С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 241
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Боряна, щом си помолена да гледаш децата, значи ти имат доверие. Децата са вече големи, а не бебета. Ще се справиш, няма страшно.

Иначе за готвенето - моите родители винаги идват с храната. Готвят като че ли настъпва световен глад. Винаги ги моля да не готвят, защото и аз ако съм се приготвила, накрая няма къде да се сложи всичката тая храна, а няма и изяждане. След като си заминат черпя съседите с торти, кекс и разни други неща, че да не се развалят и да ги хвърлям.

# 451
Вече похарчих 50-те лева, някой ми е превел 100 по сметката, малкият син  вероятно.И нямам проблем да нося, тук винаги ги посрещам с ядене и да си вземат с чантите.Руска салата, кйфтета пържени(те са задължителни винаги), телешко и свинско за гозби дето се топят , и още нещо дето не съм решила какво ще  е.Канят ме  е дума, че не аз съм поискала ,сами ще сме денем ,но е лесното ,че вечер има и друг.Та ще се справим.Аз с празни ръце не съм ходила никъде ,камо ли при децата си.
Надявам се да се справя и проблемът е  моето здраве, но да не влизаме в подробности, имам този път и  лекарства ,хранителни добавки са ,да ме поддържат в тонус. За внуците се прави всичко.И пак може да ме четете тук, няма проблем.ще го преживея това тук.
Добавям ,че забравих ,нямам проблем с лекарствата им, каквито кажат ще  е  ине съм привърженик на бабини илачи.

# 452
Да не четем снаха ти. Simple Smile

# 453
  • София
Не, снахата чете и още как! Виж каква образцова свекърва, пост след пост, става Боряна- вече стъпва 2 педи над земята.

# 454
  • у дома...
Преди 10 г. се наложи да извикам баща ми да дойде да живее при нас, за да има кой да взима щерката от градина. Свекърите, по една или друга причина, отказаха да я пазят всеки ден за по два или три часа. А тогава още живеехме в една къща, на различни етажи. Детето е вече на 13 години, баща ми още живее с нас, на 200 км от родния ми град. От 9 години сме на квартира. Сметките, наема и режийните поемаме аз и съпруга ми. От баща ми не искам нищо. Неговата пенсия си е за него - ако има желание да купи нещо на детето, ОК. Не му и правя сметка на парите. Ако взема пари от него, то задължително са под формата на заем и при първа възможност ги връщаме. Ние го извикахме да гледа детето, ангажимента си е наш. Да, ако трябва за обед приготвя нещо набързо, но предварително сме взели продукти или съм му оставила пари да вземе. Където са трима, там са и четирима.

# 455
Не, снахата чете и още как! Виж каква образцова свекърва, пост след пост, става Боряна- вече стъпва 2 педи над земята.

Не се поучим и ние, хем още не сме свекърви.

# 456
Казах ,че можете да четете снахата ,че и следващата като се появи,ще го преживея някак.
А че стъпвам две педи ,може и  да литвам дето ще видя внуците няма какво да се обяснява. Прощавам , на всеки, вярвам в доброто , такава съм. Помня се като снаха , като се напише нещо и се сещам как е било  и гледам поне това да не повтаряв ,друго може да  е.И се радвам да.

Снахата не чете ,вЕрвайте ,няма време до тук да стига ,  а  и да чете не се различават мненията ми от тези на живо.

# 457
Боряна, ще се справиш идеално, споко. Те са и по-големи вече, не са пеленачета. Снахата щом вечер ще е с вас, няма страшно. Радвай се на времето с внуците.

# 458
  • при късмета
Боряна, казвала си много пъти, че ако гледаш сама децата, трябва ти да преценяваш и не може да ти дават инструкции.Т.е. до сега подкрепяше тезата, че който гледа децата, той взима решенията. Сега ми се струва, че не си с тази нагласа. Явно и за теб има значение дали са ти ги оставили или ти отиваш у тях. Бързо да оздравяват децата, че са много гадни вирусите сега

# 459
Шарат се ако разбирам какво е скарлатина.
Не знам бабешки илачи за нея , а  и не ползвам такива и за себе си.
Нямам друго мнение по тези въпроси,  ако съм казвала е за мекици  и  такива, дори те им дават повече от мен -пуканки с подаръци например аз се мръщя.Но е разрешено.
Когато познаваш един човек му разбираш мненията ,  и ако не го дебнеш да сгафи е същото.
Яденето ми се харесва винаги ,дори като минат първо през другата баба си вземат от тук. Фук.
Притеснено ми е ,че не съм ходила там от години,болни са , но като не говорим всеки час не значи че нямам поглед, разбирам от две думи нещата. Играчки и  книжки има там тонове ,те са без малко на 5 , заиграват се , заслушват се  и не за две минути държи интересът. Надявам се да се справя и почнах да си приготвям багаж да два дни, готвенето е утре повечето и сутринта в неделя.
Чао ви.

# 460
  • София
Боряна, ще се справиш идеално, споко. Те са и по-големи вече, не са пеленачета. Снахата щом вечер ще е с вас, няма страшно. Радвай се на времето с внуците.

Само за протокола.
Аз от първия пост на Боряна разбрах, че снахата няма да я има, а синът й няма да може да се справи сам.
Ако бъркам, поправете ме.

ПП. Грипът, както обявиха, е опасен за възрастни хора със здравословни проблеми. Стискам палци на Боряна-да мине всичко както трябва.

# 461
  • София
Хубавото е, че скарлатината е детска болест и няма да ви заразят.
Поне така знам.

# 462
Грипът е ужасен и за децата Sad Малкото ми е 7 ден (!!!) с температура, защото я почнаха на Тамифлу, че било грип и чак на 5 ден АБ, за което много ме е яд. Първите 5 дена нон стоп висока температура - изгоря детето и се влоши много. Но да не се отплесваме на тия теми..

# 463
Боряна, казвала си много пъти, че ако гледаш сама децата, трябва ти да преценяваш и не може да ти дават инструкции.Т.е. до сега подкрепяше тезата, че който гледа децата, той взима решенията. Сега ми се струва, че не си с тази нагласа. Явно и за теб има значение дали са ти ги оставили или ти отиваш у тях. Бързо да оздравяват децата, че са много гадни вирусите сега

Брей, и на Боряна намери да се заядеш.  Ясно е, че като са болни ще дава лекарства каквито й кажат.

# 464
mena805, браво, ти си "пример" за това как трябва да се държим с по-възрастните и с родителите си! Не знам защо смяташ, че жената ти е длъжна да ти гледа децата. Това мислене е само у нас! Тя си е отгледала нейните, няма ангажименти към твоите. Това, че коментираш отношенията й с другия й син е изключително грозно! Първо не е твоя работа! Естествено, че ще й даваш пари, остава да ти гледа децата с нейната пенсия. Едно е да даваш на внуците си пари като можеш, друго е да те задължават да го правиш. Аз не бих позволила на някой да говори по този начин за майка ми, както и да я третира така! Явно не е възпитала добре синовете си, щом така я третирате. Даже взех да я съжалявам. И аз не съм харесвала някои неща у свекърва си, но съм я уважавала. Потресена съм от прочетеното, надявам се моите деца никога да не постъпват по този начин и да уважават роднините си, било то и по-нетърпими, защото семейството е най-ценното, което имаме!

Общи условия

Активация на акаунт