Съвместно съжителство?

• 14 338
  • 379
  •   1
Отговори
# 195
Да градиш голямата кариера, докато живееш с мама и тати е смешно. То така всички сме кариеристи - на мечти, планове и илюзии. Причината е друга. Или няма доход, или е вързан за мама и тати. Така мисля.

Аз днес съм на първа среща след раздялата. Ще видим, ще завърши ли със съжителство или не. 😀
Изглежда любезен и непсихопат.

П.С: За мен всеки човек трябва са поживее поне малко сам. Да изгради навици. Да се изгради като личност. Да знае какво харесва в собственото си домакинство. До колко се справя сам. Какво е дефицит. А не от “мама и тати” при мъжа/жената. Няма оправия.
Не казвам да се разделиш в никакъв случай. Но бъди категорична. Постави условия.

# 196
Да градиш голямата кариера, докато живееш с мама и тати е смешно. То така всички сме кариеристи - на мечти, планове и илюзии. Причината е друга. Или няма доход, или е вързан за мама и тати.

Или иска съжителство, ама не с нея Wink

# 197
  • София
А нея това какво я топли? Да чака, докато той я разкара?

Аз си взех мойте 5 лева, вече не ща да съжителствам с никого. Освен децата ми, де, и всичкото животни покрай тях! 🥰
Ама да ми казва някой как да живея - мерси съм!

# 198
Не знам какво я топли, ама ѝ препоръчвам да ходи да се грее другаде. Да си вземе и двегодишната връзка, плюс няколко месеца. Ако иска.

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 22:05 от Дренка

# 199
Да градиш голямата кариера, докато живееш с мама и тати е смешно. То така всички сме кариеристи - на мечти, планове и илюзии. Причината е друга. Или няма доход, или е вързан за мама и тати.

Уж иска, така казват и хората около него. Така казва и на мен.

# 200
  • Пловдив
Да градиш голямата кариера, докато живееш с мама и тати е смешно. То така всички сме кариеристи - на мечти, планове и илюзии. Причината е друга. Или няма доход, или е вързан за мама и тати. Така мисля.

Аз днес съм на първа среща след раздялата. Ще видим, ще завърши ли със съжителство или не. 😀
Изглежда любезен и непсихопат.

П.С: За мен всеки човек трябва са поживее поне малко сам. Да изгради навици. Да се изгради като личност. Да знае какво харесва в собственото си домакинство. До колко се справя сам. Какво е дефицит. А не от “мама и тати” при мъжа/жената. Няма оправия.
Не казвам да се разделиш в никакъв случай. Но бъди категорична. Постави условия.
Любезността си проличава, когато си качила 30 кг и човекът до теб е все така обгрижващ и любящ. Без значение мъж към жена или жена към мъж. На срещи с цел запознанство е логично повечето хора да искат да изпъкнат в най-добрата си светлина, но както вече мнозина в темата споменаха, съжителството е много по-добър и сигурен начин да видиш човека в същинското му ежедневно поведение и отношение.

Странно, но ако една жена не пуска на мъжа седмица или месец-два, той поради необяснима причина се държи различно или направо се изпарява. Все още никой учен не е дал ясен отговор защо е така.

п.п.: Ще успееш ли да изтърпиш непсихопат? Smiley Те са скучни, няма тръпка с тях, твърде последователни са, уравновесени, не умеят да ревнуват и ограничават, не посягат... Ужас направо... Disappointed Relieved

# 201

Уж иска, така казват и хората около него. Така казва и на мен.

Ако само ти не успяваш да разбереш какво иска, това е тревожно, и не търси причините в него.

# 202
  • Пловдив
Ще издам мъжка тайна: Мъжете са най-щедри (и се сещат сами за това) към тези жени, които не изискват от тях да са щедри!

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 12:40 от Не се сърди, човече

# 203
  • София
Ние с моя приятел заживяхме 3 месеца след като станахме гаджета. Преди това се виждахме всеки ден и си ходехме често на гости. Човек трябва да прецени с какво може да направи компромис и с какво не. Няма идеални хора, както ние не сме така и човека до нас. Важно е да се намери баланс и ако има непреодолими различия да не се премълчава, а да се взимат решенията навреме.

# 204

Точно!

Търси жена с апартамент, да се нанесе и да съжителства.

Мейси може ли да осигури?

# 205
Aко толкова харесва, обича мъжа, би могла да прояви разбиране и да разговаря по темата, за да разбере кое точно го спира него, и защо ѝ се струва, че се дърпа. Но не, жената иска съжителството.

# 206
Ще издам мъжка тайна: Мъжете са най-щедри (и се сещат сами за това) към тези жени, които не изискват от тях да са щедри!
Това си е общочовешка тайна. Напред писах, че нещата са огледални. Тези мъже, на които все им мрънкат и им е некомфортно съжителството, очевидно не дават нищо. Няма и как да очакват да получат друго, освен мрънкане.
Ама то си е казано - любовта е да изпитваш необходимодимост да си всеотдаен към друг човек. Като видиш от действията на този/тази с/у теб, че няма любов, започваш да гледаш трезо. Насила не става.

Aко толкова харесва, обича мъжа, би могла да прояви разбиране и да разговаря по темата, за да разбере кое точно го спира него, и защо ѝ се струва, че се дърпа. Но не, жената иска съжителството.
И това не става насила. Ако той няма логична причина и като сърдито дете казва - Щото така, няма как да се получи диалог.

# 207
Не знам какъв е този мъж, който предпочита да живее с родителите си, вместо с приятелката си? И кариера на 33 тепърва, пък и отнемаща още години и изискаваща да висиш вкъщи с вашите, живеейки в детската стая. Доста майтапи на едно място са се събрали тука Simple Smile

# 208
  • Майничка
Но има и друга гледна точка:
Жена А иска или има нужда от Х вложение (материални блага, усилие, подкрепа, емоция... каквото и да е). Мъжът е склонен да вложи  1/3 Х, но неохотно кандисва на 1/2 Х.
Вариант 1: Никой от двамата не е удовлетворен  и двамата се чувстват прецакани.
Вариант 2: И двамата са частично удовлетворени, но се примиряват - "Той толкова може, пак бива." / "Солено ми излезе, ама пак бива."
Жена Б нищо не иска, защото няма нужда или може да си го набави сама, обаче мъжът влага 1/3 Х.
Вариант 1: "Кому беше нужен този напън?" / "Аз се раздавам, пък тя не оценява!".
Вариант 2: Жената е поласкана, а мъжът се чувства ... щедър.

# 209
  • София
Обърнеш ли една връзка/съжителство в елементарни сметчици и пресмятания, просто не проумявам защо са ти такива отношения и какво правиш в тази връзка. Не дай Боже да стигнеш до заключението, че си прецакан.

Общи условия

Активация на акаунт