Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 51

• 40 842
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
И аз в кюпа- зацапване преди цикъл след процедурата Unamused

# 241
  • София
Моето зацапване преди цикъл след ЛИЙП беше в продължение на месеци.

# 242
  • София
И при мен след конизацията имаше промени в цикъла, но аз го отдавам по-скоро на хормоните, които пиех след това.

# 243
момичета, проф. Славчо Томов (Плевен) къде преглежда? Излиза ми само болница Св. Марина. Но там прави ли прегледи без да те приемат в болницата?

# 244
Отивам, прави и само прегледи. Преди за проф. Горчев се чакаше около 3-4 месеца. За Томов по-малко. Сега не знам колко се чака. Обади се на тел. на болницата за час. Успех!

# 245
За жалост и при него вече се чака по толкова. С късмет може да вземеш час по-скоро, ако някой го е отменил. Успех!

# 246
И при мен след лийпа се появяваше зацапване преди същинския цикъл. Ту го имаше два дни, на третия може нищо да нямам и така докато ми дойде. Сега ми беше третия цикъл след процедурата и като че ли нещата се нормализираха.

# 247
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Въпреки, че не пиша, следя редовно темата. Накратко ще си разкажа историята и искам да помоля за съвет.
През юни 2018 имам конизация, заради Cin2-3 от хистология. Следващите ми цитонамазки през 4 месеца са: 09.18 - 1-2 гр, 02.19 - 1-2гр. , 06.19 - 1гр. и от 02.2020г. -3А от порциото. При всички прегледи след конизацията колпоскопът ми е чист, включително от миналата седмица - перфектен, по думи на доктора.
Сега цитонамазката ми е с отбелязани - кръв, левкоцити, метапластични клетки и Lsil, като ме притеснява най-много последното. Това означава ли, че отново имам CIN? Колебая се дали да не поискам направо биопсия, защото 3 месеца ми се струват ужасно дълго време.
Благодаря на всеки, който ще се включи!

# 248
Sesil, LSIL отговаря по принцип на ЦИН 1, но това е само резултат от цитонамазка. Не е сигурно, че има дисплазия. Щом е от порциото, а колпоскопа е чист може би няма дисплазия. След 2 месеца може да направиш нова цитонамазка или поискай биопсия. Но при чист колпоскоп не знам как ще преценят от къде да я вземат. Провери има ли проблем, но ти пожелавам да няма. Успех!

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 18:52 от ina80

# 249
Здравейте.
Днес ми излязоха резултатите от контролната цитонамазка, която искаше Д-р Димитров.
Коментар ще имам чак в понеделник, а до тогава ще 🤯😳
Какво мислите? 🤔 🤗
Скрит текст:

# 250
  • София
На мен не ми изглежда нещо притеснително. Имаш ли правена МБ?
Ако има възпаление ще се лекува, ако не евентуално абразио на канала, но ме съмнява да се стигне дотам.

# 251
  • Бургас
Sesil, LSIL отговаря по принцип на ЦИН 1, но това е само резултат от цитонамазка. Не е сигурно, че има дисплазия. Щом е от порциото, а колпоскопа е чист може би няма дисплазия. След 2 месеца може да направиш нова цитонамазка или поискай биопсия. Но при чист колпоскоп не знам как ще преценят от къде да я вземат. Провери има ли проблем, но ти пожелавам да няма. Успех!
Благодаря 🤗
Страхувам се, че се връщам в началото,  което и не беше кой знае колко отдавна, да не кажа хич.
В понеделник ще отида да се видя лично с лекаря и да поговорим. Аз още съм в шок, защото изобщо не бях подготвена за такъв резултат.

# 252
Sesil, LSIL отговаря по принцип на ЦИН 1,
Скрит текст:
но това е само резултат от цитонамазка. Не е сигурно, че има дисплазия. Щом е от порциото, а колпоскопа е чист може би няма дисплазия. След 2 месеца може да направиш нова цитонамазка или поискай биопсия. Но при чист колпоскоп не знам как ще преценят от къде да я вземат. Провери има ли проблем, но ти пожелавам да няма. Успех!
[/spoiler]
Благодаря 🤗
Страхувам се, че се връщам в началото,  което и не беше кой знае колко отдавна, да не кажа хич.
В понеделник ще отида да се видя лично с лекаря и да поговорим. Аз още съм в шок, защото изобщо не бях подготвена за такъв резултат.
По принцип нищо в цитонамазката не отговаря на цин. Имала съм и HSIL, но на хистологията никакъв цин. Както и безброй други случаи в темата.
Да пропомня, че цитонамзката само алармира/сигнализира за внимние. Не дава диагнози.
 Не е добре, че отново вдигаш групата. Обмисли допълнителни изследвания, подходящи добавки и евентуално лечение, промяна в сексуалната рутина.

# 253
  • Бургас
Точно това ме притеснява, вдигането на групата. Затова искам да говоря и с доктора.  Може ли да бъде възпаление някакво и да покаже lsil? С хроничен цервицит съм, предполагам това също е от значение,но пък предните ми цитонамазка бяха ок.  
За сексуалната рутина - с мъжа си съм от 16 години, като той ми е втори партньор изобщо.  Нямам никакви проблеми с имунната система,  тъкмо напротив - от дете не съм пила Аб, боледувам изключително рядко.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 16:40 от *Sesil*

# 254
Извинявам се, но не съм се изразила правилно. Под рутина имах предвид душ преди и след сексуален контакт, с подходящ интимен гел, отнася се и за пратньора, използване на презерватив, евентуално спрей, който предпазва шийката, ако лекара препоръча и др.

Общи условия

Активация на акаунт