Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 8

• 43 002
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, аз съм с раунблок и импланти, като от операцията минаха 26 дни. Преди десет дни ми махнаха конците, но имах корички, след падането на които видях още 3-4 шева. Днес ходих на хирург да ми махнат и тях. Сестрата махна тези, които имаха и възелчета, но имаше и едни, които просто се показаха от кожата. Хирургът ги погледна и каза, че са вътрешни. На едната гърда сестрата дръпна единия, но ме заболя чак от другата страна на ареолата. Видя, че е и той е такъв и го пусна и той си влезе навътре. Някой имал ли е подобен проблем? Да се притеснявам ли сега къде отиде този конец... 🤔
Моля те ако е удобно за снимки на ЛС преди и след.
Ники28 при теб наистина е трябвало котва, но не разбирам, като виждат че няма да атане ми да откажат да правят подобни операции. Ама нали да се вземат парите...много ме е страх. Импланти плюс раунд блок е при мен, въпреки че имам много малки гърди, за сметка на това повечето е ареоли и ако не ги намалят пак ще е ужасно.

# 586
Момичета кои обезболяващи ви действаха добре? По рецепта имам Паратрамол(което изобщо не ми помага) и дексофен 2 пъти на ден
На мен ми казаха да пия каквото реша, бях няколко дни на Аулин и течен аналгин /редувах ги/, но при мен е втора операция и се води по-лека и безболезнена.

# 587
Момичета, аз съм с раунблок и импланти, като от операцията минаха 26 дни. Преди десет дни ми махнаха конците, но имах корички, след падането на които видях още 3-4 шева. Днес ходих на хирург да ми махнат и тях. Сестрата махна тези, които имаха и възелчета, но имаше и едни, които просто се показаха от кожата. Хирургът ги погледна и каза, че са вътрешни. На едната гърда сестрата дръпна единия, но ме заболя чак от другата страна на ареолата. Видя, че е и той е такъв и го пусна и той си влезе навътре. Някой имал ли е подобен проблем? Да се притеснявам ли сега къде отиде този конец... 🤔
Спокойно.И аз имах конец, който не се е разградил.

# 588
  • София
При Стоянов ще правя опеарцията сега,много пари ще ми излезне с оглед на това че ще оправя грршките на други.Около 4000 лева ще е.Не ме притесняват парите искам само да ми се оправят гърдите.Pinky не се притеснявай всичко ще е наред щом си в ръцете на добър хирург.

# 589
При Стоянов ще правя опеарцията сега,много пари ще ми излезне с оглед на това че ще оправя грршките на други.Около 4000 лева ще е.Не ме притесняват парите искам само да ми се оправят гърдите.Pinky не се притеснявай всичко ще е наред щом си в ръцете на добър хирург.
При Кънев ще съм не знам...

# 590
  • Бургас
Момичета кои обезболяващи ви действаха добре? По рецепта имам Паратрамол(което изобщо не ми помага) и дексофен 2 пъти на ден
На мен ми казаха да пия каквото реша, бях няколко дни на Аулин и течен аналгин /редувах ги/, но при мен е втора операция и се води по-лека и безболезнена.

В смисъл кой ти каза да пиеш обезболяващи .... По твой избор ? Или аз не разтълкувах добре написаното? Не се ли дават точно вид лекарство и пропорция за приемане?

# 591

В смисъл кой ти каза да пиеш обезболяващи .... По твой избор ? Или аз не разтълкувах добре написаното? Не се ли дават точно вид лекарство и пропорция за приемане?
Оперирах се при д-р Георгиев. Когато ме изписаха ми дадоха рецепта с лекарства, но бяха антибиотик, пробиотик и антигъбично. Попитах за обезболяващи и тогава ми казаха, че мога да пия каквото преценя аз. Пак казвам, беше сравнително лека операция и предполагам заради това нямах изписани конкретни обезболяващи. При първата си операция, заедно с АБ ми бяха изписани и лекарства за болката.

# 592
Алфа, защо ги смени и какво сложи?

# 593
Бях споделила преди време в предишната тема. Първата ми операция беше началото на 2017 при д-р Кънев. Наложи се смяна, тъй като един от имплантите беше спукан (след подмяната го видях и беше буквално на дроб, спукан на 3 места).
Сложих Ментор, анатомични, висок профил, 555 сс, при д-р Николай Георгиев.

# 594
  • Бургас
Бях споделила преди време в предишната тема. Първата ми операция беше началото на 2017 при д-р Кънев. Наложи се смяна, тъй като един от имплантите беше спукан (след подмяната го видях и беше буквално на дроб, спукан на 3 места).
А какви бяха старите импланти ? Имаш ли предположения на какво се дължи това положение със спукването?
Примерно .. падане, удар .. силен натиск?
Точно когато реших да уголемя бюста си паднах жестоко по очи през 7-8 стъпала.Еедно от първите неща, които си помислих след като дойдох на себе си.... Какво би се случило с имплантите при такъв зверски удар... В областта на гръдния кош- при падането усетих как ръба на стъпалото се врязва в гръдната ми кост.

# 595
А какви бяха старите импланти ? Имаш ли предположения на какво се дължи това положение със спукването?
Примерно .. падане, удар .. силен натиск?
Точно когато реших да уголемя бюста си паднах жестоко по очи през 7-8 стъпала.Еедно от първите неща, които си помислих след като дойдох на себе си.... Какво би се случило с имплантите при такъв зверски удар... В областта на гръдния кош- при падането усетих как ръба на стъпалото се врязва в гръдната ми кост.
Знам, че при катастрофа или много силен удар е възможно нарушаване на имплантите.
Старите ми импланти бяха Политех, 480 сс, анатомични. Не съм имала никакъв удар или натиск, който да обясни спукването. Според Кънев не се е случвало до сега в практиката му, явно съм уникална Grinning . Според Георгиев причината е, че европейските импланти са по - некачествени и за жалост има и други случаи като моя, на импланти които не успяват да издържат 10 години. Истината е някъде там.

# 596
Здравейте, пише Ви, за да обменим опит.
Всички, които имат силиконови инпланти и проблеми като косопад, отпадналост и др.

Имам бюст от 2014г, раждала жена съм на 30г, с тиреодит на Хашимото от преди поставяне на имплантите.
Досега всичко изглеждаше нормално, всеки ден приемам Л- тироксин 50 и поддържам ТСХ в норма. Докато не започна засилен косопад, умора и отпадналост, сенки под очите. Обърнах внимание, изходих по сумати лекари и накрая национ. Консултант по имунилогия в Александровка проф. Наумова предположи, че това е от силикона в гърдите ми?! Всички други изследвания са в норма като иклпча ТСХ, което понякога в годината се покачва и после се нормализира. Как мислите, момичета, кма ли сред вас с подобни оплаквания или дами премахнали имплантите? Аз съм силно разтревожена, защото не искам да ги махам, но не се чувствам окей. Депресирана съм и не вярвам вече на повечето лекари. Съответно пластичния ми хирург естествено каза, че това не е от силикона, който е качествен ( Allergan fcx), но пък имуноложката твърди, че имам токсичност по-голяма от  нормалната в кръвта си, заради тежки метали от силикона.
Моля за мнения и мерси на вс предварително Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 15:59 от Faithnomore

# 597
Здравейте, пише Ви, за да обменим опит.
Всички, които имат силиконови инпланти и проблеми като косопад, отпадналост и др.

Имам бюст от 2014г, раждала жена съм на 30г, с тиреодит на Хашимото от преди поставяне на имплантите.
Досега всичко изглеждаше нормално, всеки ден приемам Л- тироксин 50 и поддържам ТСХ в норма. Докато не започна засилен косопад, умора и отпадналост, сенки под очите. Обърнах внимание, изходих по сумати лекари и накрая национ. Консултант по имунилогия в Александровка проф. Наумова предположи, че това е от силикона в гърдите ми?! Всички други изследвания са в норма като иклпча ТСХ, което понякога в годината се покачва и после се нормализира. Как мислите, момичета, кма ли сред вас с подобни оплаквания или дами премахнали имплантите? Аз съм силно разтревожена, защото не искам да ги махам, но не се чувствам окей. Депресирана съм и не вярвам вече на повечето лекари. Съответно пластичния ми хирург естествено каза, че това не е от силикона, който е качествен ( Allergan fcx), но пък имуноложката твърди, че имам токсичност по-голяма от  нормалната в кръвта си, заради тежки метали от силикона.
Моля за мнения и мерси на вс предварително Simple Smile
Здравей, аз съм с Хашимото от 2012 г. някъде. Пия всяка сутрин 50 мг Л-тироксин. В годините съм имала кризи и промени в стойността на ТСХ, но от 2 години вече всичко е в рамките на нормалното. Косопад имам, бих го определила като нормален за човек с проблемна щитовидна жлеза, но се е засилвал по време на кризите. С импланти съм от 3 години, по никакъв начин не са повлияли на състоянието ми. Честно казано, не мисля, че проблемът при теб е от имплантите. По-вероятно ми се вижда да е от жлезата. Депресията, отпадналостта и умората за жалост вървят заедно с това заболяване. Обърни внимание на щитовидната, на диетата си също. При последната ми криза страшно добре ми повлия суровоядството. Сега в началото на пролетта е подходящ момент за започване на един детоксикиращ курс от 20-30 дни. Ако си със здрави импланти, вероятността да имаш проблем от тях е минимална към нищожна. Simple Smile

# 598
Благодаря Ви за мнението Simple Smile
Много съм стриктна с диетата. Не консумирам никаква захар, глутен и рядко млечни. Много ме притесни професорката, но и на мен не ми се струва нормално да е от имплантите. Забравих да спомена, че съм ги слагала при Енчев и той категорично смята, че това не е от тях и че тази лекарка иска просто да правя изследвания... сега иска при нейн колега в Иван Рилкси проф. Кюркчиев, който правил по-подробен кръвен ана профил, за да е сигурна... но някак си не ми се струва нормално. Кма хишяди жени с много по-компрометиран имунитет от моя ( тя самата каза, че нямам имунно проблеми) а да е от силикона!
Благодаря Ви за споделения опит. Бъдете здрава Simple Smile

# 599
По въпроса със спукването и Политекс, споделям какво пише из немските форуми - често обвивката от полиуретан се разграждала в организма и това довежда до спукване. Не е потвърдено разбира се, но май вече има два модела, които не са от така наречените ПУ.

Общи условия

Активация на акаунт