Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 8

• 42 983
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
По въпроса със спукването и Политекс, споделям какво пише из немските форуми - често обвивката от полиуретан се разграждала в организма и това довежда до спукване. Не е потвърдено разбира се, но май вече има два модела, които не са от така наречените ПУ.
Да, четох и аз доста за тях. Моите не бяха с такова покритие, а от новите им, но уви.

# 601
Здравейте, пише Ви, за да обменим опит.
Всички, които имат силиконови инпланти и проблеми като косопад, отпадналост и др.

Имам бюст от 2014г, раждала жена съм на 30г, с тиреодит на Хашимото от преди поставяне на имплантите.
Досега всичко изглеждаше нормално, всеки ден приемам Л- тироксин 50 и поддържам ТСХ в норма. Докато не започна засилен косопад, умора и отпадналост, сенки под очите. Обърнах внимание, изходих по сумати лекари и накрая национ. Консултант по имунилогия в Александровка проф. Наумова предположи, че това е от силикона в гърдите ми?! Всички други изследвания са в норма като иклпча ТСХ, което понякога в годината се покачва и после се нормализира. Как мислите, момичета, кма ли сред вас с подобни оплаквания или дами премахнали имплантите? Аз съм силно разтревожена, защото не искам да ги махам, но не се чувствам окей. Депресирана съм и не вярвам вече на повечето лекари. Съответно пластичния ми хирург естествено каза, че това не е от силикона, който е качествен ( Allergan fcx), но пък имуноложката твърди, че имам токсичност по-голяма от  нормалната в кръвта си, заради тежки метали от силикона.
Моля за мнения и мерси на вс предварително Simple Smile

Здравей, тъй като моя близка има сериозен проблем с косопада ти препоръчвам да третираш целият скалп с Minoxidil, това е единственото лекарство по думите на много добър доктор от ВМА, от което ако има фоликул може да поникне коса. А в тази връзка гарантирам и за резултата.

# 602
Благодаря Ви за съвета ще пробвам Simple Smile

# 603
Всички, които имат силиконови инпланти и проблеми като косопад, отпадналост и др.

Имам бюст от 2014г, раждала жена съм на 30г, с тиреодит на Хашимото от преди поставяне на имплантите.
Досега всичко изглеждаше нормално, всеки ден приемам Л- тироксин 50 и поддържам ТСХ в норма. Докато не започна засилен косопад, умора и отпадналост, сенки под очите. Обърнах внимание, изходих по сумати лекари и накрая национ. Консултант по имунилогия в Александровка проф. Наумова предположи, че това е от силикона в гърдите ми?! Всички други изследвания са в норма като иклпча ТСХ, което понякога в годината се покачва и после се нормализира. Как мислите, момичета, кма ли сред вас с подобни оплаквания или дами премахнали имплантите? Аз съм силно разтревожена, защото не искам да ги махам, но не се чувствам окей. Депресирана съм и не вярвам вече на повечето лекари. Съответно пластичния ми хирург естествено каза, че това не е от силикона, който е качествен ( Allergan fcx), но пък имуноложката твърди, че имам токсичност по-голяма от  нормалната в кръвта си, заради тежки метали от силикона.
И аз бях при тази лекарка, та нз аз от нея не съм доволна. Професор с предположения само. Утре ще пиша по подробно.
Днес съм на линия да обясня за въпросната професорка. Отидох при нея след поставянето на имплантите с висока темепратура в продължение на 2 месеца и повече. Пусна ми какви ли не изследвания, дори и въпросния разширен АНА профил. Всичко за над 800лв. Отделно прегледите. Накрая ми каза да ходя при друг лекар, че имам имунологичен проблем, но не е изяснен. Та пари и време на вятъра, а аз продължавах да имам темепратура, която ме съсипа буквално.  Щом нямаш други завишени показатели извън заболяването си няма за какво да се притесняваш, че е от имплантите. Аз смятам, че да те провокират имунната система може би и то на вече скрито или явно заболяване. При мен е било скрито, пак според мен, защото никой не може да ти каже категорично. Сложни процеси без изясняване от къде, но факт има ги. Сега се притесних за Политех. Доста тъпо ми стана. Не, че и Ментор нямат спукани, имат. Поне това чета от доклада на Ментор, който според федерацията са длъжни да правят. По-чести прегледи на ехограф явно ще са нужни.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 10:04 от Петя Танева 604618

# 604
Здравейте, не съм писала отдавна тук. Искам да споделя с Вас развитието с моите гърди. Операцията ми беше на 14.02.2019г. Вече 1 година след това ясно се вижда (и доктора призна, че има нужда от корекция) тъй като едната видно е по - голяма и отпусната от другата, тъй като от преди това само на дясната съм имала проза първа степен и е трябвало да направи повдигане, за да не стане така както в крайна сметка се получи. Неговото мнение е сега да направи повдигане без смяна на импланти на което аз ме съм съгласна, защото като обере кожата с тези 325 кубика на моята едра структура, гледката ще е по зле от сега. Другото което предлага е смяна на имплантите с по големи като ще са различни големини, за да не реже кожа. Категорично отказва 2 операции на веднъж, смяна на имплантите и повдигане, като има и в предвид, че не съм раждала, варианта е сега да смени имплантите и след раждане да направи повдигане което е трета операция (ужас за мен). Моля за съвет.

# 605
Ако сега обере едната, и след време сложиш още кубици ще е трудно. Ти при кой доктор ходи този от Турция ли?

# 606
  • Бургас
SUNSHINE___  след като има нужда от корекции, а не си раждала, не може ли по малката да я допълни с твои мастни тъкани, за известно време за да добие естетическа визия и да уеднакви по по-голямата докато родиш и след това да се правят хирургични интервенции?

# 607
Съншайн ,нали Молов беше супер вариант за теб? 🤔
Като не си раждала не трябва да обира кожа,защото след като родиш кожата ще се отпусне и не 3 - та ,а 4 - та операция ще ти е нужна.
По - големи импланти е решението,но отново може да не ти хареса резултата и 3 - та операция ли ще има?
Не си прави експерименти с тялото ,защото всяка една следваща реоперация крие рискове.

# 608
Сега се притесних за Политех. Доста тъпо ми стана. Не, че и Ментор нямат спукани, имат. Поне това чета от доклада на Ментор, който според федерацията са длъжни да правят. По-чести прегледи на ехограф явно ще са нужни.

Здравей, Петя. Виж в предходната тема, бях разказала подробно какво е при мен положението с Политех и д-р Кънев. Казвам го само, за да избегна пак дълга публикация сега. Иначе си права, просто преглед на всеки 6 месеца на ехограф, за да се хване на време ако има нещо.

# 609
Не знам дали 2017г е имало все още ясна информация за Политех, сега има повече информация, обаче въпреки това в Германия това са Номер 1 поставяните импланти, нали са си немски хората си държат на тяхното. Според статиите именно полиуретановото покритие предотвратява рака предизвикван от едро текстурираните импланти (каквито на пазара вече не се намират), но никъде не се споменава за проблема с покритието,  но из форумите макар и рядко се намират мнения. Аз не бих ги сложила само заради забраната им в щатите и австралия, това е достатъчно за мен и честно казано не разчитам на лекаря да ми дава съвет, т.к той самият може да няма представа за някои неща.
Ментор също имат много издънки, няма перфектна марка за съжаление.

# 610
Няма така е. Едните се насочват към едно, а то се бъгва другаде и така......За Nagor ен съм чувала нещо лошо, а и мисля доста добре седят. Арион също...

# 611
Много ви благодаря за споделения опит. За съжаление и аз оставих 480 лв на вятъра и тя така и не констатира нищо и ме прати при неин колега за още изследвания... малко ми замириса на дерчене на пари... лошото е че ми пося зрънцето на съмнението и сега ме гложди, а вече се изморих от лекари, пари и отделяне на време за всичко това!
Жалко... аман от професори!!!

И аз бях при тази лекарка, та нз аз от нея не съм доволна. Професор с предположения само. Утре ще пиша по подробно.
Днес съм на линия да обясня за въпросната професорка. Отидох при нея след поставянето на имплантите с висока темепратура в продължение на 2 месеца и повече. Пусна ми какви ли не изследвания, дори и въпросния разширен АНА профил. Всичко за над 800лв. Отделно прегледите. Накрая ми каза да ходя при друг лекар, че имам имунологичен проблем, но не е изяснен. Та пари и време на вятъра, а аз продължавах да имам темепратура, която ме съсипа буквално.  Щом нямаш други завишени показатели извън заболяването си няма за какво да се притесняваш, че е от имплантите. Аз смятам, че да те провокират имунната система може би и то на вече скрито или явно заболяване. При мен е било скрито, пак според мен, защото никой не може да ти каже категорично. Сложни процеси без изясняване от къде, но факт има ги. Сега се притесних за Политех. Доста тъпо ми стана. Не, че и Ментор нямат спукани, имат. Поне това чета от доклада на Ментор, който според федерацията са длъжни да правят. По-чести прегледи на ехограф явно ще са нужни.

# 612
  • Пловдив
Минаха и моите операции Simple Smile, вторник, 2 в 1, носле и гърди. Добре се чувствам, имах големи притеснения да не станат много големи гърдите, защото имах естествено голям бюст като тийнейджър. Бг доктори като ме видят и директно по 400 кубика предлага ха, защото определено има къде да ги сложат Simple Smile. Аз и обяснявам, че искам малък бюст, но... те ме гледат странно. Сега съм с Ментор 275 кубика Simple Smile, точно това което исках, малък, стегнат, спортен бюст. Разбира се много е рано още, но от това което виждам съм доволна.

# 613
  • Бургас
mamaden  честито! Бързо и безпроблемно възстановяване, и всичко да е по твой вкус за да те радва и създава само положителни емоции...

# 614
Момичета, преди 10 дни се оперирах, но гледката към днешната дата въобще не ми харесва, потресена съм и всеки път като се видя в огледалото без сутиена - плача. Обемът отгоре е по-голям от обема отдолу, знам, че е прекалено рано, но с времето нещата оправят ли се и ще слегне ли това, което е отгоре?
Ще се опитам да прикача снимка.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт