Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 448
  • 764
  •   1
Отговори
# 660
И ние ползваме нокторезачка, имам ножички на чико, но не са удобни никак.

# 661
  • Пловдив
Здравейте, при нас е малко по-добре от вчера..смисъл настроението ми. Но пак е на долната граница. Още съм хремава.

Бебето има тук таме сухо петно около 1 см на 3 места по тялото. Намазах по обилно с мустела и да видим. Дано не ни тръгва дерматит, че ще ми иде на кино захранването!
Режа ноктите с ножичка. Не знам как се ползва нокторезачка хич!

Излязох за един документ и нищо не свърших. Бях си взела маска, че нали в обществена сграда и има доста хора. Ама нямаше хора с маски, няма паника. В Австрия вече имаме случаи на болни, но Виена е ок засега. Имам си едно наум. Сев. Италия все пак е най-близко точно до Австрия! Мъжът ми е по-голямата паника, сухари и консерви вика дай да вземем! Дето по принцип никога не сме и опитвали такива продукти!!
Ваканцията вероятно в Бг. И ние сме така с багажа. Дано се събере количката хаха. На връщане от Бг ще имаме кутия над колата. Пак е нещо!!

# 662
Момичета един бърз въпрос. Налага ми се да оставя малката с майка ми за вечерта и се чудя колко изцедена кърма да й оставя. Ще я накърмя към 18ч и искам да има кърма за още две хранения. По колко мл ядат вашите бебета на хранене?

# 663
Мерси за отговорите, продължавам да търся. Довечера сме на последната ваксина, засега, и малко се притеснявам как ще мине нощта.

# 664
Малкият от шише изяжда повече май. Веднъж оставих 140мл за едно хранене и не му стигнала. Друг път оставих 180 - всичко си изял. Мисля си, че колкото оставя, толкова ще изяде 😂

# 665
Аз не мога да засека колко яде малката, но предпологам, че около 120 може би 130, хапва едната гърда цялата и малко от другата.

# 666
И спред мен от шише яде повече. Оставих и аз веднъж 170 беше изял всичко и то наведнъж.
Така че остави повече и я раздели на няколко в хладилника и да топлят по 60-90мл ако не стигне още  и така.

За ноктите ползвам ножичка, обаче от тия дамските малките.

# 667
Според мен си изцеди колкото има в гърдите, пък и да остане нещо можеш да го замразиш. По- добре повечко, отколкото да не стигне.
Иначе ние баби нямаме и сами го гледаме нашия блондин. Събота е моят почивен ден, защото го оставям на татко му и се виждам с приятелка или ходя да пазаря. Малко се притеснявам, че е само с мен по цял ден и да не вземе нещо да стане асоциациален, но засега като види други хора и му е много интересно. Особено на мъже много се кефи. И така смятам чак лятото ще отидем на море в Гърция, а така ми се пътува... но ме е страх още с малкия.
И да ви се оплача. Моят още не се обръща на никъде, ама грам желание няма. На 40 дни се обарна няколко пъти от корем по гръб и няма повече. Слагам играчки отстрани и само мързеливо си протяга едната ръка и това е. Видя го един познат физиотерапевт и заключи, че просто бил мързелив. И на коремче не иска да стои заради рефлукса и вдига врява до тавана... За сметка на това коремни преси прави нон стоп и само ме чака да му подам ръка да се набере да седне. Със сядането си връща и по цял ден се преобличаме. Манекен поне да беше :Д

# 668
Аз му давам по 180, понякога оставя, друг път изяжда още 30-40мл... Сутрин например след нощния сън е гладен като мечок. Вечер преди лягане също хапва всичко. През деня доста често оставя.
За кърма говоря.

# 669
Беба яде по 170 мл АМ . Вече се кефи на пюрето от картоф  изяжда по половин бурканче . Ноктите режа с ножичката на Чико , поне за мен е много удобна . Пробвах с нокторезачка първо , но и разкървих пръста ( не усетих , че съм хванала и кожичка ) . Не се обръща по никакъв начин още . Слагам я по корем  , а като се измори забива главата и си полягва Хаха . С моя помощ успява , но сама не . За сметка на това пък се опитва да пълзи малката дебеланка 😂 когато тогава ... все ще се завърти някога .

# 670
Аз пак да потърся съвет...моята беба е за захранване вече, но поради едни сухи участъци по тялото (не знам дерматит ли е или какво) ходих на 2ма дерматолози и получих 2 различни мнения. Единия казва да захранвам, а другия да чакам. Какво са ви казали на вас?
Използваме Биодерма АБЦ още от изписването, а след като се появи първото петънце мазах с La roche AP+, подобри се положението, но после за съжаление малката беше в болница на антибиотик заради грип и сега в последните 2 седмици тези сухи петна се разпространиха повече.

# 671
На мен във връзка с АД и захранване лекарката ми препоръча да направим тест за хранителни алергии. Струвал 170лв и се прави в Геника, но ние още не сме намерили време за него, а и до захранването имаме около 3 седмици.
Аз пак да потърся съвет...моята беба е за захранване вече, но поради едни сухи участъци по тялото (не знам дерматит ли е или какво) ходих на 2ма дерматолози и получих 2 различни мнения. Единия казва да захранвам, а другия да чакам. Какво са ви казали на вас?
Използваме Биодерма АБЦ още от изписването, а след като се появи първото петънце мазах с La roche AP+, подобри се положението, но после за съжаление малката беше в болница на антибиотик заради грип и сега в последните 2 седмици тези сухи петна се разпространиха повече.

# 672
На мен двама дерматолози и двама педиатри ми казаха да захранвам смело

# 673
В Геника се иска венозна кръв или от пръст, като тази от пръста не е много малко и голямо стискане пада докато я вземат.
Ако не е наложително, аз лично бих изчакала да стане по голям, за да му вземат поне на 6-7+.

# 674
Аз днес така се ядосах, на себе си, че пак й хванах малко кожичката, че направо поръчах това от амазон. Била много тиха. 

Общи условия

Активация на акаунт