Номинации за най-голяма муня (тема 3)

• 619 077
  • 5 407
  •   1
Отговори
# 5 190
Сещам се за един помен на баща ми. Събрахме се вкъщи, хапнахме, пийнахме да го почетем, и се разотидохме. И през нощта аз се сещам какво не беше наред с този помен. Ами, жито нямаше... Майка ми купила, и прилежно го прибрала в шкафа. Останалите роднини и до днес не са се усетили, че житото е липсвало.
Добре, че тати знае, че сме си шматки и сигурна съм, че не ни се сърди.

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 23:30 от Анонимен

# 5 191
Отивам в пералното помещение да пусна пералня. Реших да са хавлии и кърпи и започнах да ги слагам вътре. Бе много побира тази пералня, нещо не е наред..
Слагам, слагам и все има място.
Ами ще има, като ги слагам в 9 килограмовата сушилня....
Поне се усетих навреме преди да я пусна Simple Smile

# 5 192
Няма лошо и пералнята да ти събира 10-11 кг пране.

# 5 193
Първа история-преди месец с мъжа ми избираме кола. Разбираме за опцията на огледалото да светва червена линия,когато има друга кола в мъртвата зона. Мъжът ми пита в автосалона дали има как цвета да се смени от червен на друг цвят,при което аз допълвам гордо “защото съпругът ми е далматинец” (вместо далтонист). Как не си изплю кафето от смях дилърът,не знам.
Втората история е от вчера. Наредила съм се на плажното барче за бира и като идва време за плащане заявявам “аз ще платя онлайн”, размахвайки банковата карта в ръката си Joy добре че бяха някакви млади сладури,много ми се радваха

# 5 194
Плажното барче може и да има ПОС Simple Smile, ама аз се засилих да плащам с карта за череши на пазара до нас...

# 5 195
Първа история-преди месец с мъжа ми избираме кола. Разбираме за опцията на огледалото да светва червена линия,когато има друга кола в мъртвата зона. Мъжът ми пита в автосалона дали има как цвета да се смени от червен на друг цвят,при което аз допълвам гордо “защото съпругът ми е далматинец” (вместо далтонист). Как не си изплю кафето от смях дилърът,не знам.
Втората история е от вчера. Наредила съм се на плажното барче за бира и като идва време за плащане заявявам “аз ще платя онлайн”, размахвайки банковата карта в ръката си Joy добре че бяха някакви млади сладури,много ми се радваха

На мен ми е по-странно как далтонист е взел шофьорска книжка. И то такъв, който не различава червено - основен цвят на светофара. Винаги на очен преглед дават тест за далтонизъм.

# 5 196
Червеното на светофара не си мени мястото. Все е най-отгоре.

# 5 197
Далтонизмът е в степени. Мисля степен А е най-ниската, може да се вземе само Б категория, C не може.

# 5 198
Червеното на светофара не си мени мястото. Все е най-отгоре.

Това и аз съм си го мислила теоретично. Но нали гледаш светофара отдалече, като виждаш цвета имаш повече време за реакция. Според мен трябва повече време, за да осмислиш информацията, ако не виждаш цвета.

# 5 199
Далтонизъм към червено не е точно да го виждаш сиво. Вижда се в нюанси, ако е по-ниска степен dалтонизъм. При няколко червени цвята не може да се различат. Не знам какъв е точно случая, а и не съм специалист, брат ми има степен А към червено, то винаги е и към някой или повечето производни цветове, вродено е, не става по-добре или по-зле.

# 5 200
Понеже винаги съм работила със цветове, за мен е наказание да не ги виждаш. Наистина, сигурно има степени. Завършила съм художествена академия, имаше един професор, който работеше предимно в тъмни, земни цветове. Злите езици говореха, че е далтонист (далматинец), но нямаше доказателства.

# 5 201
   Моят мъж, без да "далматинец", казва на сивото бежово и обратно Simple Smile

# 5 202
  • софия
   Моят мъж, без да "далматинец", казва на сивото бежово и обратно Simple Smile
И моят не винаги отличава точно цветовете, но се сърди като го поправям.

# 5 203
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

На мен ми е по-странно как далтонист е взел шофьорска книжка. И то такъв, който не различава червено - основен цвят на светофара. Винаги на очен преглед дават тест за далтонизъм.
Баща ми е далтонист, но при него синьо и зелено са проблемни. Навремето са му разрешили книжка за любител, но за професионална, са го отрязали.

# 5 204
  • София
Аз не съм далтонист. Различавам цветовете. Но когато тръгна да говоря на някого за нещо оранжево или лилаво винаги наричам оранжевото лилаво и лилавото - оранжево. Самите думи за тези два цвята бъркам. Иначе цветовете си ги различавам отлично. 🤷

Общи условия

Активация на акаунт