Съвместно съжителство?

• 14 338
  • 379
  •   1
Отговори
# 105
Не, че не стават след определена възраст. И мъжете, и жените спират да правят толкова компромиси, както като по-млади. Стават по-забързани, по-нервни, предпочитат спокойствието пред съобразяването с друг човек.
Поне според мен.

# 106
  • София
С мъжа ми бяхме на по 24 години, когато се загаджихме. От ден първи заживяхме заедно, понеже той си търсеше квартира и направо се нанесе при мен. В последствие разбрах, че се е изнесъл от бившата си приятелка за да кацне в моето жилище, но това са подробности. Grin

# 107
Според мен не толкова във възрастта е проблемът, а в характера и възпитанието. Ако беше само в годините, като по-млади все да са успели да минат през 1-2 съжителства.

# 108
  • BG
Абе откак направих 30, се тревожа, че и аз все повече не ставам за съжителство. Хем аз не ги търпя и за 3 вечери, хем те не се натискат за по-дълго, у тях ги чака все нещо.
Нещо се е объркало в алгоритъма ли, в околната среда ли, във възприятията ли...

# 109
С БНД бяхме гаджета 5 години и заживяхме заедно чак, когато забременях. А си бяхме млади, аз нямах още 19, като се запознахме, а той на 23. С последния бивш заживяхме почти веднага - т.е официално не сме живели заедно, но аз бях у тях почти всяка вечер, понякога той у нас. Багажът ми беше на две места, всеки ден минавах и през нас заради щерката. Добре, че бяхме сравнително близо но все пак голям кошмар! Един пък искаше да се местя у тях /в друг град/ след втора среща. Ами няма как.

# 110
Попрочетох последните страници и за пореден път се запитах, хората днес не искат ли да живеят заедно, просто защото така им е кеф. Имам две съжителства. Първото се случи буквално на втория ден, след като си намерих постоянна работа, бях на 23 г., а връзката ми - вече на 3 г. Имах огромно желание просто да съм заедно с човека и да не живея вече с родителите ми. Бяха страхотни години, въпреки че общо взето мизерствахме и въобще не ги свързвам с битовизми и тестване. Домашни купони, концерти, хижи и палатки, срещи с приятели почти всяка вечер. Чувствах се в пъти по-свободна и независима, отколкото живеейки при родителите ми. Домашните задължения се свеждаха до прахосмукачка веднъж седмично и някоя салата и нещо запечено за 20 мин. във фурната.  На тази възраст въобще не ми минаваха мисли за брак и деца, но имах чувства към мъжа и ми беше уютно с него. Въпреки че не останахме заедно, не се чувствам нито използвана, нито тествана. Даже 1-2 години след раздялата възстановихме истински приятелски отношения.
При всички положения, съжителството дава представа дали наистина сте съвместими като характери. Истинският тест-драйв, обаче, е след появата на дете и тогава може да има голяма издънка, дори и преди всичко да е изглеждало наред.

# 111
Да. И за мен това е теста. Живяхме 5 г заедно с БНД, след това се оженихме и след още 2 родих. И там се скъсаха нещата.

# 112
Съгласна съм с Не се сърди човече. Аз съм живяла с трима мъже (в сериозна връзка). Бившият ми се е разделил с жената преди мен по същата причина. Съжителство е имало фактическо, защото тя е от провинцията и не е имала доходи да се оправя сама. Но си е тръгнала, заради “мама”. Най-хладнокръвно попитах: “Защо искаш да повториш същата грешка със следващата жена в живота ти?”. Той каза: “От грешките се учим.” Хахаха
Повярвайте ми, положението там е страшно. Баща ми, като разбра за ситуацията му стана жал за него. И ми каза: “Ти си красива, млада и добра. Ще намериш. За съжаление, такива мъже завършват зле. Защото, когато майка им си отиде от този свят, те нямат нищо. В най-добрият случай - се пропиват. В най-лошият се самоубиват - като един мой приятел.” Той беше искрен. И на мен ми е жал.
Но това е положението. Искрено му желая да намери жена, която да го измъкне.

Съвместното съжителство за мен не пречи на отношенията. Останалото са битовизми... И интелигентните хора трябва да са над тези неща.

# 113
Искрено му желая да намери жена, която да го измъкне.
Че то, ако ти не си успяла, коя ще успее?
Това трябва да дойде отвътре. Ако той няма желание, няма да се измъкне. Особено пък ако се чувства добре, тогава за какво измъкване изобщо говорим?
Жените не сме спасителки, маминки, хапчета за порасване и кошчета за отпадъци за околните. Много хора се опитват да вменят такива отговорности на жената и ако тя не иска, я изкарват безотговорна. Щом някой мъж има нужда от жена, за да започне да се държи като възрастен - знам, че не съм аз жената за него. Ако иска.

# 114
  • Агент под прикритие
Мине ли 40 и сам да живее, пак не става за съвместно съжителство, камо ли нещо повече. Нямам предразсъдъци, просто това съм видяла в живота. Не съм попадала на изключения.
Странно, защото на първо четене се сещам за поне 6 такива двойки, които познавам и които се събраха в късните си 30, като 3 от тях вече имат дете или очакват такова. На тази логика тези хора не трябваше да се съберат никога.

Освен това, не видях никой в тази тема да отчита фактора "емоционален багаж" и в частност негативния такъв, защото дайте да не се заблуждаваме, всеки излиза от връзка с някакъв такъв и изключения почти няма. Само че има значение колко връзки е имал даден човек и съответно с колко такъв багаж е излезнал от тях, като по презумпция по-малко (на брой) връзки = по-малка вероятност за натрупан (вкл. негативен) такъв.

А какъв смях в залата е човек с доста повече натрупан негативен такъв (в следствие на множество връзки, някой друг развод като "бонус" и т.н.) да определя човек с по-малко такъв като "непригоден", това въобще не искам да го отчитам. Май проблемът НЕ е във втория и този същия втория няма никаква вина, че първия е инвестирал емоциите си безразборно и във всичко.

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 08:37 от Phoenix Wright

# 115
Номера не е в това дали имаш или не негативен опит, а в начина по който си го преодолял.

# 116
  • Агент под прикритие
Говоря за "негативен емоционален багаж", а не за "опит". Това са две различни неща. От опитът следва багажа.

# 117
Същото имах предвид..)

# 118
по презумпция по-малко (на брой) връзки = по-малка вероятност за натрупан (вкл. негативен) такъв.

Това не е вярно, нито пък логично, освен ако не си Мечо Пух и да мислиш, че колкото по-малко, толкова по-малко.

какъв смях в залата е човек с доста повече натрупан негативен такъв (в следствие на множество връзки, някой друг развод като "бонус" и т.н.) да определя човек с по-малко такъв като "непригоден", това въобще не искам да го отчитам. Май проблемът НЕ е във втория и този същия втория няма никаква вина, че първия е инвестирал емоциите си безразборно и във всичко.
Ъъъ, връзките не се ли очаква по същество да са влагане на емоции, по възможност без калкулатор за количеството? Този довод за 'безразборното инвестиране' подозрително ми звучи като 'е па да не съм я карал, какво съм направил, нищо не съм направил, тя си е виновна'. Липсата на кофти багаж у втория може да се дължи и на това, че щедро го е харизал на първия да го мъкне.

# 119
  • Агент под прикритие
Това не е вярно, нито пък логично, освен ако не си Мечо Пух и да мислиш, че колкото по-малко, толкова по-малко.
Сравнението с Мечо Пух беше колкото сладко, толкова и неуместно. Simple Smile Защо не е вярно?

Ъъъ, връзките не се ли очаква по същество да са влагане на емоции, по възможност без калкулатор за количеството? Този довод за 'безразборното инвестиране' подозрително ми звучи като 'е па да не съм я карал, какво съм направил, нищо не съм направил, тя си е виновна'. Липсата на кофти багаж у втория може да се дължи и на това, че щедро го е харизал на първия да го мъкне.
На теб ти звучи така. На мен ми звучи като "Аз нямам вина за потенциалните простотии, които е направил човекът преди мен и не заслужавам подобно отношение". Или още, индиректен опит за връчване на този същия багаж да го носи следващия/следващата. Е, има такива, които ще се съгласят, има и такива, които няма да са ок с тази идея.
Чисто хипотетично, естествено. Никой не знае какъв багаж е натрупал човека отсреща. Ти гледаш отношението му към теб (или липсата на такова). На какво се базира то (на база предишен или настоящ опит), не те интересува.

Общи условия

Активация на акаунт