Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 24

• 65 369
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Шкембе чорба и пърленки.

# 391
Пилешка супа

# 392
Тази вечер - гювечета:

Скрит текст:

# 393
Джанта, на една вълна сме Wink
Моето е голям гювеч Wink

# 394
Баница със спанак и сирене

Чери домати с прясно овче сирене и песто

# 395
# 396
Little Pearl
Скрит текст:
с какви кори направи баницата?

# 397
Салата от цвекло:

Омлет от белтъци:

Бисквитена торта за мъжо:

# 398
Пържени крилца

и бърза вафлена тортичка

# 399
Peggy Bundy,
Скрит текст:
Ето с тези кори, но ги ползвах по принуда, малко дебелички са. Магазинът, от който купувам корите, които харесвам, необяснимо беше затворен, а аз нямах време да чакам да отвори. А най-хубава баница ми става с турски кори, но нямам в момента. Но и тази беше одобрена и похвалена де Grinning

# 400
Лабрекс,
Скрит текст:
с какви вафли и как ги сиропираш за тортичката,като гаджета правих на мъжът ми,нещо суха остана,и кремчето ако може да кажеш какво е
Скрит текст:

# 401
Поздравления за всички, неуморни сте и вдъхновяващи!
От тези дни мъфини Simple Smile
Мъфини с ябълки и канела по рецепта на Супичка, но аз доста промених рецептата (вместо захар сложих сироп от фурми, бялото брашно замених с такова от спелта тип 1040, не сложих стафиди и орехи). Много вкусни се получиха. За аранжировката се погрижи малката ми дъщеря.

Сочни мъфини с тиква и кленов сироп по рецепта на Супичка (замених кленовия сироп със сироп от фурми - много ми хареса сиропа от фурми и вече редовно ще го ползвам).

И от тази вечер - соленките, които по-напред показа Тайна (благодаря, Тайна, за споделената рецепта, чудесни соленки Flowers Hibiscus ) Аз смесих по една чаша брашно от спелта, типово пшеничено и бяло пшеничено брашно.

# 402
  • Bарна, морето, сините вълни
Гледам и точа лиги...по всичко, но най-вече по десертите! Yum

Пуешко филе и печен пипер

Грис халва с кокосова захар

Кюфтета с картофено пюре по рецепта на vici75, станаха страхотни! ❤️

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 22:23 от DespicableMe

# 403
Лабрекс,
Скрит текст:
с какви вафли и как ги сиропираш за тортичката,като гаджета правих на мъжът ми,нещо суха остана,и кремчето ако може да кажеш какво е
Скрит текст:
Bobchita,
Скрит текст:
вафлените кори са от руските, даже не знам колко са на брой, вероятно 10 има. Но ги купувам от бълг. магазин. Кремове правя от кондензирано подсладено мляко, масло, сок от лимон или от кондензирано варено /руската сгущенка използвам/, краве масло и някакъв алкохол за вкус, който не е задължителен. Няколко кори мажа с крем и отгоре ръся ситно счукани или смлени орехи, няколко са само с крем, ако имам банани вкъщи режа тънички кръгчета и слагам на някои от корите. Поне две кори, понякога и три мажа със сливов домашен мармалад, струва ми се, че балансира вкуса, защото на мен поне все много сладки ми се струват, въпреки че съм любителка на сладкото. Мажа и последната кора най-отгоре с крем, после украсявам с каквото ми падне, ягоди, ако имам, за тази от снимката използвах боровинки и малко шоколад, също смлени орехи. Преди веднага слагах в хладилник, но един път я забравих върху масата, вечерта я правих, и на сутринта на всички се хареса повече от тези в хладилника. Корите бяха омекнали по-добре, в хладилника, може би като се стегне кремът, по-трудно омекват. Става и с варен крем, също попиват хубаво, омекват и стои по-сочна тортичката. Решила съм да пробвам и с пудинг на Йоткер, като добавя пак или плодове от сладко, или пресни. С варения крем като правих, слагах вишнички от сладко и леко поливах тук-там със сироп от сладкото, хубаво стана. Изобщо, с каквото ти/ви е вкусно, с такова можеш да я правиш!

# 404
Пържено филе от толстолоб Simple Smile със соево-чеснов сос. https://pep-4o.blogspot.com/2020/02/blog-post_19.html с гарнитура печени картофи с картофи и чесън :v https://pep-4o.blogspot.com/2019/07/blog-post_10.html

картофени кюфтета http://pep-4o.blogspot.com/2010/10/blog-post_10.html

и баничка на тиган със сирене.

Общи условия

Активация на акаунт