Съвместно съжителство?

• 14 315
  • 379
  •   1
Отговори
# 225
Не разбрах какво ме питаш, гал? За кои действия се говори в темите? В тази човекът не ще действа в посока съжителство. Нищо, че утре ще го зачопли, че не се развивал. И пак той е в издънка.
В други се пише за това, че мъжът не изпълнява разпоредбите за едно или друго в бита и родителството. Или в отношенията с родители и роднини.
Наскоро Кобилкина каза, че рускините не се вълнуват вече от отношения с мъже, и залагат на донорски програми. Не знам отде ѝ иде надеждата в българките.

# 226
Горе се даваше пример за мъж, който иска да се развива в работата (и доходите), но жената до него не желае да му даде тази възможност. Съгласна ли е тогава той да няма повече пари, и би ли останала с него така - нямащ? Очевидно е, че се получава сблъсък между искане и възможността да се осигури това искане.
Глупости. Професиите, в които на 33 си на нула и тепърва трябват още години, се броят на пръстите на едната ръка. Като семейните начала не пречат.

човекът не ще действа в посока съжителство. Нищо, че утре ще го зачопли, че не се развивал. И пак той е в издънка.
Отново глупости. Тя щяла, той щял. Освен хейта, че тя бърка, нещо полезно можеш ли да й кажеш, или пак само се правиш на интересна?

Нека жената да каже каква е тази кариера, която не пречи на гаджето да прави секс, но му пречи да заживее с жената, с която го прави. Лекар или космонавт ще става? Не съм чула досега при някой от тези професии съжителството на семейни начала да е попречило, но може да сме сред първите в света.

# 227
Да не говорим, че нито на лекарите, нито на космонавтите професията им е попречила да имат семейства, ако желаят. Вярно, с повече компромиси от страна на половинката....

# 228
Ако нареждам мъжа, по-добре ли ще ти стане? И ще ти помогне ли на теб да не влизаш в съжителство на проба-грешка, и след това да ревеш, че мъжете са кофти?Защо смяташ, че той трябва да откликне на нейното желание за съжителство? Веднага.
Тя какво влага в съвместния живот, освен дрънканици, че тя е жената, и така нататък.

# 229
Сакън, компромиси.
Компромисът се прави от този, който иска да са двойка, и се изразява в това да спре да иска.

Дренка, аз като влизам в съжителство, се старая да работя за него, а после споделям лошия си опит. Не съм като тебе да се правя на оригинална и вечна контра на дърти години. Питах, нещо полезно можеш ли да й кажеш? Че смяташ, че тя бърка и е досадна мърморка, вече разбрахме. Ако й кажеш и че си на години и ти е през ханша за собствената ти връзка, ще е от полза за нея колко те бъркат нейните отношения.

# 230
Ми аз съм доволна от отношенията си, затова нямам какво да кажа по тази линия.
Не ми се напъва сега заради женската солидарност. Лошия си опит вече го използвах в най-добрия смисъл и посока Wink
Аз компромис не употребявам, ни на думи, ни в действия.

# 231
  • Пловдив
Скрит текст:
Горе се даваше пример за мъж, който иска да се развива в работата (и доходите), но жената до него не желае да му даде тази възможност. Съгласна ли е тогава той да няма повече пари, и би ли останала с него така - нямащ? Очевидно е, че се получава сблъсък между искане и възможността да се осигури това искане.
Глупости. Професиите, в които на 33 си на нула и тепърва трябват още години, се броят на пръстите на едната ръка. Като семейните начала не пречат.
Пак преувеличения от твоя страна, но не съм изненадан. Всъщност, при повечето от професиите са необходими години учене и работа, за да започнеш да печелиш много добре. Дори основните добре платени професии са така, като: лекари, адвокати, програмисти, проектанти, архитекти, счетоводители, актьори, певци, художници... Самата възраст от 33 години не гарантира нищо. А и мнозина сменят своето поприще и на 30, и на 40, и на 50 години; дори и да са работели в друга област преди това.

Усилената работа може да се отрази на съвместния живот. Ако, например, жената иска повече време от него за редовни разходки и/или излизания по ресторанти с мъжа, а той трябва да отделя достатъчно време и на работата си (особено, ако трябва и да влага пари в това си начинание, като например наем, закупуване на машини, суровини, плащане на сметки и т.н.), нещата леко се усложняват. Също така, както разбирам, се касае за изнасяне на квартира, което означава разходи, но не се споменава дали жената иска (а) да поеме половината от тези разходи, (б) дали тя ще поеме всички от тях, или (в) пък изисква те да са поети изцяло от мъжа. И какво правим, ако разходите за квартира, ток, вода, входни такси, интернет и т.н. "изядат" парите за ресторанти и други разходи при излизанията? На мен ми се е случвало точно така - голям (неин) зор да наемам квартира (изцяло аз да поема 100% от всички сметки покрай нея), а когато сторих това, изведнъж се започва с мрънкане, че не са останали пари за ежедневните излизания по заведения, пицарии, кино, таксита. Simple Smile И последва обичайната загадъчна реплика "Нали си мъж!? Ще измислиш нещо!". Най-обичам някой да ми вменява задължения и свръхсили, само заради пола. Пари не се "измислят", а се спечелват с труд (или с кражби/измами/хазарт). Ако някой напира за повече пари, да се хваща да бачка здраво и да печели. Още повече, ако същият някой е напирал преди това и за квартири, които да ги плаща другият. Аз никога не бих си позволил подобни мрънканици и изисквания към жена, независимо дали ще ражда след 20 години или никога (раждането - основното женско оправдание в този форум).

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 21:26 от На кака жребчето

# 232
Стига бе, 7 години разработване! Ми то това е почти десетилетие, досега да не сте пуснали на пазара ранна версия? Загубена работа е това, фантазьорство.

Иначе ако един човек говори за развитие, може би иска да обяви, че няма да има редовни доходи. Тоест - ще иска цялото свободно време на света. Имах една приятелка, живя с такъв човек. Прекалено хай, прекалено високи идеи и не ще да бачка редови комерс, а великите идеи да са странична занимавка. Издържа го няколко години и го заряза, то не се трае - все на ръба на величие, ма не бачка редови комерс да пълни бюджета, под нивото му е...

# 233
  • Пловдив
Скрит текст:
Стига бе, 7 години разработване! Ми то това е почти десетилетие, досега да не сте пуснали на пазара ранна версия? Загубена работа е това, фантазьорство.

Иначе ако един човек говори за развитие, може би иска да обяви, че няма да има редовни доходи. Тоест - ще иска цялото свободно време на света. Имах една приятелка, живя с такъв човек. Прекалено хай, прекалено високи идеи и не ще да бачка редови комерс, а великите идеи да са странична занимавка. Издържа го няколко години и го заряза, то не се трае - все на ръба на величие, ма не бачка редови комерс да пълни бюджета, под нивото му е...
Ти си много велика и можеш да разработиш сама спортна кола за под 7 години. Давай, докажи се! После от всяка продажба ще печелиш 50 хил. евро. Simple Smile Няма да има нужда да лежиш на мъжки портфейл.

# 234
А, хубу, обадете се, като я сглобите с автотенекиджията от Браниполе. Ако не е само мачбоксче и не разработвате измама под формата на кола. Има ги всякакви, не е като да не знам как се събират пари с обещание за продукт.

# 235
Уф, ей затова заключват темите. Един не знае къде го сърби, обаче дава акъл, помежду другото наричайки хората нагли, тъпи и ощенезнамсикакви. Втори само брои колко много вложил, обаче насреща един гол само получил, разбираш ли. Трети бачка, бачка, все е на ръба на величието. Четвърти хем иска да не е сам като помияр, хем не иска да го занимават. И т.н., и т.н.
И всичките едни интелектуалци, с прът да не смееш да ги пипнеш, ама само анонимно и теоретично интелектуалстват.

Няма човек, който иска да е с друг, и нищо да не прави по въпроса. Точка. Щом на и.д.половинка му се чака - да чака, ще си обере негативите, ще си научи урока и готово.

# 236
  • Пловдив
Ти си много права. Щом една жена държи да е заедно с мъжа, тя действа по въпроса и дейно допринася за условията* това да се случи. Същото важи и за мъжа.

* Не поставяне на условия, а осигуряване на условия.

# 237
Условията се градят от двамата. Като искаш наготово, само да си събуеш обувките и да легнеш, стой си при майка си и недей да философстваш за любовта, живота и 42.

# 238
  • София
Ей, затова хората на 20-25 се "прецакват" сякаш без да мислят. Защото не са цинични сметкаджии.

# 239
Точно на 20-25 градят заедно, без да броят.
А това броене с колко калъфки за възглавници и колко вилици си влязъл във връзката, е след 35. От една страна е разбираемо, вече не си млад идиот, обаче от друга - ми като не те кефи, стой си сам/а, бе, кой те кара!

Общи условия

Активация на акаунт