С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 225
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
  • Blondeville
Тайс, ама на теб синът ти ли ти е казал, че жената не желае да се срещне с теб? Или просто ти е казал, че се притеснява от срещата? В крайна сметка той е този, който трябва да поеме инициатива да ви срещне. Какво значи точно "не иска да се познаваме"? Надали той ти е казал, че никога няма да се срещнете. Все пак връзката е навлязла в нова фаза от съвсем скоро. Не допускаш ли, че той е този, който отлага? Аз си мисля точно това, той не иска да ви среща все още, държи му влага от отношенията ви с бившата, сега са съвсем в началото и го е страх да не я подплаши, след като е имала кофти опит с бившата си проекто-свекърва. Имай търпение и нещата ще се случат. Недей се самонавива, че тя не иска да те познава, а погледни обективно на ситуацията. Та те едва преди два месеца са казали на детето ѝ, че са двойка, дай им още малко време...

# 361
  • при късмета
Какво се правите на ощипани моми?!
Много било готино синът ти да се вземе с някоя по-стара и с дете. Същото важи и за дъщерята - да вземе някой разведен и с деца.
Да де, ама и ти не казваш кое точно не е добре. Дай абсолютен и безспорен факт, който доказва, че това не е добре и е било отрицателно при абсолютно всички в тази ситуация. Предразсъдъци не са факти и в такива ситуации няма нищо странно, не обичайно, има много семейства в такива конфигурации
Аз бих използвала " спокойствие и удовлетвореност". Щастие е нещо много силно. Малко ми е нелепо" щастлив с някоя". И кои са важните неща?
Важните неща за всеки са различни. Не е важно да са същите за кварталната клюкарка пред блока, а на партньора ти. И това не зависи от разликата в годините им и в чия полза е

# 362
Тайс, ама на теб синът ти ли ти е казал, че жената не желае да се срещне с теб? Или просто ти е казал, че се притеснява от срещата? В крайна сметка той е този, който трябва да поеме инициатива да ви срещне. Какво значи точно "не иска да се познаваме"? Надали той ти е казал, че никога няма да се срещнете. Все пак връзката е навлязла в нова фаза от съвсем скоро. Не допускаш ли, че той е този, който отлага? Аз си мисля точно това, той не иска да ви среща все още, държи му влага от отношенията ви с бившата, сега са съвсем в началото и го е страх да не я подплаши, след като е имала кофти опит с бившата си проекто-свекърва. Имай търпение и нещата ще се случат. Недей се самонавива, че тя не иска да те познава, а погледни обективно на ситуацията. Та те едва преди два месеца са казали на детето ѝ, че са двойка, дай им още малко време...
Аз не припирам, то стана ясно.
Само си споделям. Досега първата работа е била да ми ги покаже момичетата. Нали е ясно, че е "завоевание", фукат се момчетата. Аз съм писала за това  в друга тема, че тази точно дама е изпатила от предишна свекърва, един вид, защото две гоодини е живяла с момчето , и то на нейн терен, и го е и издържала убавеца, а майка му не искала нито да я види, нито да я чуе, та саботирала връзката. И има някакъв комплекс вероятно. Ще го питам мой златен , но не искам да оказвам натиск , че наистина причината може да е и предишното ни сприятеляване с бившата. То той скъсал, ама тя с мене - не Joy

# 363
  • Blondeville
Аз разбрах, че не припираш, просто не разбрах защо с категоричност реши, че тя не иска да те познава? Синът ти ти е казал нещо в духа на "Тя е огорчена от предния си лош опит и не желае да те познава" или "Тя се притеснява все още, заради кофти опит". Аз все още си мисля, че не тя, а той отлага срещата засега, хубаво му е така, спокойно, и изчаква за момента.

# 364
Не е точно така, защото той отдавна иска да ни запознае. Пък и снимка ми изпрати.Аз знаех, че ще стане заварката , още преди да стане.Споделя си с мен и го познавам, та хич не бях изненадана, че се сгаджосаха. И аз нямам против. Той какво да бави, пък и защо. Явно тя не иска.
Така си разсъждавам .

# 365
  • Blondeville
Аааа, тоест ти не си сигурна кой бави срещата. Ами той ти е споделял за нея, вълнувал се е, влюбил се е, общо взето си следила развитието от първа ръка. Повечето майки разбират какво що чак когато стане сериозно. Въпреки това е съвсем логично той да изчаква - влюбен е, щастлив, а жената има кофти опит с предишна връзка. Той има кофти опит с предишната му връзка и отношенията ви с бившата. И ето ти 2 + 2 защо е съвсем логично да поизчака. Иска най-вероятно да мине малко време, да се наместят съвсем нещата и да изберат най-удачния начин за среща. Той и сега  може много да му се иска да ви срещне, но да е малко "страх лозе пази" по гореописаните причини, и затова да не бърза. Така че не си прави заключения отсега, че тя не иска. Просто изчакай. Ако нещата си вървят все така ок, ще се запознаете в близко бъдеще

Не е точно така, защото той отдавна иска да ни запознае. Пък и снимка ми изпрати.Аз знаех, че ще стане заварката , още преди да стане.Споделя си с мен и го познавам, та хич не бях изненадана, че се сгаджосаха. И аз нямам против. Той какво да бави, пък и защо. Явно тя не иска.
Така си разсъждавам .

# 366
  • при късмета
Тайс, сина ти скоро ще започне да излиза от първоначалната еуфория на връзката, ще поднови навика си да споделя и да се вижда с теб и мотивите им ще станат ясни. Просто му кажи, че ти липсват срещите, не е достатъчно да се виждате на 2 месеца и да си говорите по телефона и си мисля, че той ще промени това положение. В началото и само вие да се виждате, пак ще си изясните каквото има и с нея ще се запознаеш все по някое време. Може по-дълго да се държат като влюбени тинейджъри (да са сами), защото предполагам, че все пак има някакво съобразяване когато детето е с тях и наваксват когато детето е с баща си.

# 367
Така е. Аз се учудих,  че толкова коментари има. Не смятам, че има някакъв антагонизъм в случая, и аз да съм на жената на мястото, сигурно щях да съм предпазлива. Нали развеждам хора, та се вслушвам как разсъждават. Е сега имам една клиентка, забърсала син на съдия. Той иска да и съдейства, а тя се ужжасява, че ще се запознае с проекто свекъра заради проблеми. Много е симпатична, но имала дете и о, ужас.

# 368
Какво се правите на ощипани моми?!
Много било готино синът ти да се вземе с някоя по-стара и с дете. Същото важи и за дъщерята - да вземе някой разведен и с деца.
Е, те децата ни не се женят, за да ощастливят нас, все пак. Животът си е техен. Това което прави нас щастливи може да няма нищо общо с тях.

# 369
Така е. Аз се учудих,  че толкова коментари има. Не смятам, че има някакъв антагонизъм в случая, и аз да съм на жената на мястото, сигурно щях да съм предпазлива. Нали развеждам хора, та се вслушвам как разсъждават. Е сега имам една клиентка, забърсала син на съдия. Той иска да и съдейства, а тя се ужжасява, че ще се запознае с проекто свекъра заради проблеми. Много е симпатична, но имала дете и о, ужас.
Аз точно това ти казах. Изпитвах ужас от срещата и я отлагах възможно най дълго. Чак когато бях наясно със себе си и това че искам найстина да живея с този човек се реших. Но пък свекър ми веднъж ни изненада дойде позвани и попита дали ще го почерпя кафе. Та много мило ми стана. Но то си личеше още тогава че е добряк.

# 370
Tays, какво пречи да се виждате със сина ви на кафе или обяд веднъж седмично? Едва ли е с приятелката си постоянно. А с жената ще се запознаете, когато му дойде времето, те сами ще ви кажат. За мен най-важно би било да съм във връзка с детето си, макар и той пораснал мъж, не толкова да напирам да се запознавам с проекто-снахата.

# 371
  • при късмета
Предразсъдъци, които са били неписан закон до преди 30 години, не е лесно да се изкоренят. Който не е способен да разсъждава самостоятелно и може да му набият в главата каквато простотия си искат, ги е попил и ще ги набива в главите и на децата си и сега. Няма значение отнасят ли се към настоящия момент, валидни ли са и по какви точно причини, те нещо се знаят и изобщо дори не се замислят и подлагат на съмнение. Добре, че всяко следващо поколение деца се чувства все по-свободно да има свое мнение, дори различно от родителското, че анадолски нагласи да изчезнат

# 372
Ох, Таис, ама типична свекърва си, да си знаеш. 😜 😂 🤗
Значи нямаш точен и категоричен отговор защо още няма среща, но веднага реши, че в момичето е причината.
Ами като споделяте толкова със сина ти, ми питай го защо /кога ще се видите.
Покани ги на кафе, обяд, вечеря, ще разрешиш най - после загадката. 😉😁

# 373
  • Насред хаоса
Много ми е интересно, ако вашите синове си намерят жени, 8 години по- стари, разведени и с деца, колко ли ще бъдете щастливи? За една приятелка питам.Heart Eyes
Само че не става въпрос за нашето щастие, а за тяхното - така, както те го разбират, не ние. Нашата работа е да ги изгледаме, възпитаме, изучим и направим всичко, което се очаква от нас като родители. Но вече при пълнолетни хора нямаме право да се бъркаме и да определяме как и с кого да живеят. С тия си предразсъдъци нашето общество повече нанася вреди, отколкото да предпазва и помага.

# 374
La Sombra, децата ти са още малки вероятно. Имаш още много време, за да придобиеш друг прочит на нещата.

Общи условия

Активация на акаунт