Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 24

  • 63 102
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 1 867
Грах с месо

# 691
  • Мнения: 913
Копривена супа

Картофена супа

Кюфтета и салата

Гювече

# 692
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021

Киноа с домашно кокосово мляко и пресни пълномаслени кокосови стърготини


Крем супа от праз, морков и джинджифил


Кюфтенца от просо


Гъбена яхния

# 693
  • Мнения: 7 304
"Останаха ми очите " в гъбената яхния ! Би ли споделила рецептичката на л.с. , ако няма да я качваш в твойто местенце ? Благодаря !

Пилешко със зеленчуци и сладко/кисел сос

# 694
  • Мнения: 2 379
И аз се каня от много време за едни панирани топени сиренца. Но тази вечер има кюфтета на фурна с любима зимна гарнитура( лютеница с кис.краставипки) и катък с червена печена чушка.

# 695
  • Мнения: 1 420
От днес за мен моя измислица миш - маш с извара на фурна

Скрит текст:
Разбивам 7 - 8 яйца. Добавям към тях ситно нарязани две глави лук, 5 - 6 чушки, две скилидки чесън, пасирани домати от буркан на око, един пакет от 500гр. извара, сол на вкус около две рани чаени лъжички, кашкавал на око и малко олио. Всичко обърквам добре и изсипвам в намазнена тава да пека. Като е готово го вадя и обилно поръсвам с кашкавал и още пет - десет мин пека. Може да добавиш и шунка или наденица.

А, за съпругът и щерката - пита, току - що я извадих ♥

# 696
  • Мнения: 22 867
Кексче




и баница с майонеза, благодаря на момичетата за насоките, вкусна стана.


Скрит текст:

# 697
# 698
  • Мнения: 15 380
Един качамак от мен, ама по идеи оттук го направих като смесих равни части вода и прясно мляко, преди да заври сложих царевичния грис, малко масло и настърган кашкавал и бърках до готовност, после поръсих със сиренце. Ммм, стана много вкусен:

Скрит текст:
Пп Честит Трети Март!

# 699
  • Мнения: 35 153
Честит празник и добро утро!

# 700
  • Мнения: 1 916
Честит 3-ти март! Нека помним историята си и имаме повече поводи за национална гордост! 🇧🇬🤗
За здравословна закуска днес приготвих овесена каша с плодове. 😋🥥🍏🥄Чудесен ден пожелавам на всички! 🌞
http://---shoretner923-2ThgJBJ

# 701
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 516
Тиганички за закуска

# 702
  • Gotham City
  • Мнения: 220
YumЗдравейте! Може ли на лични рецепта за тиганичките?

Бургер с телешко

Пица с лаваш

И вкъщи добруджанки
Честит празник!

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 13:20 от Belle Époque

# 703
  • Мнения: 1 420
Френска селска торта ♥ Много обичам да я правя ♥

Скрит текст:
Продукти за блатовете с диаметър 25 см:
1 яйце
 150 г кристална захар
 200 мл прясно мляко
 2 с.л. течен мед
 2 ч.л. сода
 50 г стопено, охладено масло
 400 г брашно
 
 продукти за крема:
 
 1 л. цедено кисело мляко (две кутии на Бор Чвор)
 1/2 ч.ч. кристална захар
 кората от един лимон
 2 с.л. лимонов сок
 70 мл сладкарска сметана
 2 ванилии
 
 1 буркан сладко от боровинки
 200 г орехи
Разбийте яйцето и захарта, след това бавно добавете прясното мляко, меда, содата и стопеното, охладено масло. Прехвърлете сместа в тенджера и варете на бавен огън, като непрекъснато разбърквате около 25-30 минути, докато добие карамелен цвят. Отдръпнете от котлона и още топла изсипете в нея брашното. Разбъркайте с лъжица, докато получите тесто и го прехвърлете върху леко набрашнен плот. Омесете леко, докато стане на топка. Разделете полученото тесто на 8 топки. Отделете 3 от тях настрана. Останалите 5 ще използваме, за да направим блатове за тортата. Средно една топка да тежи около 110 г. Ако са по-малки добавете малко тесто от резервните три топки.
Лично аз деля тестото точно на пет топки и разточвам. След изпичане ги режа с ринга, а остатъците ги натрошавам. Стават чудни хрупанки ♥
Разточете всяка една топка на кръг с диаметър 27-28 см. Трябва да бъде тънък, почти прозрачен. Тестото е много еластично и гъвкаво, заради меда. Вземете кръга в ръце и леко изтегляйте тестото настрани, както се изтегля тесто за пица. Сложете отново на плота и до разточете до желания диаметър.
Прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене и печете 3-4 минути на 170 градуса. Докато се пече първият блат, оформете втория и така, докато изпечете всичките 5 блата. Оставете ги да се охладят добре, след което сложете върху един блат ринга, фиксиран на 25 см, натиснете леко и изрежете точен кръг. Помогнете си с нож, ако е необходимо.
По същия начин изрежете и останалите блатове, така че да получите идеално равни блатове за кръгла торта.
За да приготвите крема разбийте цеденото кисело мляко със захарта. Добавете лимоновата кора и сок. Разбийте сладкарската сметана в отделна купа на пяна и внимателно я разбъркайте в крема, с помощта на шпатула. Добавете ванилия.
Внимателно прегледайте орехите да нямат черупки. Подредете ги в тава и ги запечете за 5 минути на 200 градуса, като разбърквате с лъжица. Това ще подсили аромата им. Охладете ги и ги смелете в блендер.
Сглобяване на тортата:
Сложете първия блат върху подложка за торта или поднос. Стегнете го с ринга. Намажете с тънък пласт от крема. Поръсете с малко от печените, смлени орехи, след това покапете тук-там от сладкото с боровинки и леко го размажете. Не слагайте прекалено много.
Покрийте с втория блат. Отново намажете с крем, поръсете с орехи и покапете сладко. По същия начин и в тази хронология довършете останалите редове от тортата. Завършете само с крем. Запазете малко за измазване отстрани. Приберете тортата за 2 часа да стегне в хладилник, след това внимателно прекарайте нож, по ръба на ринга и го отстранете.
Намажете тортата с лек пласт крем отстрани. Поръсете обилно с орехи отгоре и по борда. Леко притиснете с ръце да полепнат. Приберете отново в хладилник за няколко часа, а най-добре за едно денонощие.

# 704
  • София/Испания
  • Мнения: 1 505
Кюфтенца  от киноа и спанак
На фурна

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 14:03 от janetaes

Общи условия

Активация на акаунт