Лазерна епилация и електроепилация – 7

• 48 449
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Как ние можем да ти отговорим на тези въпроси? Grinning Това си е някаква персонализирана уговорка между теб и козметичката. Не сте ли се разбрали как ще процедирате, още преди да и' дадеш половината пари?
Обикновено, когато се предплаща пакет за няколко процедури, цялата сума се дава предварително. То, нали точно това е идеята - ползваш някакво намаление, ама си се набутал с цялата сума и винаги има риск да "изгърмиш", ако от един момент натам нямаш възможност да ходиш на процедури. В този ред на мисли, няма логика да плащаш остатъка чак след първите три процедури.
Предполагам, козметичката ти е дала някаква отсрочка, защото е допуснала, че ще ти трябва малко време, за да събереш парите. Не всеки може да извади 900 лв. от днес за утре. Сега вече е началото на следващия месец и се предполага, че си взела заплата.

Права си, просто помислих , че след като е на вноски ще има поне 1 2 месеца между плащанията, а не две седмици. Не съм плащала никога нищо на вноски и не знаех между какъв интервал са плащанията. Иначе благодаря за инфорамцията.

Просто не й плащай втората вноска и си изкарай 3-те процедури.Тя няма как да ти ги откаже ,защото си платила.

# 631
Ми така ми казаха в самите студия.
Била съм досега в студио Нирвана и в Аби бюти, казаха че не е проблем да се работи на кожа с тен.

Не е проблем да се работи на кожа с тен, обаче поне след 5 дни от последната слънчева баня.

Александра, препоръчвам ви да не пускате толкова поредни мнения едно след друго, ако искате да отговорите на всички - цитирайте ги в един пост.

Относно твърдението "Не е проблем да се работи на кожа с тен, обаче поне след 5 дни от последната слънчева баня." - това е абсолютна глупост и недейте така да го заявявате. Може да се работи кожа с тен, 5 дена след излагане на слънце САМО със самобръсначка да ви кажа аз Simple Smile

От Версус ме връщат БЕЗ тен, само съм казала че съм посетила плаж преди 2 седмици - не не може, нищо че нямам и капка тен, меланина се активира на слънце и може да създаде проблем ако ще и с фактор 100+ да сме се мазали.

# 632
Да, действително няма начин да се прави лазерна епилация на кожа с тен. Просто мощностите ще са дотолкова намалени, за да не изгорят кожата, че космите няма да се повлияят. Естествено, пак уточнявам - зависи кой какво разбира под "кожа с тен".

Момичета, понеже виждам, че периодично се дебатира въпросът, в каква степен лазерната епилация е ефективен метод за перманентно обезкосмяване, аз няма да пиша пространно, но само искам да напомня един факт, за който съм споменавала и в предишни свои мнения и който мисля да сложа на първа страница от следващата тема: според "FDA" (която представлява американската Агенция за контрол на храните и лекарствата), лазерната епилация е метод за "permanent hair reduction"; а за сравнение - единственият метод, обозначен като "permanent hair removal", е електроепилацията с игла (тя е изключително разпространена в САЩ и някои други западни държави, за разлика от България). Това е много важно разграничение и си струва да се замислим защо е така. Отново според разпоредбите на "FDA", лазерната епилация е обозначена като способ само за "reduction" в окосмяването, защото при нея категорично не може да бъде гарантиран 100-процентов резултат. Не може да се предвиди в каква степен ще е намаляло окосмяването след 6 или 10 процедури. Невъзможно е да се предскаже, също така, дали резултатът ще се запази във времето или част от космите ще се появят отново след определен период от време. Изобщо, налице са доста неизвестни.
Казвайки всичко това, няма причина да се чудим защо след 6 процедури не сме като голи охлюви, в кръга на шегата. Grinning Не е проблемът в апаратурата, нито в специалистите, работещи в България. Аз лично правя лазерна епилация от над 10 г. насам; посетила съм не просто някои, а почти всички известни студиа; пробвала съм почти всеки един лазер, предлаган на пазара - 2 александритни и към 5 диодни. Ами, за момента нямам нито една зона, изцяло изчистена, посредством лазерна епилация. Да, значително разреждане на космите се забелязва, но дотам.
Ако си мислите, че сменяйки едно реномирано софийско студио с друго, нещо ще се промени, за жалост, много се лъжете.
Просто лазерната епилация има потенциал само до определена степен, като тази степен е различна за всеки отделен организъм и за всяка една отделна зона по тялото ни. След този "предел", вариантът е системна електроепилация с игла, която да доизчисти неунищожените от лазера косми, но за беда, такава услуга на практика не се предлага в България. В този случай най-облагодетелствани са живеещите в чужбина, които имат достъп до подобен род алтернативи.

# 633
  • София
Някои хора в темата са казвали, че имат напълно изчистени зони с лазерна.

# 634
Така е, но това не противоречи по никакъв начин на написаното от мен. Simple Smile

Доколкото помня, в анкетата от миналата тема няколко човека бяха отбелязали опцията, че са изчистили абсолютно всичките си косми в определени зони, но там не беше уточнено дали става въпрос само за лазерна епилация или лазерна + електро. Мисля, че го бях формулирала като "методи за перманентна епилация".

Само за zon се сещам, че много хвалеше лазерната (в "Борекс"), но май и тя я беше комбинирала с електро за почти всички зони. Спомням си, че ходеше при някаква препоръчвана козметичка във "Владая", но в последствие разбрах, че тя вече не работи в България, а се е преместила в чужбина.

# 635
  • София

Момичета, понеже виждам, че периодично се дебатира въпросът, в каква степен лазерната епилация е ефективен метод за перманентно обезкосмяване, аз няма да пиша пространно, но само искам да напомня един факт, за който съм споменавала и в предишни свои мнения и който мисля да сложа на първа страница от следващата тема: според "FDA" (която представлява американската Агенция за контрол на храните и лекарствата), лазерната епилация е метод за "permanent hair reduction"; а за сравнение - единственият метод, обозначен като "permanent hair removal", е електроепилацията с игла (тя е изключително разпространена в САЩ и някои други западни държави, за разлика от България). Това е много важно разграничение и си струва да се замислим защо е така. Отново според разпоредбите на "FDA", лазерната епилация е обозначена като способ само за "reduction" в окосмяването, защото при нея категорично не може да бъде гарантиран 100-процентов резултат. Не може да се предвиди в каква степен ще е намаляло окосмяването след 6 или 10 процедури. Невъзможно е да се предскаже, също така, дали резултатът ще се запази във времето или част от космите ще се появят отново след определен период от време. Изобщо, налице са доста неизвестни.
Казвайки всичко това, няма причина да се чудим защо след 6 процедури не сме като голи охлюви, в кръга на шегата. Grinning Не е проблемът в апаратурата, нито в специалистите, работещи в България. Аз лично правя лазерна епилация от над 10 г. насам; посетила съм не просто някои, а почти всички известни студиа; пробвала съм почти всеки един лазер, предлаган на пазара - 2 александритни и към 5 диодни. Ами, за момента нямам нито една зона, изцяло изчистена, посредством лазерна епилация. Да, значително разреждане на космите се забелязва, но дотам.
Ако си мислите, че сменяйки едно реномирано софийско студио с друго, нещо ще се промени, за жалост, много се лъжете.
Просто лазерната епилация има потенциал само до определена степен, като тази степен е различна за всеки отделен организъм и за всяка една отделна зона по тялото ни.

Здравей, интересувам се много сериозно от този въпрос.
Така, ако лазерната епилация има за цел да редуцира окосмяването - тоест трудно да има 100% ефект, искам да знам това редуциране до каква степен е трайно?
 И означава ли това че информацията на сайта на body aesthetic (копирала съм я по-долу) е невярна, а именно че 6 процедури извършени на правилните настройки и на правилният интервал от време са дпособни да унищожат космите за около 10 години?
Разбира се, не на 100% но да кажем на 80%?

“Лазерната епилация НЕ е процедура, която се прави всеки месец цял живот или докато изчезнат космите. С правилната апаратура и експертиза ви трябват 6 процедури през различен период за различните зони от тялото и в следващите 15 години ще забравите за нежеланото окосмяване. Ето истината:

Само космите на косата растат постоянно и едновременно, но по тялото космите НЕ растат едновременно и постоянно. Във всеки един момент само около 20 % от космените фоликули са кръвоснабдени и от тях излизат косъмчета. Те растат до определен момент, след което опадат и на тяхно място излизат нова „порция” косми. Всички фоликули дават косми за около 6 цикъла на растеж. В различните зони растежът е с различна скорост. Епилацията се прави когато космите са в анагенна (активна) фаза на растеж и имат корен – защото него искаме да унищожим. Затова процедурите на лице се правят през 30-45 дни; в торса – на ръце, подмишници, гръб, кръст, корем, интим – на 45-60 дни; а на крака през 60-90 дни. Не се доверявайте на салони, които ви викат винаги през 30 дни. Епилацията всеки месец не е вредна, но не е ефективна и излиза много по-скъпо за вас и много по-изгодно за салона. Важно е с напредването на процедурите да се увеличава и периода, през който се прави лазерната епилация, защото след 3-тата процедура тя забавя растежа на космите в третираната зона. Те стават тънки и светли и увеличаваме и параметрите. Неспазването на тези условия също може да понижи или компрометира ефекта на епилацията.“

# 636
  • Mediterraneo
Аз твърдя, че имам изчистени зона 100%. Мишници не съм правила тази година поддръжка,нямам нито косъм. Цели крака също ми се повлияха страхотно добре, момичетата в студиото идваха да ме оглеждат с лупата. Тази година имам процедура през март, до момента имам десетина тънки и прозрачни косъма, които упорито търся, за да ги намеря. Т.е. смятам и тази зона за много успешна. Правя процедури едва от 3 години, малко на брой са ми сесиите като цяло, защото правех по не повече от 3 на година.

Но да, Гърненцето е изчерпателна и напълно права. Аз подходих с тази нагласа, да минимизирам доколкото е възможно намесата на други методи за обезкосмяване, бе да се отърва во веки от космите.

# 637
Здравейте, малко съм нова и невежа по темата, прочетох доста неща от вас, но още ме притесняват някои. За момента само искам да попитам някоя ходила ли е в Artline Beauty и има ли мнения? Благодаря предварително Simple Smile

# 638
Мélisande, точно това е едно от съображенията лазерната епилация да е определена просто като метод за редуциране - невъзможността да се предвиди колко време резултатът ще е налице и дали от един момент натам няма да има regrowth. А също така - какъв ще е regrowth rate-ът, т.е. какъв процент от окосмяването ще се възстанови. Нали твърдят, че лазерът може да събуди и спящи фоликули, в добавка...
Не че информацията на "Body Aesthetics" е невярна, но е напълно невъзможно да гарантират подобно нещо. Ето, Тарталетка може да се похвали със страхотни резултати, постигнати с малко на брой сесии, и то - с диоден лазер. Няма никаква гаранция, че при друг на нейно място, който следва същата схема, резултатите ще са така невероятни. Опира до различни фактори.
Проблемът на лазерната епилация е, че е "избирателно ефективна" - при един дава задоволителни резултати, при друг - почти никакви. И в основата на това стои фактът, че за да има шанс лазерният лъч да унищожи косъма, трябва да са налице няколко условия едновременно: светла кожа (има и природно мургави хора); тъмни и дебели косми (а не мъхести); косъмът да е достатъчно пигментиран не само по дължината си, но и в самия корен (нерядко хората има косми, чиито корени са прозрачни / бели, т.е. лазерът няма да им повлияе); да липсват хормонални проблеми; да няма генетична предразположеност към прекомерно или устойчиво окосмяване; и др.
Писала съм много пъти - сесиите, които съм правила, са безброй. Най-вероятно сумарно, ако броим отделно всяка една зона, са над 100 или дори над 150. Пълно изчистване така и не успях да постигна и осъзнавам, че при моя организъм никога няма да се получи.
Пример 1 - подмишници: над 15 процедури, разпрострени във времето; унищожени косми на 85-90% от това, което беше в началото, но на останалите 10-15% не може да им бъде повлияно с нищо, ама нищичко! Правила съм над 6 процедури на тази зона в последните 2-3 г. и въпросните косми продължават да растат. Няма ги в продължение на няколко месеца след процедурата и малко по малко се появяват наново в пълен състав. Т.е. преспокойно можех изобщо да не си давам парите за последните сесии и щях да съм на същото дередже. Трябва да си бръсна подмишниците всяка седмица, просто не мога да ходя така, защото космите растат дълги и се виждат с просто око, дори да са много малко на брой.
Пример 2 - цели крака: към 6 процедури на подбедрици (диоден + александритен) и 3 на бедра (само александрит). При подбедриците разреждането е страхотно - към 80-85% изчезнаха завинаги. При бедрата положението е катастрофално - след 3 сесии с "GentleLase Pro" нямам абсолютно никакво разреждане или е в порядъка на едва 5-6%, т.е. не се забелязва с просто око. А бедрата ми са доста силно окосмени, като за жена - представете си дълги, черни, дебели косми по цялата им външна част, че и по вътрешната. Явно лазерът изобщо не може да им повлияе. Нямам идея защо, с оглед на факта колко добре се изчистиха подбедриците ми.

# 639
  • София
Здравейте, малко съм нова и невежа по темата, прочетох доста неща от вас, но още ме притесняват някои. За момента само искам да попитам някоя ходила ли е в Artline Beauty и има ли мнения? Благодаря предварително Simple Smile

ходила съм в салона им,но те нямаха лазерна епилация тогава.Явно отскоро имат тази услуга.Препоръчвам - Заложи на нещо сигурно с история!

# 640
  • София
Мélisande, точно това е едно от съображенията лазерната епилация да е определена просто като метод за редуциране - невъзможността да се предвиди колко време резултатът ще е налице и дали от един момент натам няма да има regrowth. А също така - какъв ще е regrowth rate-ът, т.е. какъв процент от окосмяването ще се възстанови. Нали твърдят, че лазерът може да събуди и спящи фоликули, в добавка...
Не че информацията на "Body Aesthetics" е невярна, но е напълно невъзможно да гарантират подобно нещо. Ето, Тарталетка може да се похвали със страхотни резултати, постигнати с малко на брой сесии, и то - с диоден лазер. Няма никаква гаранция, че при друг на нейно място, който следва същата схема, резултатите ще са така невероятни. Опира до различни фактори.
Проблемът на лазерната епилация е, че е "избирателно ефективна" - при един дава задоволителни резултати, при друг - почти никакви. И в основата на това стои фактът, че за да има шанс лазерният лъч да унищожи косъма, трябва да са налице няколко условия едновременно: светла кожа (има и природно мургави хора); тъмни и дебели косми (а не мъхести); косъмът да е достатъчно пигментиран не само по дължината си, но и в самия корен (нерядко хората има косми, чиито корени са прозрачни / бели, т.е. лазерът няма да им повлияе); да липсват хормонални проблеми; да няма генетична предразположеност към прекомерно или устойчиво окосмяване; и др.
Писала съм много пъти - сесиите, които съм правила, са безброй. Най-вероятно сумарно, ако броим отделно всяка една зона, са над 100 или дори над 150. Пълно изчистване така и не успях да постигна и осъзнавам, че при моя организъм никога няма да се получи.
Пример 1 - подмишници: над 15 процедури, разпрострени във времето; унищожени косми на 85-90% от това, което беше в началото, но на останалите 10-15% не може да им бъде повлияно с нищо, ама нищичко! Правила съм над 6 процедури на тази зона в последните 2-3 г. и въпросните косми продължават да растат. Няма ги в продължение на няколко месеца след процедурата и малко по малко се появяват наново в пълен състав. Т.е. преспокойно можех изобщо да не си давам парите за последните сесии и щях да съм на същото дередже. Трябва да си бръсна подмишниците всяка седмица, просто не мога да ходя така, защото космите растат дълги и се виждат с просто око, дори да са много малко на брой.
Пример 2 - цели крака: към 6 процедури на подбедрици (диоден + александритен) и 3 на бедра (само александрит). При подбедриците разреждането е страхотно - към 80-85% изчезнаха завинаги. При бедрата положението е катастрофално - след 3 сесии с "GentleLase Pro" нямам абсолютно никакво разреждане или е в порядъка на едва 5-6%, т.е. не се забелязва с просто око. А бедрата ми са доста силно окосмени, като за жена - представете си дълги, черни, дебели косми по цялата им външна част, че и по вътрешната. Явно лазерът изобщо не може да им повлияе. Нямам идея защо, с оглед на факта колко добре се изчистиха подбедриците ми.

Това наистина е странно! Вземаш ли някакви хормонални хапчета?Защото моя приятел е на Eutirox и лазерната епилация му действа на 50%.

# 641
Да, имам проблем с щитовидната, с Хашимото съм, но заболяването ми е не е от толкова отдавна, а и не би трябвало да има никаква връзка с окосмяването. Чела съм много източници през годините и всички твърдят, че ако половите ти хормони и показателите на надбъбречните жлези са наред, прекомерното окосмяване не следва да се дължи на хормонални фактори. При мен те са с много добри стойности.
Твоят приятел защо смята, че причината лазерната епилация да не му влияе е именно приемът на "Еутирокс"? За мен няма логика. Дори бих казала, че е точно обратното - синтетичният хормон подпомага всички функции на организма и регулира съществуващи нередности. Ако си бил пълен, започваш много по-лесно да сваляш тегло; някакви съмнителни болежки и проблемчета изчезват от само себе си; косопадът, ако е имало такъв, спира; и разни други позитиви. Поне при повечето хора е така, защото организмът вече получава нужното количество хормони, за да функционира правилно.
При мен по-скоро всичко се дължи на генетиката.

# 642
  • София
Гърне без похлупак,

А ти не си ли мислела че може и причина да е  това че лазерът не се настройва на подходящите параметри с цел да идваш по-често или от некометенция? Кое е по-изгодно за едно студио - да ти направят 6 процедури и да не те виждат повече или да си им клиент до живот за "поддържащи" процедури?

Защото аз отговарям на всички изисквания за добра успеваемост - имам доста бяла кожа, много тъмен и плътен косъм с плътен корен (преди съм ходила на кола маска и съм скубала с пинсета чат пат и знам в какъв цвят са ми корените на космите - а именно тъмни) и нямам хормонални проблеми или наследствено прекалено силно окосмяване. Когато реших да почна лазер специално 1 година преди това бръснех и не ходих на кола маска.
С двете ми приятелки започнахме курс заедно, една от тях е на диоден, една от тях е на същия лазер като мен в същото студио (върсус) и ефекта ни е еднакъв.
И на трите.
Интересно как пък и  на двете ми приятелки в чужбина с диоден лазер ефекта е 85-90% изчистване след 6 процедури с години ефект без подръжка.
Тарталета до колкото разбрах също се прави в чужбина, сигурно затова има такава успеваемост.

Това което казват тук ми се струва логично:

2. ПОГРЕШЕН ИЗБОР НА КОЗМЕТИК
 Често срещана практика козметици да използват автоматичната настройка на иначе много добри лазерни апарати за всеки клиент – това води до добър резултат само при много малък процент от клиентите. Останалите остават с приятното преживяване и раздумката по време на процедурата, но и с окосмяването си. Всяка следваща грешка при лазерна епилация, която описваме в статията ни, би се дължала на погрешно избран козметик – помислете само колко много зависи от този ваш избор.

3. ПОГРЕШНО ИЗБРАНИ ПАРАМЕТРИ НА АПАРАТА ЗА ОБЕЗКОСМЯВАНЕ

Ще започнем отдалеч. Лазерната епилация работи на следния принцип – лазерът излъчва светлина, която се привлича от меланина в косъма, той провежда светлината до фоликула си, там тя се превръща в топлина и го унищожава. Кои параметри трябва да избере терапевтът ви правилно (ако използва александритен лазер GentleLase Pro, който има тези възможности), за да имате резултат:

Дължина на вълната: Tя е фиксирана за всеки лазер (можете да сбъркате лазера, но терапевта не може да сбърка дължината на вълнатла). При александритните лазери е 755 nm – оптималната дължина на вълната, която се поглъща максимално много от меланина в косъма и минимално от меланина в кожата, така позволява да достигнем до корена на косъма, без да подминава фоликула.

Диаметър на лъча: За различни зони се използва различен диаметър на лъча. Той има отношение не само за площта, която се покрива с един изстрел на лазера (т.е. колко бързо ще приключи процедурата), а и за дълбочината на проникване на лъча. Например, при лазерна епилация на лице при жени използваме по-малък диаметър, тъй като космените фоликули са по-плитко разположени, а при епилация на лице на мъже – скули, шия – използваме по-голям диаметър, тъй като техните фоликули са по-дълбоко разположени. Има и по-специфични случаи, в които преценката е изцяло на терапевта (мъжки тип окосмяване при жени, например).

Продължителност на импулса: Това е времето, за което импулсът въздейства върху косъма. Ще дадем пример с нашия лазер Gentle Lase Pro – той е лазерът с най-кратка продължителност на този импулс, т.е. – най-бързият лазер в света.
Това е от изключително значение. Ако имаме един плътен косъм с много меланин, той ще поеме много енергия и ще достави достатъчно количество до корена, за да се трансформира в топлина и да го унищожи. В този случай ако продължителността на импулса е по-къса, енергията няма да може да се предаде по цялата площ на косъма и да го загрее. Плътният косъм загрява бавно и бавно отделя топлината – има нужда от по-продължителен (по-дълъг) импулс. Обратно – ако имаме един тънък и светъл косъм с много малко меланин в себе си, то за да поеме достатъчно енергия не е достатъчно само да увеличим плътността на доставяната енергия, а и да въздействаме достатъчно бързо , да има достатъчно бърз импулс. Тънкият косъм ще загрее много бързо и ще отдаде много бързо поетата енергия (както знаем и от физиката в училище). За да достигне тя до корена на косъма и да се превърне в достатъчно силна топлина, трябва много бърз импулс. Освен това, ако имаме познанията, с по-дълъг импулс се можем да предпазим и по-тъмната кожа от изгаряния.

Честота на импулса: Този параметър няма отношение към резултата на процедурата, а само към комфорта на клиента и колко бързо ще завърши процедурата. Това е броят на импулсите за единица време при режим на продължителна работа на лазера.

Плътност на енергията – J/cm2: Това е количеството енергия, приложено на единица площ за един импулс. Каква енергия се използва по време на процедурата зависи от фототипа, от диаметъра на лъча и продължителността на импулса. Енергията се поема от пигмента в косъма и се доставя до корена му, където се превръща в топлина (62 градуса) , за да го унищожи. Винаги започваме с по-малка енергия, ако космите са по-плътни и съдържат повече меланин. С изтъняването на косъма увеличаваме енергията. Но ако кожата е по-тъмна, не можем да си позволим да повишаваме енергията, но пък и ако енергията не се съобразява правилно е възможно да не е достатъчна, за да се унищожи корена на косъма. Това е много специфична и сложна преценка, която зависи и от реакцията на кожата в момента на терапията. Погрешната преценка може да доведе до:
.ПАРАДОКСАЛНО ОКОСМЯВАНЕ
Понякога при нас идват клиенти, които ни разказват как вече си правят 10-та или 12-та процедура, а ефектът е обратен на желания. Окосмяването им сякаш става повече. Това явление се нарича парадоксално окосмяване и е най-често резултат от човешка грешка или от употребата на апарат с ненадеждни параметри. Ако терапевтът ви не е достатъчно добре квалифициран и обучен може да не прецени правилно параметрите, които да използва спрямо вашата кожа, дебелина, цвят на окосмяването и параметри от предишно третиране на космите. В такива случаи понякога не се използват достатъчно силни параметри, които да унищожат косъма, а се използват такива, които да стимулират растежа му. Слабата топлина ще стимулира растежа на косми от “заспалите” в момента фоликули. За съжаление, има салони, в които това се прави не толкова от незнание, колкото от желание да задържим клиентите си по-дълго време и да ги накараме да идват по-често . Запомнете: лазерната епилация е правена правилно и ефективно само ако виждате резултата след всяка процедура и ако космите ви изчезнат след определения от терапевта брой процедури. Ако не е така, търсете грешката по веригата.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 19:54 от Мélisande

# 643
  • София
И за мен ме бутат настройките като хората.
Аз скоро съм на трета процедура подмишници. Преди нг ще правя 4-та. И после приключвам за повечко време. Искам да видя какво ще израсте, би трябвало след 4 процедури да има минимално за обиране. Правя процедурите на 2м и малко. Сега ще се събере на 2 и половина. Но четвъртата искам да е преди НГ и ще е на около 2. Няма как да е по- рядко, защото си израстват.

# 644
  • Mediterraneo
В чужбина съм, да. Някой нагоре спомена Cenros Unico, работят ме с диоден лазер.
Сестра ми доста отдавна приключи с лазера. Казвам приключи, защото от 4 години изобщо не е ходила на поддръжка, нито веднъж. Има броени косми по краката, тънки и прозрачни. При нея включително пубисът е отлично повлиян. Мишниците- на 100 процента също.

Общи условия

Активация на акаунт