Съвместно съжителство?

• 14 297
  • 379
  •   1
Отговори
# 180
От това следва ли, че силният пол е добре да се подчинява на слабия, за компенсация?
А?

Ми като са балъкини...
Аз пазарувам, да. Но пълня торбата колкото мога - около 5 кг вероятно. Много често ми се е случвало да не купя нещо, защото е тежко.
Точно веднъж направих грешката да взема на едно отиване зеленчуци, картофи и туба препарат за пране. От супер на 15 мин пеша. Никога вече, дори да е от магазина до входа.

жена на 27г., и мъж на 33 - мъжът иска да гради сериозна кариера, за която трябва да се подготвя няколко години напред.
Каква точно е кариерата, че на цели 33 тепърва почва да я подготвя?

Впрочем, Финландия е пример за матриархат, а не еманципация. Не бъркайте нещата.

# 181
Едното не пречи на другото. За мен това са оправдания. След кариерата ще е нещо друго. Щом след 2,5 г. все още не живеете заедно, едва ли ще стане. Извинявай, че ти го казвам толкова пряко.
Може да поговорите сериозно, току виж си променил мнението.

# 182
Здравейте, искам да се включа в темата с въпрос:
- Как бихте постъпили в ситуация с жена на 27г., и мъж на 33 - мъжът иска да гради сериозна кариера, за която трябва да се подготвя няколко години напред.
Жената иска съвместно съжителство, но мъжа се оправдава точно с въпросната кариера. Връзката е на 2 години и половина.

Оправдание. Какъв е проблемът?

(А относно "И?" за разликата в мозъка, съм обяснила. Различни процеси.)

# 183
Е, гал, то много жени правят “грешката” и да готвят всеки ден, и да се занимават с деца, живеят си в партньорство, че даже и нямат потребност да се оплакват. Хубаво, че са едни други, вечно недоволни, да им показват на първите, колко са прости.

# 184
Ясно, е че се ослушва... това са допълнителни разходи, които ще дойдат на неговата глава /все още живее с родителите. Аз също, но съжителстваме някак разделно - аз си готвя, чистя, пазарувам, плащам сметки./
Не ми се иска да поставям ултиматум в тази ситуация, защото не си представям така да заживеем заедно - или се изнасяме или се разделяме.
Водили сме сериозен разговор по темата,  че има сериозни намерения, но ...

# 185
Намеренията в един момент следва да станат реалност. Неговите 'намерения' повече ми звучат като фантазийка преди заспиване. 2,5 години гаджелък при живот с родителите са си дълго време, а комбинацията с ослушването прави нещата да изглеждат доста ненадеждни.

# 186
  • Бургас
мъжът иска да гради сериозна кариера, за която трябва да се подготвя няколко години напред.
В какво се състои въпросната подготовка? Да не се готви за мисия на Марс?  Laughing Сега прочетох, човекът не се чувства стабилен финансово. Да ти кажа и хора студенти се справят самостоятелно, а той е мъж на възраст, която трябва да покаже, че вече може, а не че се подготвя за нещо си...Тези допълнителни разходи, все пак няма да са само негови, а общи. С взаимни усилия бихте се справили, при желание и на двете страни, де... Ако човекът те иска в живота си - ти прави място в него/респ. във физическата си среда/, ако не  - намира причини да отлага.

# 187
В този форум много лесно се дават съвети за раздяла, затова аз няма да ти давам такъв съвет, Мейси, но ще трябва ти самата да се замислиш какво ти предстои. Каква е тази кариера, която изисква пълно съсредоточаване? Склонна ли си да вложиш сили, време и емоции в N на брой години? Все още не си престаряла, но много скоро ще стане време, в което да мислиш за деца. На мъжете не им пречи и на 50+ да станат бащи, но за жените има известни ограничения.

# 188
  • Бургас
Никой не я кара да се разделя, а да гледа по-обективно на нещата и мисли повечко върху думи като "трябва ми време да се подготвя кариерно". Докога, как и защо аджеба това да пречи на съвместното съжителство?

# 189
Вече съм имала една връзка, в която мъжът пак гонеше “кариерното развитие” ... 6 години. Тогава съм била и по-малка де, но сега определено нямам 6 години...
А иначе човекът е страхотен... във всяко друго отношение, и не очаквам да ме гледа като писано яйце... очаквам да се справяме заедно с всичко.  Аз ли имам някакъв проблем не знам, щом нещата се повтарят...

# 190
Справянето заедно е много, как да кажа, коварна дефиниция, особено в случаи като твоя. В един момент става така, че всъщност не се справяте заедно, защото човечецът има супер сложни проблеми за решаване, които ти не разбираш, и съответно не му помагаш да реши - сиреч, не го оставяш на мира, ами само намилаш ти какво искаш, ти как ги виждаш нещата. И излизаш някаква лоша егоцентричка, която мисли за себе си.
Да, лесно се дават съвети за раздяла, но те се дават с цел осмисляне, никой не те е извлачил за косата. На мен този човек не ми вдъхва доверие. И отново, каква кариера тепърва ще гради на 33? Лекар ли е?

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 20:28 от Анонимен

# 191
Да, в теб е “проблема”..)
Щом имаш повтарящи се ситуации и връзки, значи не си си научила урока от предната..)

# 192
Че какво общо има кариерата със съжителството? Не му се занимава и бяга по тъча. А на 33 и живее с техните и не иска да се отдели? Не.

# 193
  • София
Значи, като минала през "да се справяме заедно", да знаеш, че не ти трябва!
А мъж на 33, живеещ с родителите си, просто нищо не може да ти даде.

# 194
Благодаря за мненията!

Общи условия

Активация на акаунт