Къде учат децата ви, когато живеете в 'Разсадника'?

• 1 221
  • 17
  •   1
Отговори
  • сф
Здравейте,

Ами това е въпроса ми. Не възнамврявам да сменям квартала, но най-близките до мен две училища са ужас. Те са спортното и това до пазара Д. Петков.
В частно няма да стане, а и в района няма.
Какви са смислените алтернативи? Има ли прилични училища наблизо?

# 1
18 училище. Не става ясно колко голямо е детето ви, ще може ли само да ходи с автобус, трамвай 22

# 2
  • сф
ще бъде първи клас.

# 3
Проверете училищата в близките райони - Света Троица, Илинден. Ясен е критерият уседналост, но ако имат незапълнени места, приемат и деца от съседни квартали.

# 4
Чувала съм не лоши неща за 43-то училище, което е близо до пазара 'Димитър Петков', но не знам дали ще ви бъде удобно от гледна точка на ходене/пътуване. Иначе разстоянието съвсем не е голямо. На нас това ни е прилежащото по район училище и това лято ми направи впечатление, че майките от нашите и съседните блокове като цяло са доволни.

Ако 18-то е вариант, 32-ро училище сигурно също ще ви е вариант. Навремето живеех на ъгъла на ''Константин Величков'' и ''Тодор Александров'' (тогава нямаше ''Тодор Александров'', а една малка уличка, наречена "Найчо Цанов'') и учех в 18-то от първи до седми клас. Пътуването никога не е било проблем, а тогава нямаше метро.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 14:19 от Nedinka

# 5
43-то е с ново крило за малките, но от миналата година е с нов директор и с почти изцяло нов педагогически състав (поне такава информация имам). Мисълта ми е, че по-стари отзиви за училището не са много актуални.
30-то също ви е вариант.

# 6
43-то е с ново крило за малките, но от миналата година е с нов директор и с почти изцяло нов педагогически състав (поне такава информация имам). Мисълта ми е, че по-стари отзиви за училището не са много актуални.
30-то също ви е вариант.

Моите отзиви са от август 2019 г. Дадох като идея, авторката ще провери, ако се интересува.

# 7
  • София
Чувала съм не лоши неща за 43-то училище, което е близо до пазара 'Димитър Петков', но не знам дали ще ви бъде удобно от гледна точка на ходене/пътуване. Иначе разстоянието съвсем не е голямо. На нас това ни е прилежащото по район училище и това лято ми направи впечатление, че майките от нашите и съседните блокове като цяло са доволни.

Ако 18-то е вариант, 32-ро училище сигурно също ще ви е вариант. Навремето живеех на ъгъла на ''Константин Величков'' и ''Тодор Александров'' (тогава нямаше ''Тодор Александров'', а една малка уличка, наречена "Найчо Цанов'') и учех в 18-то от първи до седми клас. Пътуването никога не е било проблем, а тогава нямаше метро.
Ние живеехме на Найчо Цанов и Опълченска. Също учех в 18то. 😀Ех, спомени...

По темата: вижте 30-то дали не ви е в района.
18-то със сигурност не ви е в района и там наплива за 1 клас е много голям.
Друг вариант е 134 - еврейското.

# 8
Renni, да не се окажем съученички?! 🤣 Аз съм набор 79, но съм тръгнала на училище на 6 години - 1985 година, при другарката Коцева по български и другарката Спасова по математика. Ужас, колко отдавна е било!

# 9
  • София
Моите деца учат в 45 ОУ, иначе също живеем в Разсадника.
Доволна съм от училището /поне засега/.

# 10
  • сф
Районът ми се води Красна Поляна, това че сме фактически на границата с Възраждане едва ли ще ни помогне. Поради липса на статистика за класирани и отпаднали деца в предишни години, не мога и да се ориентирам какви са ми шансовете... нито едно от изброените училища не ми е в района. Малко в безизходица се чувствам.

# 11
Районът ми се води Красна Поляна, това че сме фактически на границата с Възраждане едва ли ще ни помогне. Поради липса на статистика за класирани и отпаднали деца в предишни години, не мога и да се ориентирам какви са ми шансовете... нито едно от изброените училища не ми е в района. Малко в безизходица се чувствам.

А не може ли навсякъде да подадеш, пък където стане? Сори, не съм наясно със системата за кандидатстване.

# 12
  • сф
Ще подадем във всички по-добри училища в район Възраждане, пък където стане. Ама се притеснявам да не вземе никъде да не стане. Нямам представа дали набор 2013 е голям и какви са шансовете.

# 13
Набор 2013 не е голям, имате шансове.
Проверете в училищата имат ли ден на отворени врати, може да се срещнете с директорите, те си имат приемно време и да изговорите шансовете си.

# 14
Ще подадем във всички по-добри училища в район Възраждане, пък където стане. Ама се притеснявам да не вземе никъде да не стане. Нямам представа дали набор 2013 е голям и какви са шансовете.

Подавайте навсякъде щом няма ограничения за броя подадени кандидатури.

Не знам как може да се разбере дали съответният набор е голям. Прави ми обаче впечатление, че живеещите в чужбина българчета също влизат в бройките за набор. Затова на всеки 15 септември тръбят колко първокласници липсвали. Миналата година на адреса ни в София получихме писмо защо синът ми, който е с българско гражданство, но е роден и живее в Белгия, не е записан в задължителна подготвителна група. Та се обаждах да им обяснявам. В тази връзка не знам как може да се прецени колко голям е съответният набор.

Успех и да ви приемат там, където детето ще се чувства добре!

Общи условия

Активация на акаунт