Нашите орхидеи – тема 28

• 31 702
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Ще успееш да спасиш нещастното фалче, сигурна съм.

# 481
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
почвам го Wink

# 482
  • Мадрид / София
Angela61, керамзит се наричат керамичните топчета. Би ли показала снимка ня някое растение в керамзит? Казваш, че се развиват чудесно. Моят опит с този тип отглеждане...
Снимки:
Първата ми орхидея, има вода около 3см на дъното

Мултифлората ми и първа цъфнала за тази година и за първи път при мен. Няма вода на дъното, но си има влага

Да добавя и двете дето се възстановяват и са без корени:

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 18:26 от Angela61

# 483
Здравейте какво може да е това Rolling Eyes в момента е цъфнала с 2 цветоноса

# 484
  • Мадрид / София
Начало на трети цветонос? Бъдещето ще покаже.

# 485
Много прилича на цветонос.

# 486
късметлийка! 3 едновременно! Simple Smile

# 487
Здравейте и честит празник!
Отдавна не съм влизала в темата, но покрай забързаното ежедневие оставих орхидеите да се гледат сами. Добре, че са ми борбени, та си се справят добре. Grinning
Мама ми подари прекрасна орхидея онзи ден и чак днес успях да я извадя от целофана. Оказа се, че както обикновено в почвата се мъдрят миниатюрни бели гадинки, всеки път ги откривам при новите фалчета. Извадих я от подгизналата почва, почистих я, корените ми се сториха добре, беше загърлена и се чудя дали това е причината долните листа да са така странни, на места изгнили. Сега се кисне в топсин и тъй като се оказа, че нямам почва, ще я оставя по корени до утревечер.

# 488
  • Мадрид / София
Добре си направила, според мен, има доста листа така че и без двата долни ще е добре, но не ги махай сега. Нека сами се отделят.

# 489
Тъпо е да се самоцитирам, ама се налага Stuck Out Tongue Winking Eye
Шилерианата разцъфтя почти изцяло. И пак се разперчи и разкриви Joy
Скрит текст:
"Шилето" се оказа ароматно! Получава се много приятна комбинация с Лиодоротата. Иска ми се по цял ден да правя така -

# 490
Simple Smile Simple Smile като се сетя как се бях разболяла защото едната ми орхидея има някакви точки по листата...
Simple Smile

# 491
Ина мина
Трудно се съди по фотографиите, но според мен имаш гниене по стъблото. На мястото където граничат най-долните листа и най-горните корени, има доста подозрително почерняване. Освен това точно тези петна по листата не бих нарекла неопасно гъбични петносване. Аз бих обработила с широкоспектърен фунгицид и бих отрязал всички петносани листа.

# 492
Качвам още снимки, дано да помогнат с диагнозата.
Да, наистина и на мен ми се струва, че има черно, което и друг път съм го имала по орхите, но пък досега не е било придружено с на такова гниене на петна и цветята са си живи, така че вероятно не е било същото. Имам само топсин, ако намажа с каша розетката достатъчно ли е, или да търся друг препарат?
А листата до абсолютното дъно ли да ги режа?

# 493
  • София
листата по скоро да ги скъсаш по централната жилка и внимателно да отделиш от стъблото. За да имаш видимост поразено ли е стъблото

# 494
  • have faith and be patient ..
Момичета, как ви се струва офертата на кауфланд, тези минита ли ми изглеждат... но сигурно е от снимката

Общи условия

Активация на акаунт