Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 51

• 40 729
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за отговора Simple Smile Ако не те притеснявам може ли да кажеш, за упойката дали ти беше пълна или местна и наложили се да оставаш в болницата за престой.

С пълна упойка бях. Но се събудих след около 20 мин (според момичетата в стаята съм липсвала около 25 мин.)
Тръгнах си след час.
Исках и по - рано, но сестрите искаха да не бързам. Трябвало да мине поне час, за да ме пуснат.

# 91
Uliana11, съжалявам за това, което ти се случва. Аз в момента имам киста на левия яйчник и сякаш от време на време ме наболява, не съм много сигурна, за съжаление не зная с какво да помогна.
Nansi14, много ми е трудно да разчета какво пише. Ако лекуващият гинеколог е казал да отидеш на контрола след 3 месеца, смятам че няма от какво да се притесняваш! Не мога да разбера защо продължават да пишат с краката си важна медицинска документация в 21ви век. Аз също имах подобно написан резултат от биопсия преди време и докторът не успя да разчете какво пише, добре че беше акушерката да го разшифрира.

# 92
Нанси - на твое място щях да направя консултация с още 1 лекар. Да, рано е за цитонамазка, колпоскоп, но поне по документи може да даде мнение. 🤗
На 24 ти ще споделя мнение за Димитров. 🤗

# 93
Дидис питам те, защото съм от Благоевград и много се чудех дали да отида при д-р Малчев, или при доц. Славчев, знам че Малчев прави Летц в Пулс.И накрая направо отидох при Славчев. Той Летца ми го направи със заболекарска упойка - нищо не усетих. Тръгнах си след 20 мин.

# 94
Аз бях и при Малчев. Потвърди диагнозата на моята докторка, затова останах при нея да направи Летз.

# 95
Може ли да споделиш при коя докторка ходиш. Аз ходя при д-р Аврамова
И колко пари ти излезе процедурата.

# 96
nansi14
Ето какво успях да разчета аз. Многоточеята е каквото не съм разчела
 връх на конуса-хроничен церви...
Маточна шийка - хроничен церви...
Хиперплазия на ендоцервикалните жлези
Ca in situ с обхващане на жлезни ходове на сквамозен епител: покривен сквамозен епител с паракератоза

# 97
Здравейте момичета,бих ви помолила за съвет.От 2018 съм с един яйчник,и от известно време усещам тъпа болка в другия,много се притесних да не е киста и преди три месеца отидох на преглед и ми казаха че било нормално защото се претоварва и така нямах болки три месеца и този месец пак започнаха не са силни ,но ги има пак се наплаших много.Има ли някоя от вас със същия проблем,защото много се притеснявам?

В рамките на нормалното е. Аз съм от 2006г с две-трети яйчник, а другия го перфорираха целия като гевгир. Боля ме 2 години- ту силна, ту тъпа болка,я 2-3дни, я само за час-два...
Скоро ходих заради продължителна болка в яйчника- предположиха, че са многото сраствания след операцията, защото видима причина нямаше.

Ако нещо да се промени, на организма му трябва време да се нагоди към новото положение.

Сега от 2018г почти нямам шийка и имам бодежи- ту силни, ту слаби; или болки с различна продължителност на мястото. А като бонус от тогава нататък вече имам спорадично кафяво прокървяване, което докторката с тестове доказа, че е нормално- слаби капиляри на мястото на рязане.

# 98
Лола 92 имаш ли представа какво означава това Simple Smile

# 99
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Carcinoma_in_situ
Нанси, какъв беше резултата от цитонамазката преди Летз?

# 100
Цитонамазката беше IIIA
И положителен HPV 16

# 101
nansi14, за жалост не мога да помогна с разчитане на резултат. Надявам се някоя друга дама да се включи Simple Smile

# 102
Нанси, ако това, което Лола е разчела (аз лично не успявам) е така, то резултатът не е хубав. Няма информация дали резекционните линии са чисти. Задължително направи възможно най-скоро консултация, като може и да си искаш стъклата и да ги занесеш на още един патолог, по възможност да пише на компютър. Ка ин ситу със засегнати железни входове е сериозно нещо и трябва да си сигурна, че е изрязано до здраво.
Успех и пиши!

# 103
Моята беше 2-3А.
И 16 естествено. 😏

# 104
Ка ин ситу със засегнати железни входове е сериозно нещо и трябва да си сигурна, че е изрязано до здраво.
Успех и пиши!

Жлезни ходове. Поста ми е излишен, но не мога да го изтрия.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 23:23 от palmi4kata

Общи условия

Активация на акаунт