Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 24

  • 65 355
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 12 215
Здравейте, мили дами!
У нас имаше и има от днес и по ред на номерата
от онези дни - Френска пролетна крем-супа с тиквички
следва - Турски Менемен, за една бърза вечеря. Поднася се направо с тиганчето и задължително с хубав хляб

и от днес - супичка - Телешко варено

и - Печени спагети на тиган . Не ми се получиха точно както трябва, като форма, трябва да са като испанската тортия, пълен  идеален кръг, вероятно защото не ги начупих, а трябваше и щеше да се получи идеалната спагетена тортия. Друг път ще я направя. Хубави са.




ами... това е. https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

# 436
  • Мнения: 12 710
Може ли рецепта за шницелите ? Имам вкъщи едно мляно телешко,но не знам как да го оползотворя.
Скрит текст:
Използвала съм голямо количество продукти, затова ще споделя за малка доза какво слагам.
350 г свинска плешка смляна
150 г телешко месо смляно
1/2 глава лук (настърган)
1 ч.л. чубрица
1/4 ч.л. кимион
малка щипка индийско орехче
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
1 яйце
1 ч.л. сол
слагам и по 1 с.л. сумак, но не е задължителен
Омесвам каймата, оформям големи кюфтета, които после сплесквам с големината на дланта и панирам в галета и от двете страни. Подреждам в тавичка и оставям да "дръпнат" галетата и да се стегнат, около час в хладилник. Може и във фризера.
После внимателно панирам всяко парче в разбити яйца и пържа.

Сима, разкошно хлебче!
В тази тема не трябва да се наднича гладен Simple Smile

# 437
# 438
  • Мнения: 6 105
Morena, много благодаря за отговора. А това сирене от Лидл от тази кампания ли е или го има  постоянно?
Ние Фантастико в Пловдив нямаме, но пък имаме Лекси, където може да има, но аз не съм виждала. Ще го потърся в лидл. Благодаря!

От мен :

Картофена супа с праз лук


Маринована моцарела


Пюре от карфиол и овче сирене

# 439
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 671
Това ястие се каня да го направя от както го видях в лидълската тема. Ами...на видеото е едно, на практика Thinking не можах да я събера тая кайма като кюфте, пръскаше се и така я завих в чушките.

Скрит текст:

Крем със заквасена сметана+кисело мляко, бисквити.

# 440
  • Sofia
  • Мнения: 22 547
infiniТy,
Скрит текст:
това е от миналата, ангийската седмица, но може да има останало. Не е от постоянния асортимент. Ето го



Във Фантастико сирената са  на едно място и е мнгого удобно - лесно се забелязва сирене с червени петънца. Simple Smile Иначе такова сирене съм купувала още преди 3-4 години (от Ф ), та не е нещо дефицитно. Била и Кауфланд преслушай също. Според мен конкретно за вносните сирена (и не само де) - Фантастико и Била (от веригите) имат по-качествени.

# 441
  • Мнения: 849
Здравейте, някой има ли рецепта за хляб, с по хрупкава коричка? Все ми стават меки. едно пиле с ориз дс не е спам.

# 442
  • Мнения: 43 343
Аз правя хляб с хрупкава коричка. Замесвам тесто само от мая, брашно, вода и сол. Втасва, после леко дооформям и пека в предварително загрята фурна, НО и форма за печене с капак. Използвам йенси съд. Точна рецепта едва ли ще ти е нужна, просто  ти предлагам нов начин на печене. Добавям снимка на питката си от Бъдни вечер, за да онагледя.

# 443
  • Шотландия/Абърдийн
  • Мнения: 652
Кюфтета със доматен сос.

# 444
  • Мнения: 127
Peggy Bundy,
Скрит текст:
Извинявам се за закъснялата рецепта, но исках да направя хлебче днес и да дам точни пропорции. Моето хлебче също става с хрупкава коричка, именно заради това, че се пече с капак.
300 мл топла вода
1/4 кубче прясна мая
1 к.л. захар
1 ч.л. сол
4 с.л. Шарлан/Олио
250гр. Брашно от Лимец
180гр. Бяло брашно

В тази последователност слагам продуктите и измесвам тесто. Меся около 10 минути. ( От опит зная, че колкото по-дълго се меси, толкова по-вкусен става хляба) Брашното варира според плътността му. Така, че може да има малки разлики в количествата. Оставям го да втаса. След което, го премисам и оформям в желаната форма. Слагам го директно в хартията за печене в купа. Почива си около 20 тина минути. През това време загрявам фурната на 250 градуса заедно с йенската тава с капака на най-ниско ниво на фурната. Като загрее, изкарвам тавата и слагам хляба заедно с хартитята в нея. Правя разрезите в тестото. Слагам капака и поставям във фурната. Пека 20 минути на 250 градуса. След това махам капака, намалявам фурната на 220 градуса и пека още 15 минути.
От доста време пека хляб у дома и от многото опити съм разбрала, че най-вкусен пълнозърнест хляб става като пълнозърнестото брашно се смеси с бяло. Разбира се, ако не е наложащо да се яде изцяло пълнозърнест хляб.

# 445
  • Мнения: 3 303
При печене на хляба се слага купа с вода или се пръска самият хляб с вода, многократно. Пече се на максимум в загрята фурна, по възможност върху глинена или каменна плоча. Това за коричка.

(този хляб май беше с лимец и квас)

Нямам снимки, но: сьомгова пъстърва със зелена салата, ориз със спанак и зеленчуци за детето, качамак с чедър.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 14:31 от MyDecember

# 446
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 049
Крок мадам

# 447
  • Мнения: 849
Много благодаря за рецептите, ще направя един опит още довечера. и едни палачинки

# 448
# 449
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 521
Кюфтета от тиквички на фурна, без никаква мазнина



Пиле фрикасе



Салата с паста, риба тон и още куп неща



Тиквички с ориз и пиле

Общи условия

Активация на акаунт