Студенти в UK - 12

• 70 773
  • 764
  •   1
Отговори
# 450
  • В най - голямото село
Получи потвърждение от Бат.Simple Smile

Честито и много успехи !

# 451
  • Варна
Благодаря момичета и момче!:-)

Пише, че учебната година започва от 21 септември. След 15 август ще почнат да уведомяват за общежитията,  тогава ще има някаква яснота предполагам.
При нормални условия, предните години, колко по-рано става настаняването? От 21.09 ли ще започне да тече договора за 38/40седмици, според мястото?

Няма ни в списъка с държави, пристигащите от където граждани не трябва да се самокарантинират.
На сайта на университета пише, че поемат спането и храната по време на карантината, което ме учуди и зарадва в крайна сметка.
Но май ще трябва да чакам с купуването на билет ... защото не се знае дали няма да ни включат в този списък и да отпадне карантината ...
Въобще, как ще процедирате с вашите студенти, нови-стари, няма значение ... .

# 452
Дъщеря ми миналата година започна на 04.10., настаняването й беше на 28.09, като й беше дадена възможност за избор за настаняване по дати и часове, защото им организират посрещане на студентите, които са сами/ не че успяхме да се нанесем в определеното време, носехме багаж и следващите дни Simple Smile/ Първата седмица е fresher week - опознават се , водят ги по зали и лаборатории, регистрират се, дават им пароли, срещат се с personal tutor и т.н. Когато дадат стаята за настаняване и вие я капарирате, те /университета/ ви представят целия план за плащане, по вноски/ при нас е на вноски/ и изписан периода на плащане по дати - от кога започва до кога свършват 38/40 седмици/ би трябвало и в страницата на accommodation да има тази информация/.
На моята дъщеря тази година настаняването е на 19.09. но още не сме търсили самолетни билети. И ние се ослушваме с тези карантини

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 11:19 от i_nenova

# 453
  • Варна
i_nenova
Благодаря ти за отговора!

# 454
  • Варна
С кой куриер изпращахте документите за заема?
Почнах да пиша товарителница за ДЧЛ но трябва телефон на получател. Всъщност, всички куриери искат телефон на получател... какво писахте?

# 455
С кой куриер изпращахте документите за заема?
Почнах да пиша товарителница за ДЧЛ но трябва телефон на получател. Всъщност, всички куриери искат телефон на получател... какво писахте?
Здравейте, честито и успех на детето. Дъщеря ми учи в Бат, завърши втората си година, доволна е. На въпроса - използвам услугите на български пощи, нямало е проблем.

# 456
  • Варна
Благодаря ти.
Ами...сътворих товарителница за ДЧЛ, от там ме посъветваха да напиша моя номер и на получател, така или иначе е пощенска кутия, няма на кой да звънят.

# 457
  • софия
Благодаря ти.
Ами...сътворих товарителница за ДЧЛ, от там ме посъветваха да напиша моя номер и на получател, така или иначе е пощенска кутия, няма на кой да звънят.
Много внкмателно да проследиш доставянето!
На моята дъщеря тазгодишните документи леко увиснаха и се притеснихме, макар и за кратко. Изпратихме ги с DHL в петък ( писахме нейният снглийски номер, а миналата година телефон не беше нужен) и в понеделник трябваше да са там. Тя си ги проследяваше от мерак ( втора година праща, първата всичко беше по конец и пристигнаха за по -малко от 15 часа). какво е проследявала не знам но след известно време получи нов мейл, с който в уведомяваха, че очакват документите и и ако не си ги изпрати до еди коя си дата, няма да ползва финансиране. Пак беша петък вечер та стояхме на тръни до понеделник докато се свържем с всички по верижката. В крайна сметка документите се озоваха при тях, но защо толкова време отне, никой не разбра. По проследяване отчиташе че стои в склад на DHL.
 Понеже бяхме приложили допълнителен документ и служителите на стюдънт файнанс го споменаха първи (че не е било необходимо) това ни успокои, че няма объркване на документите и наистина са получили и разискваме тези на дъщеря ми.
Та идеята ми е- проследете си пратката, а не като нас-пратили и забравили и айде на път.

# 458
  • Варна
Амели, благодаря, ще ги следя!
Къде от мерак, къде по навик  покрай онлайн пазаруванията ми....все следя нещо някъде.Simple Smile)))

# 459
  • Варна
Със Спийди ги пратихме, те бяха доставяли многократно до адреса, посъветваха ни да оставим наш телефон. По-късно получихме снимка от доставката, която много ме притесни - купчина писма на пода пред някаква врата. Но получили са пратката, имаме одобрение.

# 460
Миналата година изпратихме документите с https://emsbulpost.bg/, за около 48 лв, с проследяващ номер; не са искали телефон, лично ги пусках документите.
Тази година  - с български пощи, за 7-8 лв, с проследяващ номер, пристигнаха за около 20 работни дни; не са искали телефон.

# 461
  • Варна
Пуснах ги с ДЧЛ. 15 минути след като сътворих товарителницата пристигна куриера. Което ме изненада щото какво четох не знам, бях избрала най-ниската от предложените цени и останах с впечатление, че ще тръгне утре до края на деня.
А то се оказа, че доставката ще е утре до края на деня.
55лв .
Важното е да стигнат и че отметнахме и това, надявам се успешно.
Обади  ми се, че е подала Декларация 7 и си е изкарала ПИК за НАП.
Остава да си изиска по-рано нова пластика за дебитната карта, че и изтича след няколко месеца.
Да направим пълномощно.
Да мине през зъболекар за всеки случай.
През очен лекар за корекция на очилата и за още един чифт резервни, защото е с 5 диоптъра и без очила е за никъде.
И така ...
Но първо - две седмици отпуск и може би последна ваканция заедно. Sunglasses

# 462
Здравейте, продавам билет на България еър до Хийтроу. Ние няма да пътуваме поради отмяна на събитието. От България Еър ме увериха, че мога да го заменя с ваучер, който обаче трябва да използвам до една година от датата на купуване на билета, а тя не ме устройва - 21.05.2021. Увериха ме, че може да се смени и името на пътника, т.е да го продам. Та, ако някой планира пътуване до Хийтроу до 21.05.2021г. Може да се възползва. Иначе, ... горя с билета!
Редакция: междувременно ми писаха от България еър, че могат фа ми заведат билета без дата за другото лято (юли, август), което ме устройва.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 16:32 от kassii

# 463
Ние имаме три ваучера, може и аз да предложа по някое време Grinning

# 464
Някой наясно ли е как точно е организацията и правилата при пристигане на летище в Лондон за пристигащите българи там?  Знам само за попълване на документ, в който се посочва адрес къде ще се престои карантината. Но чух че не можело да се ползва обществен транспорт и се притеснявам за детето като пристигне самичко за първи път в Лондон да няма спънки, защото има доста пътуване до града, в който е унито и се сменят влакове и т.н. Ако някой има познат, който съвсем скоро е ходил до Лондон със самолет нека сподели какви са правилата. Да се настроим психически.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт