощ.

# 629
  • София
От свекървата в прав текст най-лесно е да поиска нещо сина й, не снахата. И обратно за тъщата.

Общи условия

Активация на акаунт