Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 51

• 40 834
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Вчера взехме цитонамазка и ще изследваме ЧПВ за 19 щам доколкото запомних. След като излезе резултата за вируса ако отново е положителен ще назначи терапия за имунната. Ще ми обясни с точност какво следва след резултата. Ще споделя отново и тук.

# 226
Здравейте, дами!
Бих искала да помоля, ако случайно някой има час за д-р Карагьозов и няма да го ползва да ми пише на ЛС.
Благодаря предварително!
Искрено пожелавам здраве на всички!

# 227
Днес видях резултата си от цитонамазката и честно казано съм доста притеснена. Попрочетох доста по въпроса и най-малкото съм по-спокойна, че всъщност можеше и да е доста по-зле... Примерно, ако бях отплеснала във времето и просто не се бях изследвала..., след време нещата можеше и да бъдат непоправими...
Незнам какво ми предстои...

Към кого да се обърна оттук насетне. Следях се в Надежда при Димова. Всъщност вече онколог ли ми е нужен? Там имат ли калпоскоп или да се ориентирам другаде?

# 228
  • София
Не знам за Надежда и не мога да съм полезна, но при всички случаи е добре да имаш и 2ро мнение преди по-инвазивни процедури и дори преди биопсията. Препоръчвам ти да избереш някой от 1ва страница и да отидеш на преглед, онкогинеколозите гледат хиляди шийки и са по-надеждни от обикновените АГ.
Като предположение е отбелязано цин1 така че вероятно е нещо съвсем начално и добре че сте го хванали. Simple Smile Пиши после какво са ти казали, стискам палци

# 229
Hitrushana, просто за информация, аз ходя в Надежда при доктор Генова и тя гледа на колпоскоп (всъщност точно заради колпоскопа ми беше препоръчана първоначално), но не е онкогинеколог.

# 230
Д-р Даниел Георгиев също гледа на колпоскоп в Надежда. Има добро отношение към пациентите. Но трябва да кажете, че сте за колпоскоп, защото е и на феталната морфология. Не е онкогинеколог, но прави конизации. Пожелавам ти обаче да нямаш нужда от такава.

# 231
Аз се следя при доктор Любомир Христов от Надежда и съм много доволна, гледа и на колпоскоп. Правил ми е биопсия, конизация и лапароскопия и съм много доволна

# 232
Аз също мисля да ходя при д-р Христов. След последното скъсяване на шийката искам да разбера дали с някой от видовете серклаж, които той прави имам шанс да износя евентуална бременност.

# 233
Очаквам Димова да ми върне обаждане как да процедираме. Междувременно забелязах, че Карагьозов има свободни часове чак за края на ноември. Ако някой се отказва от час бих го заела...

# 234
  • на морето
Здравейте! На 24.02. ми правих конизация. Казаха, че до 2 седмици е нормално да има някакво течение. Но днес започнах да кървя, точно като цикъл и коремът ме наболява като за цикъл, но не му е време. Утре смятам да звъня на докторката, но все пак ако някой запознат да сподели.

# 235
На почти всички, претърпели подобен род манипулации на шийката, цикълът се променя.
За мен обяснението е на стресова основа. При мен също дойде много по-рано, общи взето след като спря зацапването от Летц.

# 236
  • на морето
Аз точно това си мислех, да не е на стресова основа, защото самият цикъл няма връзка с конизацията. Но аз всъщност, а и самата лекарка няма как да разберем дали това е цикъл. То всъщност, какво друго да е?

# 237
Аз точно това си мислех, да не е на стресова основа, защото самият цикъл няма връзка с конизацията. Но аз всъщност, а и самата лекарка няма как да разберем дали това е цикъл. То всъщност, какво друго да е?
И аз имах такова кървене  седмица след манипулацията.
Моята лекарка каза, че е нормално.
Цикъла си ми дойде после, на датата. 🤗

# 238
И при мен възникна един въпрос след конизацията, записала съм си час за ендокринолог, но имам да почакам доста до него. След конизацията кожата и косата ми станаха страшно мазни, а преди това и двете бяха сухи, косата толкова, че я миех един път седмично, а сега почти всеки ден... не виждам друга причина освен конизацията, защото не съм сменяла нито храна, козметика, работа и т.н. Възможно ли е от стреса или от операцията да е станало това?

# 239
Моята пък менструация, след конизацията, стана адски обилна каквото изобщо не беше.

Общи условия

Активация на акаунт