Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 ян. 2020, 01:27 ч.

Студена почерпка за събиране с познати?

  • 2 449
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 81
"Кексът" за голямо мое учудване и така се оказа не само ставащ за ядене, но даже вкусен. Simple Smile Е, разбира се не става за почерпка, но вкъщи ще се изяде. Много се радвам, че няма да го хвърлям! Simple Smile

# 16
  • София
  • Мнения: 3 562
Радвам се, че ще се хапне, но нямам идея защо така ти се е получил.
Съжалявам.
Пробвай пак с повече мляко, да речем. Но имай предвид, че тестото си е гъстичко. И аз го разстилам с лъжица.

Единствено ми идва на ум бакпулверът да е с изтекъл срок. Сешам един път така ми стана, погледнах срока на годност след като го бях изсипала в купата. Изяде се, де.

# 17
  • Мнения: 81
Благодаря! Ще погледна бакпулвера... Като е седял отворен става розов, а този си беше бял, но за годността не ми е хрумнало да следя. Мен ме притеснява и че млякото не е българско, а едно такова креместо, знам ли дали не е пък от това. Или пък нещо при печенето да съм объркала... Е, ще пробвам пак друг път, все някога ще се получи. Simple Smile Още се боря със сладкишите, всичко друго се получава, а те редовно се спихват.
Щом тестото си е гъсто, поне това няма да го мисля. А такова лепкаво ли е по принцип?

# 18
  • София
  • Мнения: 3 562
Ако под лепкаво имаш предвид да ти залепва за лъжицата и като я вдигаш от тестото да се стели - да.
Млякото си е обикновено, кисело. Ако това е някакво сметаново - може и то да е прецало нещата. Йогурта не е кисело мляко. Лошото е, че не знам с какво да заместиш киселото мляко от рецептата.

# 19
  • Мнения: 81
Ами просто трябва да отида до българския магазин тук.. или да си направя сама. Simple Smile Ще пиша при следващите опити какво е станало. Simple Smile

# 20
  • Мнения: 1 697
Солен кекс, а и другите кексове правя доста често, винаги с йогурт, какъвто и да е. Винаги става.

# 21
  • София, London
  • Мнения: 16 230
Слагай повече бакпулвер И сода за хляб.
Не нарязвай топло.
Запичай първо на долен реотан.
За партито - франзела, пастет и малко бурканче хубава маринована риба, лют пипер, прясна краставица( или бурканче кисели)там намазваш колелцата франзела с пастет,  с риба - ръсваш малко люто и добавяш парченце краставичка (кисела или прясна).
Ще си оближат пръстите!

# 22
  • Мнения: 81
О, да, количеството бакпулвер беше другият ми проблем. Идея си нямах колко е един бакпулвер и сложих 1-2 чаени лъжици, някак реших че е достатъчно за 2чч брашно. Тук пакетчетата бакпулвер са доста големи. Rolling Eyes
Ще изпробвам съветите при следващите опити, благодаря. Simple Smile

# 23
  • Мнения: 20 112
10 грама на печиво е бакпулвера. Грубо казано.

# 24
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 13 461
Не е бил малко бакпулвера.
Солените кексове стават и при мен клисави.
Понеже не са ми любими, не съм се задълбавала защо.

# 25
  • София, London
  • Мнения: 16 230
При мен не стават клисави, а пухкави.

# 26
  • Мнения: 20 112
Я проверете фурната как е с реотаните. Дали пече на горен и долен или един от тях липсва.

# 27
  • Мнения: 7 321
Аз бих приготвила нещо такова

Продуктите могат да ви ги нарежат и в магазина.

Или сандвичи.



Или хапки.

# 28
  • Мнения: 1 357
Солени мъфини -  рецептата е от сайта на Супичка, стават лесно, само че трябва да имаш формички за печенето и книжни кошнички.
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B2%D0%BA%D0%B8

# 29
  • Мнения: 844
Солен кекс с пълнеж, който винаги ми се получава. За пълнежа е според вкуса.

https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%BD%D0%B5%D0%B6

Моят изглежда ето така:
Скрит текст:


Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 20:44 от doroty3

Общи условия

Активация на акаунт