Студенти в UK - 12

• 70 687
  • 764
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте! Знае ли някой, след като получат pre-settlement, дали вече могат да ползват услугите на NHS, плащат/ доплащат ли нещо, лекарствата безплатни ли ще са? Питам, защото не мога да реша има ли нужда от допълнителна здравна застраховка вече? Моля, ако някой има опит, да сподели!

# 691
  • София
На мен също темата ми е доста интересна, защото моята дъщеря ходи на преглед за смяна на очилата, че изпитваше дискомфорт със сегашните и като е питала на какво има право да и казали, че трябва да си заплати прегледа при очния (30 паунда). След прегледа трябва да си заплати и стъклата. Пак е попитала като студент няма ли право на отстъпка, но отговора е бил, че след като е на 20 години няма нищо.

# 692
Здравейте! Има ли деца, пътуващи за Абърдийн (без значение дали директно до летището там или до Единбург/Глазгоу и после с влак) и на коя дата? Заради двуседмичната карантина ще е много неудобно да пътувам с дъщеря ми, а ми е притеснено да пътува сама, затова ще е добре да познава някой друг, пътуващ за там, и да се придвижват заедно. Още не сме резервирали билети - ако има желаещи, ще се радваме да се запознаят предварително и да пътуват с един и същи полет Relaxed Пишете лично съобщение, за да разменят телефони/социални мрежи Simple Smile

# 693
Като чета се замислих и аз. Трябваше ли да си избира лекар или европейската здравна карта е достатъчна?
Малко проблемни са поръчките онлайн ако нямаш английски телефонен номер, но можеш виртуален да вземеш. Това е най-бързия вариант.

# 694
Може ли повече информация за този виртуален номер?

# 695
  • Варна
Може да си поръчате SIM карта без договор от GiffGaff по интернет и ще ви я доставят на следващия ден, това в Англия. Изпращат и в други държави, включително България ,но може би ще отнеме повече време. Зареждате си суми в СИМ картата с дебитна или кредитна карта чрез сайта им . https://www.giffgaff.com/orders/affiliate/mobilenetworkcomparison

# 696
Когато говорих мин.година със застраховател, наша позната, тя ми каза, че може да не е достатъчна Европейската здравна карта, не навсякъде я признавали. Миналата година дъщеря ми заминаваше 1 курс, нямаше още ЛЛ в Англия и затова сключихме тази допълнителна застраховка. Още като отиде се записа при личен лекар, а вече има pre-settlement и според това, което пише в него, може да ползва здравните им услуги. Но аз вчера зададох въпрос дали това е така, от кога може да ползва NHS като здравноосигурено лице и т.н. Сега чуденето ми дали да се сключи доп.застраховка е заради многото чакане за часа за преглед, всички са споделяли, че дават часове със седмици напред.

# 697
Ще попитам синът ми как става за виртуалния номер и ще пиша.Получава се веднага ,а GiffGaff картата не му дойде на другия ден.Ще видим кога.

# 698
Tollfreefowarding се казва за виртуален номер сайта.Обаждат се и питат за какво ще го ползваш.Можеш да го прекъснеш ,когато пожелаеш.

# 699
Здравейте, скоро ще заминавам за Глазгоу. И по правилата на общежитието ми аз нямам право дори да ползвам общата кухня. Трябва да стоя в моята стая 14 дена, което ми звучи доста оплашващо. Трябва да си поръчвам храната по интернет и те ще ми я оставят до вратата на стаята ми. Кой е в подобно положение? Как се справяте с това? Посъветвайте добри  сайтове/ресторанти/кафенета за поръчване на готова храна. Благодаря предварително.

# 700
Tollfreefowarding се казва за виртуален номер сайта.Обаждат се и питат за какво ще го ползваш.Можеш да го прекъснеш ,когато пожелаеш.

Огромно благодаря! Половин ден се опитвах да направя поръчка в онлайн магазините в Абърдийн, която да бъде доставена на студента в общежитието в деня на пристигането и все удрях на камък заради телефона. С виртуален номер, който ще е валиден 10 дни, направих поръчка. Активираха го за 20 мин. и ще пренасочва към собствения номер на студента. Само не смея още да направя пробно обаждане.

Допълвам: Обадили са се на сина ми за потвърждение на виртуалния номер и са казали, че нямало услуга за смс. Което малко не е добре... И има някаква цена от 40 и няколко американски цента за обаждане на минута.

И да се оплача от вакуумните пликове на Икеа. Поръчах 6, пробвах два поне десет пъти и все се напълват с въздух за 15 мин. Пробвах да облепям с тиксо, и пак не става. Има ли трик някакъв?

Едит 2: Явно има дефектни пликове, защото друг нов стана идеално и държи!

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 19:10 от m i

# 701
И моето замина, пристигна, настани се в стая в кампуса за карантината. Там ще са до деня, в който трябва да се настанят в собствените си стаи.
Понеже ги хранят ... в стаята завари голяма касетка с храна. Плодове, нат.сокове, чай, кафе, и фастфуд - по много.
За обяд им дават сандвичи, за вечеря разни полуфабрикатни манджи, които тя май няма да яде след първи опит.
Ще кара на сандвичи и плодове предполагам. Жалко, че няма пресни зеленчуци за момента. Засега не искала да прави поръчка от магазина.

Могат да излизат само пред блокчето. Първия ден излезли да се разхождат и в един момент се събрали и разговорили 20тиба броя. Охраната ги нахокала здраво и днес май не са посмели да си показват носа.
Здравейте, скоро ще заминавам за Глазгоу. И по правилата на общежитието ми аз нямам право дори да ползвам общата кухня. Трябва да стоя в моята стая 14 дена, което ми звучи доста оплашващо. Трябва да си поръчвам храната по интернет и те ще ми я оставят до вратата на стаята ми. Как тя се справя с това? Посъветвайте добри  сайтове/ресторанти/кафенета за поръчване на готова храна. Благодаря предварително.

# 702
  • Варна
Ксения, първо, честито ти предстоящо студентство!

Няма да ти е лесно 14 дни затворена, опитвай се да приемеш ситуацията философски Simple Smile и ще мине времето.
После няма да имаш много време за филми и книги, това е момента.
Пазаруването онлайн е изключително лесно и ще се справиш, не се притеснявай. Необходима ти е дебитна/кредитна карта, каквато ти предполагам ще имаш и си ОК.
От кои магазини там да пазаруваш не знам. Може би в стаята в общежитието ще има инструкции за карантината, може би ще има и препоръчвани онлайн магазини.
На първо четене споменавам Теско. Не е скъп магазин и има голямо разнообразие. Съмнявам се, че няма да имаш достъп до кухня ... Но ако все пак това е така, то от там можеш поне плодове, зеленчуци, млячни и т.н. да си осигуриш.
В googlemaps ще можеш да видиш какви заведения има с доставки до дома.
Изобщо, спокойно. Ще се справиш с пазаруването. Ако все пак се затрудниш в началото, пиши тук или на ЛС. Ще ти помогнем.Hands Plus1

# 703
Ксения, първо, честито ти предстоящо студентство!

Няма да ти е лесно 14 дни затворена, опитвай се да приемеш ситуацията философски Simple Smile и ще мине времето.
После няма да имаш много време за филми и книги, това е момента.
Пазаруването онлайн е изключително лесно и ще се справиш, не се притеснявай. Необходима ти е дебитна/кредитна карта, каквато ти предполагам ще имаш и си ОК.
От кои магазини там да пазаруваш не знам. Може би в стаята в общежитието ще има инструкции за карантината, може би ще има и препоръчвани онлайн магазини.
На първо четене споменавам Теско. Не е скъп магазин и има голямо разнообразие. Съмнявам се, че няма да имаш достъп до кухня ... Но ако все пак това е така, то от там можеш поне плодове, зеленчуци, млячни и т.н. да си осигуриш.
В googlemaps ще можеш да видиш какви заведения има с доставки до дома.
Изобщо, спокойно. Ще се справиш с пазаруването. Ако все пак се затрудниш в началото, пиши тук или на ЛС. Ще ти помогнем.Hands Plus1
Благодаря Ви много за отговора и подкрепата. Надявам се, че ще се справя, но ако има нещо, ще Ви пиша задължително.

# 704
Вакуумните пликове от Практикер са добри и и не сме имали проблеми.Синът ми сам си вакуумира възглавница,олекотена завивка и някои дрехи.А за виртуалния номер точно затова написах,за да може да е от полза и на други в този труден момент с карантината.Ползвал е номера вече и си прави поръчки.

Общи условия

Активация на акаунт