Всичко за всички марки гел лакове- 28

• 28 086
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • Paris, France
Малко спам...
Когато подготвяш кюфтета за яхния и след последното кюфте видиш, че лакът на единия нокът липсва....  💅🏻😂 Добре, че го открих на деветото, а не на 16-то 😂 Преди да започна с тях мих чинии и явно това е спомогнало.

Оригинални късмети. Който намери нокътя получава втори десерт.

краси78, от снимката:

1) ноктите си изглеждат идеални и здрави - прави, издължено нокътно легло с високо поставена усмивка, нямат кривини. Лунула не виждам, но по принцип липсата и не е проблем.

2) правилна С-извивка и много лек апекс - най-благоприят ата комбинация

3) по ноктите ти няма силно изразени надлъжни или напречни бразди, където да потъва база или друго и да не се опича.

Изглеждат си нормално. Околната кожа е здрава. Няма анатомическа причина гелът да не ти седи.

Това, което забелязах на лакираните нокти е някакво удебеляване по повърхността на свободния край, но и към странични гънки. Получава се от дебели слоеве. Това трябва да изчезне. И аз го правех и на някои нокти седеше, но на показалец и среден не удържа. Трябва да правиш тънки слоевв. Личи си, че си сложила прекалено много лак и като си размазала към гънки и свободен край се е поразтекло. Идея е да обръщаш пръстите преди да печеш, но на мене това не ми помага, само тънки слоеве.

Чакаш ли хубаво да побелеят ноктите след праймер?

Бях гледала клипче, в което маникюристката обяснява, че няма смисъл да се слага праймер заедно с ултрабонд, защото двата продукта са с различно действие. Също казва, че ако се сложи много праймер или ултрабонд, няма да има ефект, в едно клипче изцежда четката на праймера на салфетка, за да мине с минимално количество по нокътя.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=448332445606396& … d=355169528256022 от 13та минута обяснява точно за тези продукти

Пробвай да запилиш върха на свободния край на нокътя само в едната посока.

Не съм съгласна с много от нещата, които казва. Камалия беше пуснала видеото.

Тя пише, че не и се е случвало на клиент да не му седи гел-лака. Да, възможно е. Отива клиент и като види, че му се бели лака не стъпва повече там. Аз така правех. Клиентките с проблемни нокти знаят много добре, че няма смисъл да си мъчат ноктите с техника, която не е за тях, а много маникюристки са ригидни в техниката и за тях единственото, което правят е единственото правилно за всички и всякакви нокти.

Не е неправилно да се сложи ултрабонд върху кисел праймер и техниката даже си има има "primer on primer", "double prime" Итн и работи за.много хора, на които друго не им помага.

https://www.nailsmag.com/392889/a-primer-on-primer

Умрях от смях за възбуждането на власинките на нокътя. Киселият праймер обезмаслява и прави микроскопични дупки. Нокътят няма власинки, това не е пуловер.

Не съм съгласна с нея и за мазните нокти. Има дебели, лъскави нокти на които им трябва кисел праймер. Имам такива съфорумки.

И за фрешера не е права. Той променя киселинността, но леко. Не съдържа само спирт.

Лошото впечатление ми направи това, че тества нови приставки на клиентка преди да ги е тествала на пластмаса и гел, че и ги пипа с гола ръка.

Не съм съгласна и за базата, която се вижда. Камуфлажните бази често дават бял прах, не цветен, а и ноктите не са бели, все пак, а прозрачни и изглеждат с цвета на леглото.

Не съм съгласна и, че Лина/Тина, което е всъщност Sina, е гел с киселина и след 3 слагания разяждал нокътя. Жената и представа си няма от химия.

А повечето съвременни гелове без киселина съдържат това, което съдържа и ултрабонда.

# 241
Момичета много съм доволна от този лак. Все едно с обикновен, толкова лесно се нанася покрива от един слой. Както и да е на четката не става на черти, дори много лак да има. Перфектно. [/img][/img][/img]

# 242
# 243
Интересни са ми такива видеа, обаче хигиената на тази дама не ми направи добро впечатление- бутилките, работното място и пилата... Close
Следя лайфовете на мацката от Нейл коктейл. Любими са ми. Има приятен тембър и показва интересни неща всеки понеделник.

# 244
Невена, много тънки слоя са. Но лакът го ползвам за първи път на Канни. Ужасен седи на черти и е прозрачен дори при четвърти слой. Тук съм сложила база, рейнфорс, 4 слоя лак и топ.

# 245
Извинявам се, че съм разпространила грешна информация Grinning. Аз от видеото научих за укрепване с каучукова база и оформяне на апекс, което ми беше много полезно. По принцип следя видеата на тази маникюристка и като изключим праймера (аз също не съм му фен) ми е правело впечатление, че винаги се съобразява с ноктите на клиентите, дали са меки, имат ли апекс, колко се отварят кутикулите и т.н., но не ми допада, че чисти прахта с тази твърда четка, направо настръхвам.

Маникюристките матират нокътната плоча, мисля че за тези "власинки" говори, но никога не съм използва такива продукти и само предполагам.

Аз не подготвям нокътя по никакъв начин. Правя полиране, каре, пиля свободния край в едната посока и най-много да намажа с лимон преди базата, защото съм с меки нокти и не мога да си позволя да ходя без гел лак, а само тогава имам възможност. И аз имам белене по свободния край, но много по-малко откакто ви чета Hug. Независимо колко слоя слагам, запечатвам свободния край и малко под него с общо 3 слоя с почти суха четка (1 слой база, 1 слой цвят, 1 слой топ) Правя укрепване с база и не ползвам рейнфорс.

Като натискам копчета (напр. на асансьор) използвам кокълче Grinning. Като отварям кенчета също избягвам да използвам нокът.
Имах чувството, че свободния край ми се бели като си слагам шампоан, а самото усещане ми е неприятно, понеже ноктите ми се огъват понякога и се сдобих с това.

Прави хубава пяна и не скубе.

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 21:21 от MaryJane21

# 246
  • Paris, France
краси78, много тъничко и красиво си се лакирала. Браво. Не знам какво да ти кажа. Всичко изглежда перфектно, явно проблемът е в това, че ноктите ти, по някаква причина, не държат гел. Мазане, оцет, лимон и дано скоро видиш резултат.

Другото е гел с изграждане, в смисъл обръщане на пръста. Много игра е, има пилене ако не е с белеща се база, обаче това е единственото, което ми даваше добра трайност когато нищо друго не ми държеше. Гелът трябва да е по-твърд, не огъващ се. Бях пробвала Gelish structure. Има го в кутия, има го и във флакон с четка и ху своето е, че може да седи без база. Не и на моите нокти. Чак като излезе Бриса Лайт имах успех. Той е доста твърд.

Да ти кажа как докарарвах до 10-12 дена тогава. Лакирам се с база, цвят 3-4 слоя и топ и зная, че отлепването започва на трети ден, примерно. От втори ден всяка вечер мия с обезмасляване препарат за чинии и с обикновен топ минавам само ръба и малко да попадне под нокът ако ноктите са дълги. Съхне мигновено. Всеки втори или трети ден, освен, че мажа ръба, след като намажа ръба слагам слой топ по цял нокът. Съхне за 10 Мин макс. С всякакъв тип става, няма значение марката, но със Сеш Вит нямах добър резултат. Топът да е обикновен, не бързо съхнещ, не някакъв особен. Тествала съм от Шанел, Диор през Мавала, Еси, ОПИ, евтини като Флормар и Сатрин Арлей от България и даже разни от пазара, работят.

Приятелки ме питаха защо си играя с гел-лак като минавам с топ всеки ден - защото не ми се чакаше да съхне и след 3 дена да е обелен.

По едно време, за да не става дебело, не слагах топ за гел-лак. Избърсвах лепкавия от цвета и слагах обикновен топ. На гела той съхне бързо. 10-12 дена постигах.

Тогава открих полирането на нокти и след като ми ги полираха професионално, маникюристката ми каза ако слагам гел или лак да не матирам и че ще седи по-добре. Мислех, че е луда.

Взех си Стриплак, че без това седи на полирано и реших да тествам , а като се избели само да махна. Взе, че държа без да се отлепи седмица, което за мене беше изключително постижение тогава. Толкова се радвах, че място не си намирах. Само дето на 5-7 дена се белваше някъде.

nad_tab ми съобщи, че с ултрабонд седи здраво (нещо, което знаех), но си се маха. Бинго.

После принцесата ме светна за реинфорса и оттогава, както и да се лакирам, зле, бързо, все ми седи. Писала съм, носих почти месец маникюр, но се бях оляла с реинфорс и стърчеше парче като взе да израства нокътя. Нарочно го оставих. Можех да го изпиля, но го отчоплих и остана откъртено, но нищо не падна, а там имаше каре. Тогава за пръв път ми се отчекна нещо различно от свободен край. Гледах го, пипах го, чоплех го и не можех да повярвам.

Друго - повечето носим белещи се бази и каучук и те седят на 95% от ноктите, но има едни 5%, за които не стават. Ето, Мелина_3 носи без белене Indigo protein base, а преди това всичко и се белело.  F.O.X grid с власинките помага при някои тънки нокти. Kodi lint base, бинта също е формулирана за такива. Струва си да ги погледнеш.

Не се отчайвай и не се притеснявай! Щом принцесата и аз успяваме да носим по 3-4 седмици, всяка ще види светлина в тунела.

Мери Джейн, прахта се чисти точно с твърда четка. Меката не може да захване добре частиците и да ги изкара извън грапавия нокът.

В лимон се топи всеки ден. Прониква и от вътрешната, непокрити страна на нокътя.

Аз не я критикувам, а обяснявам с какво не съм съгласна.

# 247
Благодаря, Невена! Ще втрия другия път базата. Всъщност я нанасям средна плътност, защото по този начин свалям Мишей като белеща. С ацетон пада много трудно, бях си съсипала ноктите. А тази протеинова база на Индиго, дали е каучукова?

# 248
  • Русе/Germany
Момичета, това с лимона/оцета с гел лак на ноктите ли го правите? И колко време ги държите накиснати?
Извинявам се, но в момента чета старата тема защото я изпуснах, но май не съм стигнала да отговор на тези ми въпроси Simple Smile

# 249
  • Paris, France
Благодаря, Невена! Ще втрия другия път базата. Всъщност я нанасям средна плътност, защото по този начин свалям Мишей като белеща. С ацетон пада много трудно, бях си съсипала ноктите. А тази протеинова база на Индиго, дали е каучукова?

Indigo protein base не е каучукова. Нали това обясних - че ако каучукова база не седи се пробва друга.

По-дебело нанасяне = по-лесно белене, включая преждевременно. Идея е да нанесеш тъничко почти нищо по свободния край и после втори, по-дебело слой на цял нокът и да обръщаш пръсти.

А белеща се база, която да не е разтворима в ацетон пробвала ли си? Да не би да пипаш често някакви препарати като течни сапуни и в тях да има много спирт и разтворители?

Другото е свободния край да не се опича добре. Откакто запечатвам с реинфорс и цветният лак и топа всъщност са върху реинфорса нямам белене. Никакво.

Момичета, това с лимона/оцета с гел лак на ноктите ли го правите? И колко време ги държите накиснати?

Не ги кисна специално. Живеем в район с твърда вода и кисна в оцет тенджери, в които съм готвила, защото събират котлен камък. Пълня с гореща вода, доливам оцет, чакам и бъркам с гъба да обера стените. Вече не слагам ръкавици. Другото е преди да си мия косата със спринцовка слагам оцет по скалпа, по ноктите на краката. Ако не готвя в тенджера (рядкост) просто си режа един лимон на две и преди да си изцедя сока за да го изпия си пъхам пръстите в него.

# 250
  • Сливен
не е по темата ,за което се извинявам,но защо слагаш оцет по скалпа и аз живея в район с твърда вода и ми стана интересно.

# 251
Привет! Съществуват ли физически магазини в София откъдето мога да разгледам гел лакове , освен на Bluesky? Ако са и на по-достъпни цени - още по-добре Simple Smile

# 252
  • Варна
Цвят като този, ако може да помогнете с нещо от Али ми е най - лесно. Не знам, olx изобилства от обяви за cnd на цени от 6 лв, но идея нямам оригинални ли са, ментета ли са. По - скоро второто.

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 15:32 от ivka_smile

# 253
  • Варна
Пълни ментаци са тия в ОЛХ .
 Такъв цвят аз му викам макаронено жълто е 937 на Веналиса

Много любими са ми всичките макарони на марката поръчах ги едно време на куп и точно тоя липсваше от поръчката. Убиха ми удоволствието чаках го още месец.

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 15:45 от prinzesata

# 254
Точно от тях взимам, като цяло съм доволна, но Creekside и Nude Knickers (последните два) не са покривни, за жълтия не знам.

Общи условия

Активация на акаунт