С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 179
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
8 години си е сериозна разлика, а когато е в полза на жената, още повече.
Годините ги знаем от Таис

Осем години са си много, много сериозна разлика.  Сега,  когато жената е все още млада и подържана, горе -долу не  личи, но как ще  е  след някоя годинка? Ще се появят неприятните, но неизбежни   промени. Тогава сегашният влюбен  младеж ще е на 30+ . Ще почне да се позаглежда и да сравнява. Та не знам колко ще му е трайна любовта.
Това, което  ме озадачава не само в конкретния случай, а по принцип,   как  зряла жена се събира с мъж, който е доста по-малък от нея.  Вместо  с мъж, който да я обгрижва,  закриля и т. н., тя си взима момче, за което тя да е закрилница.

# 556
Е, той дебатът е принципен, просто се използва случая, както става с повечето теми в БГ-мама. Защото дори и да не са реални някои ситуации, като ги изкоментираш, някои неща ти стават ясни или ти се затвърждава позицията и т.н. А отделно, че всеки коментира в посока, която за него е по-наболяла или пък тъкмо там го "стяга обувката", така че затова се получават доста коментари. А човек като си знае ситуацията, коментарите не могат да го съборят или да му накривят шапката.
Принципен, принципен, но се обсъждат конкретните неща, които споделих. А аз го направих от уважение към форума, не въртя адвокатски трикове.
Ето, че в темата се включиха доста дами, преживели и втори деца с ергени, и втори срещи със свекърви. Та нищо уникално няма в този случай, ама все някакви провокации и внушения как трябва да се чувствам, къде и за какво да се тревожа. Засега за нищо не се тревожа, само за това, че съм лоялна към жената и кофти опита и и не настоявам за запознанство, и оставям синът ми да ме търси, когато може. Ми той е все с тях, нали така трябва да бъде. Като му приплопа нещо, ще звънне. Пък и не ми е отказвал съдейсвтие или помощ, ако нещо искам. Аз разбирам да ме е изолирал, тогава други ревовее ще бъдат. засега си беше обичайно мрънкане, което е решимо. Ми един път направо звъннах и му казах криво ми е, искам да поговорим. Той беше с колата и пак с жената и детето. Като се прибра, ми звънна, аз чух само, че едната го питаше нещо за вечерята, другата го питаше за игрите. Явно си се разбират добре, не ми е звучал под натиск. горовихме повече от час, наистина имах какво да обсъждам с него. Явно и пред жената не се прави, че ме няма. Остава само да се запознаем и това ще се реши.
Дотогава ще си натискам парцалите и толкова. От тези теми се научих, че новите партньори на синовете ни имат предимство и всяка моя досадна ежедневна заявка, че ме има, ще се приеме като борба за територия. Та така.

# 557
tays, разговори над 1 час с майка му - не всяка жена ще ги изтърпи, само казвам да знаеш Simple Smile свястна е жената явно Simple Smile

# 558
tays, разговори над 1 час с майка му - не всяка жена ще ги изтърпи, само казвам да знаеш Simple Smile свястна е жената явно Simple Smile
Ми аз винаги тръгвам добронамерено.
То един час, ама веднъж в месеца.Blush
И още един случай има такъв, защото той пък сподели там някакви неща, които го касаят него. Та още един час.
Но той ходи на гости, а аз още не съм ги поканила. Разликата е, че хората си имат внучка и са сплотено семейство. пък аз да поканя така момиченцето, не ми се струва щадящо. Първо ще се запозная с нея, после и с детето и и чак тогава гости. Така поне мисля за редно. Не знам. Ще видим.

# 559
Таис, ако можеш, дръж контакт със сватовете. Като видят, че се разбираш с нейните родители, и синът ти, и тя ще се успокоят.

# 560
  • при късмета
Ми аз винаги тръгвам добронамерено.
То един час, ама веднъж в месеца.Blush
И още един случай има такъв, защото той пък сподели там някакви неща, които го касаят него. Та още един час.
Но той ходи на гости, а аз още не съм ги поканила. Разликата е, че хората си имат внучка и са сплотено семейство. пък аз да поканя така момиченцето, не ми се струва щадящо. Първо ще се запозная с нея, после и с детето и и чак тогава гости. Така поне мисля за редно. Не знам. Ще видим.
Ето вече имаш план. Обсъди го със сина си на следващото чуване, може да остане, може и нещо да се промени и ще се запознаете. Аз пак да ти кажа, че те поздравявам, че не ги натискаш. И пак да кажа,че си достатъчно умна да знаеш какво е положението и да не се връзваш когато напълно непознат е на противоположното мнение за твоето положение, защото няма как друг да знае по-добре от теб

# 561
Ама какво лошо има в 1 часов разговор,дайте като минат 18 год. децата и вече край няма родители.Има хора,които се разбират прекрасно,дори и живеейки с тъща или свекърва.

# 562
Ма-ко, опитвам се да вляза в ситуацията обективно. Да разгледам и да уважа всички гледни точки. Не е казано, че съм аз най- мъдрата. Сега все ми се струва някакъв вид грешка, че стоя настрани. От темата разбрах, че може да се тълкува и че не съм очарована. Ми не е така, но ето, и това може да мисли момичето покрай моята пасивност. Засега смятам, че те трябва да са инициативни, пък и казах вече, че това познанство може да разсее опасенията на жената. Много жени се чувстват явно виновни, че имат минало. За мен е без значение това. И аз съм минала през ситуация, дори втори мъж за мен въобще не е стояло като вариант. Случи се . Макар и да имах друга визия за живота си. Та и никой не може да е толкова конвенционален. Заричаме се, пък животът поднася изненади.

# 563
Нищо лошо няма, разбира се, просто е досадно за околните. Особено вечер, когато хората вечерят, това им е времето да се видят и т.н. Просто давам една друга гледна точка.

# 564
Таис, ако можеш, дръж контакт със сватовете. Като видят, че се разбираш с нейните родители, и синът ти, и тя ще се успокоят.
И как да държи контакт със сватовете, като тя дори жената не познава Joy
Откъде да ги издири!
Ема, и ти се поувлече Simple Smile
Да не говорим, че сватове още няма в случая.
Да не говорим и, че хората може хич да не са доволни от връзката на дъщеря им с толкова по-млад от нея мъж.

Значи тя все пак е счела за нужно да запознае родителите си с него! Или него с родителите си Wink

# 565
Нищо лошо няма, разбира се, просто е досадно за околните. Особено вечер, когато хората вечерят, това им е времето да се видят и т.н. Просто давам една друга гледна точка.
Аз го изненадах в 6 , когато още не са на масата. Пак от темата знам, че друго време е кофти мама да създава драми. Особено сутрин, или вечер след 20. Смятах, че е сам и си отива от работа, ама не. Blush
Иначе му пиша като има нещо. И гледам да е в светлата част от деня. пък отговаря, когато може, не е да ме прескача.
та пак да кажа, разсъждавайте си принципно, ама не дълбайте в моите постове. Наистина не исках толкова инфо да вкарвам, защото оплакването ми първоначално беше за друго. А не от жената.
От сина ми беше.
Птица, не се е поувлякла Емма. Сватят ми е взел телефона да ме пита нещо. Хората са широко скроени, предполагам, ще се обади. Пък и комшия ми е таткото.

# 566
  • Blondeville
Ами аз от позицията на 6 години по-голяма, мога да кажа как е при нас - 6 години разлика в моя полза, започнахме на 22 той, на 28 аз, колеги. Ами никога не съм го “гледала” аз като майка, напротив. Винаги съм била глезена и обгрижвана. Той за тия години, в които сме заедно много напредна в професията, оженихме се, родиха ни се 2 деца, които обожава и е много активен в гледането им. В домакинството също участва активно. Да обсъждаме външен вид е доста повърхностно, защото всички хора с годините се променят, и ако само едните хубави черти ги държат заедно, то това би била една доста “куха” връзка. За момента при нас възрастовата разлика не личи визуално, съвсем прилично изглеждам за годините си, макар да не ми е работа сама да си давам оценка.

Ако трябва да обобщя - дали човек е свестен, отговорен и тн не се определя от възрастта.

8 години си е сериозна разлика, а когато е в полза на жената, още повече.
Годините ги знаем от Таис

Осем години са си много, много сериозна разлика.  Сега,  когато жената е все още млада и подържана, горе -долу не  личи, но как ще  е  след някоя годинка? Ще се появят неприятните, но неизбежни   промени. Тогава сегашният влюбен  младеж ще е на 30+ . Ще почне да се позаглежда и да сравнява. Та не знам колко ще му е трайна любовта.
Това, което  ме озадачава не само в конкретния случай, а по принцип,   как  зряла жена се събира с мъж, който е доста по-малък от нея.  Вместо  с мъж, който да я обгрижва,  закриля и т. н., тя си взима момче, за което тя да е закрилница.

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 19:52 от blondie_anna

# 567
И как да държи контакт със сватовете, като тя дори жената не познава Joy
Откъде да ги издири!
Ема, и ти се поувлече Simple Smile
Да не говорим, че сватове още няма в случая.
Да не говорим и, че хората може хич да не са доволни от връзката на дъщеря им с толкова по-млад от нея мъж.

Значи тя все пак е счела за нужно да запознае родителите си с него! Или него с родителите си Wink

Аа, не четеш темата.
Таис писа, че знае кои са родителите, а таткото на жената е взел телефона й, да говорят по работа.

И аз, като охлюва - докато напиша, то вече обяснено.

# 568
Изпуснала съм го това за "сватовете" Simple Smile
Ама пак е ненормална ситуацията. Те двамата са заедно от доста време, тя него го е запознала с родителите си, но от теб се крие, ама татето й ще ти се обажда за нещо си!?
Явно има сериозни комплекси жената, а комплексираните хора не са много лесни за съжителство.

Блонди, всякакви случаи има. Чудесно е, че при вас всичко е добре, дано и занапред е все така!
И аз имам близки, в които жената е 4-5 години по-голяма от мъжа и имат много хубаво и хармонично семейство. Но всички имаме и обратните примери, нали!
А и тук просто си говорим за нещата от живота, които не винаги са само цветя и рози.

# 569
Аз имам един втори братовчед, който ми е като брат и зная как родителите му провалиха живота му. Той си имаше прекрасна връзка с млада вдовица, с дете. Ей, съсипаха го техните да я прекрати. Ми остана си човекът стар ерген, пропи се, смени сто жени. А тя и сега му е тръпка, а са вече дърти. Все очаквам да се съберат накрая, майка му като си отиде. Щото тя държи пакета над сина си досега, макар и стара, и инвалид. И още не е осъзнала какво е причинила. Та в такива житейски избори, когато пък не ни касаят пряко, не мога да се ангажирам с правота.
Виждам постоянно разбити семейства заради родителски амбиции, все гледам да озаптявам дъртите, но децата вече са програмирани да търсят одобрение , та е доста голяма тема това.

Общи условия

Активация на акаунт