Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 51

• 40 791
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Нормално е да има зацапване при вземане на цитонамазка. Физиологично е и очаквано да се случва. В случая при теб по-вероятно е да е в следствие на идването на цикъла. Не е нещо, което би следвало да притесни лекаря. Нито теб Simple Smile

# 616
Включвам се и аз с мнение за д-р Аноар.
Разкошна е! Аз много я харесвам. Мила и внимателна е.
А относно доверието - този въпрос го зададох на д-р Димитров. Каза, че мога да ѝ имам пълно доверие, че той я е обучил, все пак и че по-заплетените случаи ги обсъждат заедно.
Аз ходих няколко пъти на прегледи при нея, откакто д-р Димитров не е в Щерев и съм много доволна от отношението и компетенцията (до колкото мога да преценя, разбира се).
Иначе ме очаква операция и чакам да видя къде ще се локализират двамата доктори.

# 617
Имам същото обяснение от гинеколог при кафяво цапане  след края на цикъл - хормонални промени и задържана кръв останала от цикъла, която е променена по цвят, когато не е изхвърлена. Звучи ми логично.

# 618
Имам същото обяснение от гинеколог при кафяво цапане  след края на цикъл - хормонални промени и задържана кръв останала от цикъла, която е променена по цвят, когато не е изхвърлена. Звучи ми логично.
Приемате ли някакви лекарства? Аз качих над 10кг ,може би от притеснение и лутане по доктори...

# 619
sun_ladyy, при 2б проследяване на 3 месеца само чрез цитонамазка ми се струва безсмислено и самоцелно, а още повече в комбинация с аргумента, че се прави, за да се избегне най лошото. Добрият специалист би следвало да предложи допълнителни изследвания към цитонамазката, а именно колпоскопия, микробиология, евентуално хпв тест. Аз съм на мнението на останалите момичета, че трябва да потърсете друг гинеколог, адекватен и способен Simple Smile
 Прокървяването може да се случи заради самото изтъргване на клетките с четчицата.

# 620
sun_ladyy, и аз съм от Велико Търново .При мен с междинен резултат 2б-3а ми беше казано да чакам .

# 621
Това е резултата:
РЕЗУЛТАТ:

Цитологично описание:

Суперфициални и интермедиерни плоски епителии, ендоцервикални и регенераторни клетки, зряла и незряла плоскоклетъчна метаплазия с минимална атипия, фон от множество еритроцити.

Флора: Непоказана.

Заключение: PAP II B гр.

С препоръка за проследяване.

Януари я огледаме с колпоскоп мисля се казва,каза че няма нещо притеснително,леко възпаление. Изписаха ми Полижинакс.

# 622
  • София
Момичета, бихте ли препоръчали добри и изпитани специалисти за колпоскопия, все още не съм намерила, а в темата до сега стана ясно за Димитров и че при Карагьзов е мислия невъзможна до края на годината. Sad

# 623
  • София
Аз ходя при Делчев, за мен е отличен специалист, занимава се само с такива проблеми.

# 624
Моята гинеколожка също всеки път преглежда с колпоскоп Йоана Спасова се казва

# 625
Приемате ли някакви лекарства? Аз качих над 10кг ,може би от притеснение и лутане по доктори...

"Период на постепенно изчерпване на яйчниковия резерв."
Не съм правила хормонално изследване, пих дуфастон по схема за три месеца.
Преди нова добавки, защото избягвах пиенето на хормони.

# 626
И при мен е така след края на цикъла. Удължи се с годините. От хормоните е.
Само че Sun lady казва, че преди започване на цикъла има зацапване, което ако е един ден, си мисля отново, че е нормално.

Трембъл, няма такова изискване за колпоскопия между 8 и 12ти ден.

# 627
И аз досега не съм чувала да се изисква да се прави колпоскоп в определени дни.
Зацапване аз съм имала винаги около цикъл (някой път и след секс) и е заради раничката, която имам.

# 628
Аз изследвах всички хормони ,включително и щитовидна.и всичко в норма,последният гинеколог при когото бях ме посъветва да си пусна инсулин,там излезе завишен.Дали той оказва влияние ? Не знам....Бяха ми изписали Дуфастон преди това ,но не го вземах.Почнах крема на  Аквасорс. Писна ми от лекарства...

# 629
Високият инсулин влияе на редица неща. Поликистоза, нередовен цикъл, възпаления и т.н. Погледни темата за инсулинова резистентност.
А хормоните в оптимална норма ли са? Защото от норма до норма има разлика.

Общи условия

Активация на акаунт