Всичко за всички марки гел лакове- 28

• 28 095
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Анелия пан, не пишеш кой е топа. Ако седи лъскав и е изпечен добре няма проблем. Много топове са меки и като ги натиснеш остава следа, която след време се изправя. Така поне се се дращят. Други са си твърди. Ако мекотата те дразни, купи твърд топ. Тези на които пише "Tempered (закален)" са доста твърди. Gelish top it off е средно твърд, IBD Instant seal е твърд. Тези, които са белеща се база и топ в едно са винаги меки. Каучуковите също са по-меки.

На мене меките топове са ми дразнещи.

Топът също е на Коди. Както казах, това е първият ми опит и исках да съм сигурна, че това не значи със сигурност, че не е изпечен или че има някакъв друг проблем.
Мерси за отговора. Simple Smile

# 211
  • Варна
Червеното на Neess, което ми стана любимо, след изпичане ми цапа четката на топа. Какво означава, че не съм изпекла добре ли?

# 212
  • Paris, France
Червеното на Neess, което ми стана любимо, след изпичане ми цапа четката на топа. Какво означава, че не съм изпекла добре ли?

Да. Прави по-тънки слоеве и печи двойно. Гадните цветове със силен лепкав слой ги чистя със спирт след печене 😄 и така не ми цапондрят топа и четките. Първоначално мислех, че е нормално. Разбрах, че не са допечени чак като започнах да лакирам тънко, да постигам плътност и цвят с 4 слоя вместо с 3 и да пека по 4 Мин на слой вместо 2. Това в старата лампа. В новите Ферарита 2 Мин стигат, даже 1.

# 213
Казвала съм ви, че моята 15 и половина годишна дъщеря си пада по маникюр в американски стил- камъни и блясък. Аз, напротив, харесвам маникюр в руски стил... Обикновено надделявам аз, но от време навреме тя... Та ето последното ми творение. За свое оправдание ще кажа, че тя искашеоще камъни. И сърцето е моя идея, все пак идва 14 февруари.
Разранените кутикула са нейно творение, сама си пили топ лака при сваляне на стария лак.

Хич не ме бива със снимките....
Цвета е камуфлажна база на Коди, цвят Tea rose. Блясъка е PNB.

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 22:33 от maminka2

# 214
За първи път виждам такова чудо! Не разбрах защо са всички слоеве.
https://youtu.be/ifKAcLJbvrI

# 215
Като казахте американски маникюр, навремето имах комбинация от два лака, специално за такъв. Долния чисто черен, а отгоре един като бежов с отблясъци, може би холограмен. Дали има такъв сега? Много ми харесваше.

# 216
Това е дип или дипинг система. Пудра, активатор....

# 217
  • Paris, France
Това е дип или дипинг система. Пудра, активатор....

Не, показаното е база за гел-лак, на която се посипва акрилна пудра и се пече. При дипинга няма печене и се вижда веднага как пудрата полимеризира и се получава покритие като акрил.

Показаното се казва акригел. Това е стара техника, която беше популярна с жени с меки нокти, които не искахме да сваляме с пилене или дълго разтваряне. Беше популярна в Америка, в Европа не много. Аз също правех това чудо преди да намеря Brisa lite, който седеше твърд, но се махаше с ацетон. В 7ма тема бистрихме техниката.

Какво да кажа - при сегашните възможности с карета и белещи се бази никога повече няма да се занимая с подобно нещо. Дълго е, има много печене, не става за плоски нокти, не седи повече от 7дена + дните, които носим по принцип и не прави ноктите твърди.

Аз слагах 2 слоя пудра. Втрита база на Гелиш, печене, пудра по лепкавия и още един слой база, печене, пудра по лепкавия, махане на лепкав, гел-лак 3 слоя и топ. Моите нокти са широки. С това нещо изглеждат още по-широко и плоски.

Тази хамалогия добавя поне 5-10 Мин към времето за накисване, а ноктите са видимо ДЕБЕЛИ.

Някои момичета слагаха пудрата с гел, обаче тогава се пили и кисне.

Не може да се сравни с бомбето с реинфорс като здравина, нито като естетика. С реинфорс ноктите не изглеждат дебели в свободния край, защото това, което изглежда като свободен край е всъщност запечатания нокът, само реинфорс +1-2 слоя цвят (не запечатвам със всеки слой) + топ. Реинфорсът е все едно нокът, 2 слоя цвят и топ. Това има и когато правим само тънък гел лак. Топката реинфорс е в бомбето, което, ако се направи над лака все едно го няма, а под лака все едно нокътят е по-тумбест, но свободния край е тъничък.

Вместо реинфорс може да се ползува гел, течен гел, по-гъст гел.

Пробвах да наръся реинфорса с акрилна пудра. Ноктите стават по-твърди, но това се постига и с гел. Става леко по-дебело, но търсенето е само веднъж. Има, обаче обране на пръсти, пекване, махане на лепкав и пилене. Мързи ме.

4 слоя база, поне 2 слоя цвят и топ са си 7 равни слоя. Рано или късно ще се обели. Тя пише, че носи 2.5 седмици, аз нося месец с реинфорс, като нямам нейното пилене на повърхност на нокът и двата слоя ултрабонд и съответно не си скапвам ноктите.

Ето обясненията:

https://www.chickettes.com/using-acrygel-for-added-strength-nail-repairs/

Ако някой пробва, нека да пише!

амини, нищо не разбрах. Американски маникюр беше вместо бяло да се сложи червено или друг цвят, нали? Къде го слагаш тоя холограф? Над цял нокът, така ли? С черно рисуваш там, където на френски маникюр се слага бяло, а над цял нокът слагаш прозрачен холограф. Така ли е?

# 218
Невена, комбинация от два цвята, първия черен, а втория холограмен
Скрит текст:

# 219
  • Down south
Това по-горе, с акрилната пудра, работи безотказно при нужда от "залепване"  на счупен нокът.
Издържа доста дълго.

# 220
  • Paris, France
amini, аз не разбирам от холографни лакове. Ноктите са ми широки и гледам да нося тъмни или цветове, които да не ги уголемяват. В Али съм виждала гел холографни. Има такива, които нямат нужда от черна подложка. nad_tab беше показала такива, в кутия без четка, ама не се сещам на коя фирма бяха. Ето тези намерих:

https://www.google.com/amp/s/h5.aliexpress.com/item/32911417563.html

2 слоя и готово. Има и прозрачни, които се слагат на черен или друг цвят. Напиши holographic gel polish и излизат. Това за информация.

Предвид, че ползуваш само маркови лакове не знам как да помогна. Другата седмица ще ида в мазето. Май имам някакви холографни на Мадам Глам или НДЕД. Ако ги намеря (може и да съм ги шитнала) ще ти кажа кой номер са.

В Али има холографни пудри. Holographic powder.

Другото е да сложиш черен гел, да махнеш лепкавия и отгоре да сложиш обикновения от снимката. След 1-2 часа гел топ, печеш и това е.

# 221
Права си, ще пробвам да видя дали няма да се получи с обикновения 😉

# 222
  • Варна
Neess също имат холограмни гел лакове без да искам се сдобих с един 7440.

# 223
Здравейте, някой да е поръчал база и топ на Fox от Мейкъп. Мнение? При мен Мишей се бели на връхчетата дори с рейнфорс и кисел прймер. Двоумя се също между Коди и Блускай.

# 224
  • Варна
Щом мишей ти се бели и фокс и Коди няма да помогнат, блускай пък съвсем. Пробвай с бомбе като на свободния край слагаш минимално материал т.е. не запечатваш всеки слой.

Общи условия

Активация на акаунт