С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 233
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Чета и наистина ми става забавно, как масово тук се поставяте на мястото на разведената с дете, която е "забърсала" ергенчето и не иска да се запознае с майка му. Защото си дава сметка, че ергенчето можете да държите омаяно, за да не мисли за нищо, ама майка му не. Smiling Imp
Като дойде и вашия ред да проявите личната си широкоскроеност, друга песен ще запеете.

ПП. Бианка и Сирен, защо се правите че не разбирате за какво иде реч?
Когато не си имал дете, нямаш идея от какво се лишаваш.
Знае го всеки, но го осъзнава в дълбочина само този, който вече има.
Затова е некоректно да се забаламосва  здрав и прав мъж, че не е толкова важно и му е достатъчно доведеното дете.
Както е некоректно и към жена такова отношение.

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 11:13 от absurT

# 391
  • волно калдъръмче
Той е голям човек, ако има такова желание - ще си намери начин. Ако открие, че му е ОК с доведено и му задоволява любопитството - ако му е ОК с това, няма да приеме страничен човек да му казва през какво трябва да мине. Ще си мине през това, през което иска да мине. Ако жената го кефи много, може да реши да я задържи и да си живеят приятно, вместо да гони това заветно "преминаване през бащинство", което още не го знае пие ли се, яде ли се.

И ако жената не иска, това си е проблем на мъжа и той ще си го реши. Но знам, че по принцип жените обичат да начукват канчето, ако някоя жена не ще да си изпълни "дълга". Обаче реално това, че е ерген без дете, не го прави entitled да получи биологично свое. Това се решава за момента и за дадената двойка. Това, че аз и моят мъж сме родили две не значи, че това е правило за всяка жена с дете, събрала се с ерген. Може да роди, може да не роди, това не е кафе-автомат, а божа работа.
Много се разводниха нещата, много условности, много проблеми, много неясноти. И ти го мислиш за пълен инфантил, но пък му даваш възможност за избор. Знам, така е модерно.

# 392
  • при късмета
Въобще не става въпрос за безценната семка, а за желанието му да премине през бащинството. Не можеш да го залисваш с "те ти дете, за какво ти е още едно". Ти нали роди от втория? Въпросът беше дали тази ще иска.

На момъкът на тайс сега не му е до това, глезят го, добре му е. Никога не се знае кога ще дойде момент да избира.
При мъжете няма такова желание. Чисто първично е желанието за размножаване, а бащинството не е това, а отглеждането на дете. При някои се появява, при някои никога не се появява това желание. Но не е заложено, като у жените. Ако мъж се е разделил с жена, с която не може да има дете, много се съмнявам, че е заради негови желания и наглади. По-склонна съм да мисля, че е под чуждо влияние, разбира се предимно на майка му.  Той няма как да има предразсъдъци, по-вероятно е майката да ги има

# 393
  • волно калдъръмче
Чисто първично е желанието за размножаване, а бащинството не е това, а отглеждането на дете.
Ти пък кога стана мъж, че твърдиш подобно нещо с такава увереност?

# 394
И какво ще направи майката? Ще му шушне да зареже яловицата? Не е като да може да направи нещо по въпроса.

Нали знаеш, че решението за репродукция е много деликатно нещо, а майка ти да ти държи сметка на семето е "целувка на смъртта" и може да откаже почти всеки. Също така не се поставям на мястото, а СЪМ разведена с дете, забърсала ергенче. И разговорът за негови биологични деца с такава жена, вярвай ми, ще е много сериозен и осъзнат. Мнението на мама ще е по-малко от дребна забележка като тежест.

Аз лично съм силно широкоскроена, особено по отношение на сина си. Готин ми е, но айде чак топ екземпляр за разплод...няма нужда. Ако му дойде отвътре, ще си избащее, ако не - божа работа, няма да го играем на Дервишово семе и да го бъзгам да запложда девойки.

Освен това не всеки мъж може да има такова усещане. Даже може да иска да скатае или да се страхува.

# 395
Ох, Сирена, кефиш Sunglasses
Дервишово семе Joy

# 396
Ние със Сирен разбираме, че е хубаво човек да си има дете и затова сме родили и при втория си брак Simple Smile Ама не сме забременяли на първа среща все пак.

Конкретно до мен, аз имам двама сина и ако ще и двамата да се хванат с по-голяма жена с деца няма да ме тръшне отникъде. Други са ми опасенията, но и тях ще преглътна, ако се наложи Simple Smile

# 397
  • волно калдъръмче
И какво ще направи майката? Ще му шушне да зареже яловицата? Не е като да може да направи нещо по въпроса.

Нали знаеш, че решението за репродукция е много деликатно нещо, а майка ти да ти държи сметка на семето е "целувка на смъртта" и може да откаже почти всеки. Също така не се поставям на мястото, а СЪМ разведена с дете, забърсала ергенче. И разговорът за негови биологични деца с такава жена, вярвай ми, ще е много сериозен и осъзнат. Мнението на мама ще е по-малко от дребна забележка като тежест.

Аз лично съм силно широкоскроена, особено по отношение на сина си. Готин ми е, но айде чак топ екземпляр за разплод...няма нужда. Ако му дойде отвътре, ще си избащее, ако не - божа работа, няма да го играем на Дервишово семе и да го бъзгам да запложда девойки.

Освен това не всеки мъж може да има такова усещане. Даже може да иска да скатае или да се страхува.
Много изписа, за да кажеш нещо съвсем просто: скатавките и шубеците не искат деца

И въпросът не беше дали майката държи на семето, а дали той иска нещо си там. Колкото и да увърташ и да прехвърляш от болната глава на здравата, няма да ти се получи.

# 398
  • при късмета
Чисто първично е желанието за размножаване, а бащинството не е това, а отглеждането на дете.
Ти пък кога стана мъж, че твърдиш подобно нещо с такава увереност?
Нужно е да си мъж, за да го твърдиш ли?
А ти от кога си мъж, че с такава увереност да твърдиш, че желанието е за бащинство, а не просто за размножаване? Не е нужно да си от единия или другия пол, някои неща са всеизвестни. Или така си мислех

# 399
  • волно калдъръмче
Така им викат - бащи, та затова.

# 400
Според мен, дали ни харесва или не изборът на детето ни на партньор си е наш проблем. Важното е то да е ОК с този избор. А ако не ни харесва, може би трябва да се запитаме дали ние не сме го подтикнали към този избор с нашите внушения, изисквания и възпитание. Аз съм си мислела в такива моменти, че е добре само решението да е взето осъзнато, а не под давление на друг човек или на някакви комплекси и недоизживяни емоции, защото тогава разочарованието е голямо. А дали е с дете, без дете, възраст, раса и т.н не е от голямо значение -приемала съм и човек 15 години по-голям от дъщеря ми за партньор, но после те се разделиха. Въпросът е нашите предпочитания и нехаресване на партньора на детето ни да не промени нашите отношения с него. А може и да е обратното - партньорът на детето да не ни харесва, тогава може би ще трябва да се отдалечим, за да не вгорчим техните отношения. Сложни са всички тези отношения и човек не знае в каква ситуация може да попадне.

# 401
  • при късмета
Така им викат - бащи, та затова.
Така им викат, като вече се появи детето. Това няма нищо общо с предхождащо желание това дете изобщо да се появи

# 402
Има мъже, които живеят с жена и децата й, без да имат собствени и изобщо не се кахърят по въпроса. Познавам лично поне 2-ма такива. Единият изцяло отгледа детето на жената до себе си от малко, детето порасна и се ожени. Той и жената нямат свое дете и са заедно поне от 30 години.

# 403
  • при късмета
Брата на кума ни изгледа дете, което не е негово. Жена му е била вдовица всъщност, не разведена макар и да не е важно, а детето на малко над година като са се събрали. Към настоящия момент те са разведени, а детето е при баща си по собствено желание, вече пълнолетно

# 404
  • Blondeville
Решението да имат или нямат деца е изцяло и само на двамата партньори. Не на тъщи, не на свекърви, не на бабите на пейката и тн. Оттук насетне тръшкайки се губи само този, който дълбае там, където не му е работа, защото влошава отношенията си със своето си дете.

Това ако разсъждаваме глобално по темата за възпроизвеждането.

В конкретиката на казуса това е вече напълно безпредметно, изобщо нямаме представа какви са желанията на Тайсчо и половинката му.

И айде пак старата песен на нов глас - както стана ясно изобщо не се знае кой не иска все още среща - Тайс каза, че предполага, че е жената. Не ѝ знае годините, не знае живеят ли заедно, детето от 2 месеца знае, че са гаджета...Твърде много свободни съчинения, а фактите се игнорират. Усещам аз у Тайс някакво човъркане и сякаш самонавиване, а тука с теориите на конспирацията съвсем пресолихте манджата.

Общи условия

Активация на акаунт