Всичко за всички марки гел лакове- 28

• 28 091
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • Русе/Germany
Nevena, благодаря.
Ще опитам и аз. Имам чувството, чу с първите ме опити с пилата си изтъних палеца на дясната ръка и ми се струва по-тънък нокътя, та искам да го подсиля ако мога.

Да ви попитам дали практикувате лакиране над топ примерно след 6 дни от поставянето на гел лака, примерно ми е втръснал този цвят или топа на места не е така лъскав и да сложите отгоре друг цвят😬

# 256
  • Варна
Хайде, поръчах жълтият макарон Веналиса, благодаря 💜. Тези от olx бих пробвала също, щом казвате, че стават. Не чакайте make up да заредят скоро peel off base, няма да стане, нямали информация да стане скоро. Да се чуди човек, сякаш с каруца ги извозват продуктите от Полша, а така ми се искаше да я взема!

# 257
  • Paris, France
не е по темата ,за което се извинявам,но защо слагаш оцет по скалпа и аз живея в район с твърда вода и ми стана интересно.

1) За да държи pH на скалпа по-ниско ако шампоанът е силно алкален. Киселинността на скалпа е идеално 5.5, а на косата още по-кисел - 3.5 някъде. Шампоаните са обикновено алкални, особено ако са от бебешките, от които не люти на очите.

2) след намазване с оцет мъртвата кожа се отделя по-лесно от кожата. Мажа си цялото тяло веднъж седмично.

3) трепе гъби, бактерии, паразити, дермодекс(но само нощем, между 2-5ч) въшки, прави гнидите по-лесни за изрязване.

4) успокоява възпалена кожа - псориазис, себореен дерматит

5) спомага себумът да се отмива по-лесно.

6) по-лесно се решат косите след оцет, особено гъсти, афро

7) спомага лаусонинът (лаусон) от оцветяването с къна да седи вътре в косъма като не позволява на люспите на косъма да се повдигат. Лаусонът е с много малка молекула и затова успява да влезе в косъма, за разлика от другите багрила, които седят отгоре.

8 ) почиства остатъци от разни продукти - лакове за коса, пяна за обем.

По гореизброените причини се поливат коса и тяло с оцет, вода с лимонов сок, вода с лимонтозу и след изкъпване, особено ако няма да се слага балсам, крем.

Бейбидрийм, да, редовно се лакирам с обикновен лак над гела. Седи докато го сваля. Даже сменям понякога. Имам съфорумки, които си правят бял, телесен или черен гел-лак, носят седмица и лакират с неон, брокат или друг цвят, но трябва да предвидиш. Не може да сложиш неон върху черен лак, примерно.

Нищо не пиля и не слагам база. Чистя със спирт, 2 слоя цвят и евентуално, на другия ден топ. Седи докато махна.

# 258
  • софия
Някой има ли този

# 259
Пълни ментаци са тия в ОЛХ .
 Такъв цвят аз му викам макаронено жълто е 937 на Веналиса

Много любими са ми всичките макарони на марката поръчах ги едно време на куп и точно тоя липсваше от поръчката. Убиха ми удоволствието чаках го още месец.
Аз се влюбих в този цвят на Веналиса, полудях докато дойде. Е, най кофти лака, с който съм се лакирала... Става на черти, никакво самоизравняване... Два слоя, три слоя, тънко, дебело, не и не. Така си и стои, определено няма да го сложа повече. А имам претенции, че лакирам чисто и правилно. Другите цветове са по-сполучливи определено. С друг лак проблем не съм имала.  Може би случих кофти партида🙄😔

# 260
  • София
Впечатлена съм от заглавната снимка с маникюра. Дали е на някоя съфорумка, как е постигнат ефекта с тъмния цвят? Страшно ми прилича на пясъчен обикновен лак, но тук очевидно не е такъв.

# 261
  • Варна
Моят е бая възрастен поне на 2 години,но никога не ми е правил проблем. Спуках го от носене и това и предното лято. На черти не става,но иска поне три тънки слоя за хубаво покритие. Нетипично е последното за марката. Всички други техни лакове мога и на един слой да ги нося.

# 262
Моят е бая възрастен поне на 2 години,но никога не ми е правил проблем. Спуках го от носене и това и предното лято. На черти не става,но иска поне три тънки слоя за хубаво покритие. Нетипично е последното за марката. Всички други техни лакове мога и на един слой да ги нося.
Значи моя е кофти партида .😔 Може да се пробвам с поръчката още веднъж.

# 263
Впечатлена съм от заглавната снимка с маникюра. Дали е на някоя съфорумка, как е постигнат ефекта с тъмния цвят? Страшно ми прилича на пясъчен обикновен лак, но тук очевидно не е такъв.
Да, на съфорумка е. Ето в това мнение го е показала https://bg-mam.ma/p/1161670/40099954 . Ефектът е постигнат с пигмент в матов топ.

# 264
  • Варна
Вчера ми попадна видеоревю за белеща база веналиса, жената го слагаше върху изградени с акрил или гел нокти. твърдеше, че на 2 пласта база белела лесно, а на 1- не падала. Незнам има ли резон в това, аз белех без проблем, но ме наведе на идея. Аз понеже имам проблем с повличане на нокът с белеща база, дали не мога да я слагам върху слой гел на естествен нокът, а гела да махам с накисване на 2-3 седмици да речем? Има ли изобщо смисъл това упражнение и дали няма да стане по-лошо - да повлича гела и още повече слоеве нокът..

# 265
  • Варна
Как ще махнеш гел с накисване? Уж има такива ама..

# 266
  • Варна
Незнам, нали уж има soak off гелове, разтворими трябва да са. Ама за колко време се разтварят, незнам.
Аз не смея да пиля до нокът, дори база не пиля, иначе пила имам.. Нямам такива умения.

Може би е много тъпа идея..

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 21:27 от kristin@

# 267
  • София
Момичета, каре само преди белеща се база ли се слага? Или може под всякаква?🙄

# 268
  • Paris, France
Четох, че Венализа не се маха лесно от гел, Стриплак може да се махне. Ако ще слагате на гел, трябва да се сложи леко навътре за да не повлече и гела. Не винаги се маха. Имаше видео за TPLO peel off, която махаха от гел сравнително лесно, но аз не виждам смисъл.

Незнам, нали уж има soak off гелове, разтворими трябва да са. Ама за колко време се разтварят, незнам.
Аз не смея да пиля до нокът, дори база не пиля, иначе пила имам.. Нямам такива умения.

Може би е много тъпа идея..

Тъпа е идеята, да. Твърд гел седи по месец или докато го свалиш, поставен на полиран нокът с каре, ултрабонд по свободния и белеща се база. Това слагам като удължавам и искам 2-3 седмици дълги нокти. Аз слагам равен, тънък слой реинфорс под гела и после изпилвам гела, но като стигна до реинфорс усещам, защото е мек. Гела го пиля с червено-син чадър (накрайник). Остатъка, белеща се и реинфорс ги избелвам на цяла люспа. Лесно, бързо и няма поражения.

Да ти кажа как удължавам - пълня двойни форми с прозрачен, изграждащ гел и изпичам. През това време слагам база, пека 30 сек, реинфорс, пека минута, намазвам формата вътре (само където е леглото, а може и нокътя да се намаже, но трябва да е тънко) с тънък слой база и лепя. Пекваш всеки пръст по 10 секс и цяла ръка 2 минути. Махам формите, бърша със спирт (особено зад свободен край) с диамантен конус опилвам около кожа протеклата база (тя се пили лесно, не е гел, той е изпечен преди да сложа формите) и готово. Ако искам лак надрасквам гела с пила, но може и само ултрабонд за по лесно, лакирам, пека, топ, пека, готово.

Момичета, каре само преди белеща се база ли се слага? Или може под всякаква?🙄

Под всякаква, под гел, акрил, акригел. Техниката е предложена от Harmonie Gelish като решение за трудно сваляне на Гелиш, който не се маркетинга като белеща се или каучукова база (макар и да е мек и да се бели лесно).

# 269
Аз имам “макарона “ на Веналиса и нямам спомен да съм имала проблем с покритието. Разбира се аз не спазва това с много тънко лакиране с почти суха четка, но това може би е въпрос на навик,техника и опит 🤷🏻♀

Понеже ме попитахте за четките -

Ползвам тези - има естествен и изкуствен косъм сред тях. Закупени са от магазин ХобиАрт (имат и онлайн магазин) и са от порядака на 5-6 лв., а последната най-тънка четка е от Алиекспрес (допълнително подстригана).
В магазина ми казаха,че при четките за рисуване няма стандарт т.е трябва нагледно да си поровите и да си харесате това,което смятате,че ще ви върши работа...имаше доста различни 5/0 уж един номер, а различна дължина и дебелина на една и съща марка.

Измъчих се с лявата ръка, но все пак...

Общи условия

Активация на акаунт