Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 24

• 65 568
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Тайне, не харесвам коренчета, дръжки и едри листа, може би затова харесвам замразен спанак. Мразя едри лигави парцали, а дръжки не понасям. Последно хвърлих такава супа, само защото беше на едри парцали и то от замразен спанак, който се оказа на листа. Никога не съм харесвала едро нарязан спанак, камо ли дръжки, лигав ми е и гнусен. Въпрос на вкус.

# 331
+1 за пресния спанак. Такова дето не виждам какво има вътре, а в спанака попадат всякакви треви - тц. Замразен, само ако аз  съм го замразила.  В последните години купувам листа от спанак - като ги изсипеш в кофа със студена вода, смениш 2 пъти и е готов - нищо не остава. С центрофугата за зеленчуци подсушавам. ако намеря на промоция, купувам по няколко пакета, мия, бланширам, нарязвам и така си замразявам.
Спанакът не е толкова богат на желязо, сигурно всички знаете, че Попай е измислен за реклама на консервиряния спанак, не заради веществата му, но колкото да са - при готвене се губят повече, отколкото при замразяване Simple Smile ЗАтова го ползвам готвения за разнообразие на менюто, пък за вещества включвам суров в разни сокове (на милото с ябълка за холестерола е трепач), а аз ям младите листа на салата.
Стига съм се отплесвала, всеки си има своите предпочитания.
Ябълков щрудел https://pep-4o.blogspot.com/2019/11/blog-post.html

и  ориз със заешко, броколи, моркови

заек фрикасе - като фрикасето с пиле, но заек изскочи от фризера  http://pep-4o.blogspot.com/2010/05/blog-post_09.html

# 332
# 333
  • Sofia
Моето най-голямо вдъхновение за кулинарните ми творения днес има:
Чия мус с кисело мляко с печени ябълки, орехи и канела
Суфле с броколи, чедър и синьо сирене
Салата - копф, зелен лук, чери домати с балсамов дресинг с босилек

# 334
# 335
  • там където има винаги вятър
Пържени филии:

Зелен фасул от буркан, готвен по рецептата на Morena.

Скрит текст:
Голямо обикаляне беше в К... докато го намеря къде е. Обичаме го, но никога не съм купувала в буркан:flushed: Обикновено готвя пресен. Хареса се в къщи и съм обещала на моите хора, че веднъж в месеца ще имат такава манджа
Бисквитена торта:

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 09:04 от mama iasi

# 336
  • София-Младост
Morena, как правиш суфлето с броколи?

От снощи, бавно печено свинско, картофена и зелена салати

# 337
Ето я и гъбената супа:

Скрит текст:

Някаква си моя измишльотина с оглед да оползотворя останалите ми пънчета от пълнените печурки.
Нарязах наситно пънчетата и леко ги запържих в масло и олио, после добавих 2с.л. брашно(с връх) , запържих още малко, добавих вода, след което добавих прясно мляко и готварска сметана, сложих сол и черен пипер и оставих да клокне. Отделно запържих червен пипер в масло и добавих в супата. Стана гъста и калорична супа, съвсем не лоша на вкус, малко консистенцията, а и вкуса ми прилича и напомня на по редичко фрикасе с гъби. Сервирана с малко синьо сирене се получи много приятна комбинация от вкусове.

# 338
С благодарност за рецептата на G.kehaiova ще споделя разядката, която приготвих и която ни стана любима! Heart  Щастлива нова седмица, момичета! Flowers Hibiscus Nature Full Moon With Face
http://---shoretner923-2SQbMOV

# 339
  • Sofia
Ала-Бала, нямам точни количества, но
Скрит текст:
приготвям рядка палачинкова смес - нещо като непълни 2 с.л. брашно, по щипка сол и захар, черен п-р, 2 яйца и пр. мляко, за да стане рядка смес (това ми стигна точно за 6 силиконови формички), настърган чедър, парченца синьо сирене и розички броколи (сурово). Сипвам във формичките, слагам парченце масло, поръсих с чедър и пекох около 20-25 мин. на 200 градуса на средна степен на фурната.

# 340
  • София
Беляши

Шкембе чорба

Мекици

# 341
  • тук...при моите момчета
Мислех да съм редовна в споделянето,но май повече „крада” идеи,отколкото да качвам,а не е като да не готвя всеки ден😊.От последните дни:

А на къде без нещо сладичко😉:

# 342
Тази вечер мусака. Но сложих и стерилизирани краставички.

# 343
Чийзкейк зa cвети вaлентин

# 344
Лазаня от мен. Снимката е завъртяна, извинявам се.

Общи условия

Активация на акаунт