С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 242
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • София
И какво ще направи майката?
===============
Аз лично съм силно широкоскроена, особено по отношение на сина си. Готин ми е, но айде чак топ екземпляр за разплод...няма нужда. Ако му дойде отвътре, ще си избащее, ако не - божа работа, няма да го играем на Дервишово семе и да го бъзгам да запложда девойки.

Освен това не всеки мъж може да има такова усещане. Даже може да иска да скатае или да се страхува.
И ти се въртиш като фурнаджийска лопата, а го наричаш широкоскроеност........
Вярно е, че не всеки мъж има усещането за бащинство, може и да се страхува. Това не значи, че трябва да бъде използвано безскрупулно от някоя, решила да си осигури гнездо за кукувичето.
Няма майка, която би искала детето й да премине през живота си с вързани очи, па било то и с пухена и уханна превръзка и заблудено,  че да имаш дете или да нямаш, не е толкова важно.

И да, на майката се пада да му  обясни.

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 11:48 от absurT

# 406
Ах, тия безскрупулни и гадни жени-омайници:)

Абе не бих се тревожила чак толкова, ако синът ми се върже с някоя чалъмлийка, поне ще му е готино. Колко пък да е безскрупулна? В един момент примерно на всички е ясно, че няма да има биологично дете. Ама не, жената е някаква притворна магесница, а мамин златен - заблуден с превръзка на очите, няма собствен акъл и не може да си преоцени живота.

# 407
  • волно калдъръмче
Така им викат - бащи, та затова.
Така им викат, като вече се появи детето. Това няма нищо общо с предхождащо желание това дете изобщо да се появи
Ма ти си уникално опърничава. Мъжът преди детето е като животно, водещо се от инстинкта да се размножава, 9 месеца еволюция и накрая - те ти баща. Свсем за мезе ни взимаш тука.

# 408
Ами не е точно така, мъжът няма съзнание на животно, има съзнание на социализирано човешко същество и въпросът за размножаването минава през силно опосредствано мислене. Особено при по-мислещите типове, на по-сложно ниво. Та идеята да приеме социалната роля на баща, а не само да си хвърли семето, вече е съвсем друго нещо и там е въпрос на избор дали го иска, колко го иска и дали не може да направи компромис.

# 409
  • при късмета
Така им викат, като вече се появи детето. Това няма нищо общо с предхождащо желание това дете изобщо да се появи
Ма ти си уникално опърничава. Мъжът преди детето е като животно, водещо се от инстинкта да се размножава, 9 месеца еволюция и накрая - те ти баща. Свсем за мезе ни взимаш тука.
И аз това казвам, а ти твърдеше, че изначало всички мъже имали желание да минат през бащинство

# 410
Хората не са изобщо на етапа за общо дете. Честно казано, по-притеснително би било, ако жената след шестмесечна връзка и едно нейно дете, вече напира за общо.

Ако толкова стане ясно, че в никакъв случай жената не желае да ражда отново, мъжът винаги можe да си намери друга, има години пред себе си, той е на 28, за Бога. Кой мъж на 28 напира за дете? Сега му е кеф да си поиграе, но детето жената основно си го гледа, има си и баща при когото явно прекарва не малко време. Безкрайно рано е да се изживява като нов татко, а няма и нужда. За момента е гаджето на мама.

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 12:07 от Iris04

# 411
  • волно калдъръмче
Ами не е точно така, мъжът няма съзнание на животно, има съзнание на социализирано човешко същество и въпросът за размножаването минава през силно опосредствано мислене. Особено при по-мислещите типове, на по-сложно ниво. Та идеята да приеме социалната роля на баща, а не само да си хвърли семето, вече е съвсем друго нещо и там е въпрос на избор дали го иска, колко го иска и дали не може да направи компромис.
Когато вече си се реализирал, е много лесно да говориш как другите трябва да помислят дали им е дошло времето да правят компромиси.

И аз това казвам, а ти твърдеше, че изначало всички мъже имали желание да минат през бащинство
И аз казвам това, което каза и ти, за да видиш колко е смешно 9 месечното преминаване от маймуна през питекантроп до човек.

# 412
Тя пък ако роди дете, ще кажат, че го е "вързала"Simple Smile оправия няма наистина.

Аз съм се реализирала като майка. При бащата не че нещо, но появата на деца и самото биологично бащинство как точно се различава от стандартен полов акт? Ми никак...

# 413
  • Blondeville
Тъй тъй, мама ще му отвори очите, и после много вероятно ще си кука самичка, докато той си е щастлив със семейството. Ако аз съм щастлива и обичана, а мама само ми намила срещу половинката, и какво да правя или не със собственото си тяло, лека полека толкова ще се отчуждим, че един ден и да се случи, всичко което тя е искала, ще го гледа само като като страничен наблюдател...Тъжно...

А тия “деца”, дето мама им казва дали са гладни или им е студенко и след 20-годишна възраст, обикновено си остават с маминка вовеки, защото никой не им иска безценната семка.

Вярно е, че не всеки мъж има усещането за бащинство, може и да се страхува. Това не значи, че трябва да бъде използвано безкруполно от някоя, решила да си осигури гнездо за кукувичето.
Няма майка, която би искала детето й да премине през живота си с вързани очи, па било то и с пухена и уханна превръзка и заблудено,  че да имаш дете или да нямаш, не е толкова важно.

И да, на майката се пада да му  обясни.

# 414
  • France
В този форум научих, че мъжете са едни инфантилни полу-идиоти, на които трябва да се казва как да мислят. В по-добрия случай от мама, в по-лошия - от жена им. Щото мама знае най-добре, а жена им със сигурност ги манипулира.
Този въпрос съм го виждала от мъжката гледна точка. Един от най -близките ми приятели се загаджи с майка с дете. Бил е на 28, почти 29, когато почна да излиза с нея и сме си говорели по-въпроса. Както смятал, че му е рано за деца, така при срещата с малката, просто са се харесали. И думите му бяха - готов съм да стана приемен баща на точно това дете. И като близка приятелка, знам колко беше щастлив. Родиха си общо дете чак миналата есен - 7 години по-късно. Няма правила в тази игра, важното е да ти е добре докато я играеш.
Ако има нещо, което да харесвам във французите, към които съм по принцип доста критична, то е, че си уважават чувствата. Техните и тези на другите. Когато вече не обичат някого, се разделят, влюбват се в друг, събират се с него. И така. Децата не са пречка да бъдеш щастлив. И ако се изкажеш по този начин, бързо ще ти бъде обяснено, че децата са подарък и т.н.
Жалко, че големи жени, майки, мислят по този начин.

# 415
  • София
Мрете да се изкарате еднакви с мъжете, ама като дойде до чергата, дърпате към жената.
Тоя двоен аршин е най-отвратителното нещо,  което принизява жените, колкото и да се надигат на пръсти.
Никоя не ще мъж с дете и на картинка да види,  ама било нормално да му натресе децата си, че и да не му роди негово, щото той-дебила, не се сеща, че иска да бъде баща на свое. Достатъчно му е чуждото, манджата и жената в кревата.
blondie_anna, наистина четенето с разбиране не ти се отдава.

# 416
  • при късмета
Щом искаш така да го разбираш, никой няма да ти пречи

# 417
Ирис, много точен коментар. Така и аз го виждам.
Колкото до това дали иска да става баща, предната го напъваше много, а той се дърпаше, защото отношенията м бяха конфликтни. Не можаха да се стиковат.
Ох, ох, пак грешна дума употребих.Blush
Наистина би било притеснително да си направят едно бебенце точно сега. Смятам, че  двамата са зрели хора, и преди всичко трябва да мислят за момиченцето. Пък другото, както дойде. Те реално още са в някаква еуфория, нека се опознаят, ако са си хармонични, да си решават.
Ще си изкривя душата , ако кажа, че не искам внуци. Нещо съм се разлигавила напоследък и все бебоци гледам и се умилявам, но на всички ни е ясно, че едно са моите желания, съвсем друго нещо е бебеправенето.

# 418
  • Blondeville
Какъв двоен аршин? Кой е казал нещо за мъжете с деца? Имала съм връзка с такъв, и то той си живееше с детето и си го гледаше. Имам и син и дъщеря - един ден искам да са щастливи, а половинките им да са добри хора. Оттук насетне възраст, деца от предишни връзки и тн. не ме интересуват.

# 419
  • волно калдъръмче
докато той си е щастлив със семейството...
Приказките са интересни на хората в опрелен житейски етап.

Общи условия

Активация на акаунт