Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се отглеждат миниатюрни орхидеи?
Как да отделите бебе от голяма орхидея?
Какво да правя, ако орхидеята ми изглежда болна?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се отглеждат миниатюрни орхидеи?
Миниатюрните орхидеи се отглеждат в малки саксии, предпочитано в сфагнум, като се пресаждат, преглеждат корените и подрязват загнилите. Когато корените изпълнят цялата саксия, тогава може да се пресади в малко по-голяма саксия. Орхидеите обичат да им е тясно, а саксиите трябва да са прозрачни за наблюдение на коренищата и корените.
-
Как да отделите бебе от голяма орхидея?
-
Какво да правя, ако орхидеята ми изглежда болна?
-
Как да отглеждам орхидеи у дома?
-
Какво означава отварянето на пъпката на орхидеята и какви изненади може да донесе?
Чак пък толкова стрес, ако не са били на минусови температури тези 20тина минути... Не се знае кога са цъфнали тези точно завехнали два цвята. На мен ми бяха подарили една с по 5-6 цвята напълно отворени на цветонос. Окапаха първите 3 за 2-3 дни, до 10тина дни и останалите. Аз винаги си купувам с малко отворени и повече пъпки, така държат дълго време с цвят