С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 172
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Всеки божи ден по един час понякога и повече разговор по телефона. Какво сме яли, какво сме пили, кога лягаме, кога ставаме, после малко клюки кой какво защо, после дай малко на детето и с него половин час, абе голяма досада. Всеки ден е това. Много ми писна вече, само като чуя, че звъни и настръхвам. Ако кажа и половин дума по темата на ММ, аз съм виновната, че им се бъркам в отношенията. Майка му била, ако искал цял ден щял да говори, на мен какво ми пречело.
Ами пречи ми, дразни ме, това е навлизане в личното пространство, тя сякаш живее с нас. Как бихте реагирали в тази ситуация?

# 586
  • Варна
Аз бих реагирала с рогата напред ама не те съветвам, защото едва ли ще постигнеш нещо.

# 587
  • София
Бих си намерила домашно хоби за този час и половина. И почвам да го практикувам с началото на разговора, независимо дали имам домашни задължения или не.
Значи чуя ли, че почват да говорят, може да се завра в банята и да си взема вана с чаша вино, може да се затворя в другата стая и да чета книга, мога да започна да рисувам (пак в друга стая) или да направя един джогинг... Така хем няма да ги слушаш (щом те дразнят), хем ще чакаш с нетърпение позвъняването. Изобщо когато половинката си има приятно за него занимание, редно е и другата половинка да си намери такова.
Защото според мен няма нищо лошо в това да си говорят, освен че ти се дразниш и че се чувстваш пренебрегната.

# 588
Лошото е ако тези телефонни разговори са по време на вечеря и е тъпо да си прекъсваш заниманията, заради маминка. По мое мнение тези разговори отнемат и от малкото свободно време, което двойката има вечер. Непонятно ми е какво толкова има един мъж да си говори с майка си всяка вечер. Егати муньовщината. Кръстя се с две ръце, че в нас тези разговори се случват 2-3 пъти месечно. И определено някой ден не бих звъняла на сина си да го преслушвам всяка вечер. Доколкото го познавам, макар че е още на 6, той няма и да ми вдига 😁

# 589
Последното ме накара да се замисля. ММ си говори често с родителите си, не е по един час, но да кажем по трийсетина минути на два дни. Не виждам защо това би трябвало да ме дразни. Аз също говоря с майка ми често, а със сестра ми разговорите стигат и до два часа. Но ако ММ ми кажеше нещо от сорта "какво толкова си говорите" или "тия двете защо се месят", определено бих подскочила до тавана.

# 590
Viki, ако го правиш 2 часа по време на вечеря да кажем от 8 до 10 , вие двамата няма да имате време да си кажете и една дума. В този случай ако съм на мъжа ти на мястото, веднага бих те погледнала многозначително да прекратиш възможно най-скоро разговора. Това е ужасен игнор към другият присъстващ.

# 591
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Във времето на позвъняването намирам работа на половинката.
Ако не помогне - манипулирам кабела на телефона.
Ако е по време да вечеря - отговарям  аз и казвам, че вечеряме, той после ще й се обади после.
Ако му звъни на мобилния: засичам времето и му казвам, че това време трябва да отдели за семейството си (вие) от неговото лично време (ако има такова).

Много е гадно.
Свеки също звъни, когато вечеряме, у тях няма официална вечеря, който огладнее влиза в кухнята и се обслужва. Да, ама вкъщи е друго и тя не се сеща. Затова се работи с мъжа 😁
Вече не звъни, целодневно го бомбандира по месинджъра, но аз не знам кога и за колко. Обаче детето иска да му наложи ограничение на ползването на телефона 🤣, много висял на него. 😁

# 592
Viki, ако го правиш 2 часа по време на вечеря да кажем от 8 до 10 , вие двамата няма да имате време да си кажете и една дума. В този случай ако съм на мъжа ти на мястото, веднага бих те погледнала многозначително да прекратиш възможно най-скоро разговора. Това е ужасен игнор към другият присъстващ.

Да, права си. Сядането да вечеряме е семейно време, през което да сме заедно и да си споделим как ни е минал денят. Ако ми звънне телефона, казвам, че в момента не е удобно. Същото важи  и за ММ. Но докато седя и гледам телевизия ми е  все тая дали той гледа ТВ или си говори по телефона. Както и на него.

# 593
Дразнещо е, защото първо- изобщо не се съобразява кога да звъни, ММ работи на смени, тя знае много добре часовете, в които той спи, и въпреки това пак звъни. Ако не вдигне, звъни два три пъти, през пет минути, ще рече човек, че има нещо спешно, а не за ежедневните глупости.
 Второ, че то наистина от толкова разговори всеки ден, не остава тема за разговор и се започва едно клюкарене за външни хора, което на ММ също му е досадно, но я изслушва, не може да и затвори, щото се сърди после. Общо взето протича един монолог, тя си говори там, ММ само слуша казва да, да, така е, да, да...

# 594
Моята свекърва не звъни! Мисля си, че я е страх от мен. Никога нищо не съм и казвала естествено, но съм сигурна, че си мисли, че аз имам против.
А аз милата даже все казвам на моя- Абе, я звънни на майка ти, отдавна не си я чувал, питай я как е, що е!
Ама тя женицата си няма и представа, че ако не е онази зла вещица /аз/ синът й хич няма да се сети да се обади. Просто си е такъв!

# 595
  • София
Мъжът ти да си изключва телефона, ако му пречи. Или да прекратява разговора, ако му е досаден. Не е малък, защо се държиш с него като с дете?

# 596
Ами, дразни ме свекървата, че така досажда.

# 597
  • София
Само че мъжът ти ѝ подава сигнал, че не му досажда.

# 598
Именно. Както често казват тук, имаш проблем с мъжа, не със свекървата.

# 599
На колко години е тази свекърва?

Общи условия

Активация на акаунт