Кралски работи и клюки - февруари 2020

• 160 865
  • 3 614
  •   1
Отговори
# 2 850
Изрично в изявлението пише, че  няма да използват думата    royal,  какво значи запънали се да я ползват.

# 2 851
Ето тук пише всички думи, за които трябва да искаш разрешение от ОК, за да ги използваш в името на бизнеса си. Royal и Royalty са там, както и Duke, Prince, Charity и др.
https://www.gov.uk/government/publications/incorporation-and-nam … nt#royal--royalty

# 2 852
Като Мегън Маркъл тя е по-разпознаваема от Съсекс роял.Целта й е не името,колкото да извие ръцете на КС,ще следват пазарлъци за пари.Дали пък няма част от замъче,някаква рента,нещо от Даяна,което могат да получат...и ще рови всеки път,когато превърти.Ще съди постоянно и всеки,все нещо ще й дължат.Що да не метне Кейт,ако е взела бижу на общата им свекърва...
Има едни нагли мухи,които докато не ги смажеш,не те оставят на мира,дори да им отваряш прозореца да излетят.Това е Мегън.А Хари трябва да бъде под попечителство,не знам какъв му е проблема,но се държи като пълен идиот.Време беше да сложи спирачки на жена си поне по отношение на семейството си.

# 2 853
  • Чужбина
Родителите му дали са искали разрешение да го кръстят Роял?? Баба да се самосезира

https://www.kingstonist.com/culture/royal-wood-on-jazz-jesus-and-his-new-ep/

Ние в тая тема обсъждаме имената на търговски марки.

# 2 854
Защо продължавате да твърдите, че искат да ползват името, след като изрично твърдят, че няма да го ползват.  Не знам какъв е тоя зор да се копае едно и също до посиняване.

В това изявление по-интересният въпрос е за охраната.

# 2 855
Това, че най-дълго управлявалият монарх е никой беше шега, целяща да разведри неделя сутрин. Wink
Ами,шега..Просто хората се вземат за равна нога с Баба и се опитват да я принизят до собствения си житейски статут,на световно супер безизвестни индивиди.Непонятно им е как е възможно една жена на преклонна възраст,все още да бъде фактор в света.

п.п.Хейта го отнася бръмчалката,а рижко е целия в бяло,горкия той,с лабилната психика,вечно други виновни за действията му,той никога не е отговорен,абсурд..

# 2 856
Аз не съм специалист по запазени марки, но според мен няма логика английският монарх, ако ще да е управлявал сто години,  да има юрисдикция върху целия свят да забрани използването на думата royal . Най малкото това не е единственият монарх в света, няма причина само той от всички крале и кралици да има такова право извън страната си.

В изявлението на Съсекс изрично се посочва, че макар да не са задължени те НЯМА да ползват нито думата, нито производните и. И в сто поста да се напише че се запъват, опъват,  нахалстват и прочие, това е.

И без това беше ясно, че след пролетта няма да я ползват тая дума.
.

# 2 857
Онази сутрин са се събидили и са го написали така, другия вторник може да мислят различно. Видяхме, че не винаги каквото напишат е истина или се запазва за дълго.

# 2 858
Вероятно юристи им подготвят изявленията, или прессекретари,  или пиари. Нали писахте, че били наели такива.

Според мен би било хубаво да си измислят едно име, което да съчетава техните, а защо не и на Арчи.

# 2 859
Не съм сигурна. Първото изявление, например, в което пишеха, че ще е хем така, хем иначе се оказа невярно. Ако адвокат го е писал това, не бих му се доверила.

# 2 860
Ирис, нали разбра, че юристите им не ставали.
Драскачите из социалните мрежи повече я разбирали юридическата материя, така че не търси логика и професионализъм, а чети социални мрежи, за да си в час.
Иначе се излагаш... Joy

# 2 861
  • Варна
На мен ми звучи като "няма ти да ми казваш дали да го ползвам това име или не ама айде, от мен да мине, ще ти го оставя".

# 2 862
Това как му звучи, вече си е тълкуване на всеки в зависимост от това, как гледа на двойката.

Бих могла да кажа, че пък на мен ми звучи, като знак на добра воля,- не сме длъжни, но се отказваме да я ползваме тая дума.

Във всеки случай  никакво запъване, настояване,  искане да ползват думата в изявлението няма, въпреки внушенията на последните страници.

# 2 863
Ако смятат да регистрират бизнеса/фондацията в ОК, тогава са длъжни да искат разрешение. Ако няма да е в ОК, тогава е различно.

# 2 864
  • София
За да напишат в изявлението си, че нито правителството, нито кралицата имат права върху думата "роял" значи юристите им са го проверили. Съмнявам се, че са си наели какви да е юристи.

Е по тази логика Меган е наела ТОП юристи от световна величина, а баба Бети, кралицата, е викнала първия юрист, който е срещнала на излизане от двореца и се е допитала до него.

Общи условия

Активация на акаунт