Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 467
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Нашият лекар каза, че до захранването няма нужда от вода. Особено ако не иска да пие, да не я насилвам. Тя, ако е жадна, ще пие. Тя не иска. Значи, не е жадна. А пък това със захарта във водата направо е абсурд. Да давам захар на детето, само и само да пие вода. То много ясно, че ще пие, като е сладка. А после като започна да я захранвам със зеленчуци, дали ще ги яде, ако реално е била захранена със захар?

# 166
Аз като бях бременна четох, че до 6 месец вода не се дава и си реших, че само кърма ще пие моето бебе. Е, сичко хубаво, ама то не бяха доктори да се изреждат да ми обясняват, че то бебето жадно и аз трябва да му давам вода. Даже и захар да съм слагала... и майка ми и тя пя същата песен, та склоних малко преварена водичка. Моето обаче не я иска тая вода, давам му шишето, отпие една глътка, направи физиономия все едно е най-ужасното нещо на света и повече не можеш да го накараш да си отвори устата хаха. Иначе мен ме посъветваха или Девин или Бебелан и да си я преварявам до 1 годинка, заради пласмасовите шишета в които стоят, пък и не е ясно как я пълнят и така.
Покрай рефлукса му звех едно испанско чайче на Blevit и него сега си го пие с голямо желание, та нашата вода е под формата на чай.

За водичката и аз предлагам преварена бебелан, ама много й се мръщят. Забелязах, че ако им я предложа топла си я пият с кеф Simple Smile Може би това е начина, поне при нас така се получава. Моите бебки са недоносени и имат много силно изразен рефлукс незнам какво да правя. Какво ли не пробвах антирефлуксна възглавница, да ги нося след папкане ( на АМ сме, ако има значение това ) оригват се и незнам къде бъркам и как да им помогна да намалят повръщането. Това чайче помага ли с рефлукса и от къде го купуваш?  Hug

# 167
Моите вода не искат,предлагам от време на време Бебелан-без да я преварявам,но се мръщят . Simple Smile

# 168
Аз това с родата и водата го реших много лесно, напълнила съм едно шише наполовина с вода и го тръкалям в кревата, в хола, абе местя го тук таме и те мислят, че давам. Grinning Като ме питат дали пие казвам: да, ето го шишето.
Хахаха хич не мога да се занимавам да ми обясняват глупости, а за вода и захар въобще и дума не казаха, защото знаят, че аз самата съм против големи хора да ядат захар и ям толкова малко неща, че решиха въобще да не казват нищо. Само педиатърката като дойде първият път и каза: давай вода и захар. Родата с надежда погледна към мен да видят дали няма да склоня. Ахха аз казах: само през трупа ми!
И повече и с педиатърката не се видяхме. Къде ги намирате тия читави педиатри да казват смислени неща... не знам.
Аз намерих само един е болница Щерев е, но е частен и не може да е личен......

# 169
И моите вода не искат. Едната се лъже от време на време и като усети че е вода, се мръщи и спира да пие.

# 170
  • Белгия
Аз вода нито съм давала чиста, нито някой ми е казвал да давам.. С хомеопатията давах, изпи я, но май защото беше сладичка заради гранулките.

Благодаря за съвета за ротавируса, ще разпитам акушерката другата седмица Hug

# 171
  • Пловдив
И при нас не мина номера с водата. Предложих топла и топъл чай. Нашата педиатърка каза нищо освен кърма до захранването. Смисъл, че няма нужда пък аз ако искам да давам. Това с водата със захар от лекар познат го чух, давай й вечер ми вика. Викам си да бе как не!!
Та...жалко, че някои схващания на бг лекарите още не са изкоренени , но дано намерите читави, или поне такива, дето ви допадат..тук в нашия квартал във виена педиатърката е само една по каса. Нямам избор, ама пък поне тя е "пекана".
Днес бяхме на разходка 4 часа. Беше заспала яко. Като се прибрахме и се събуди почна да будува и така и 3 часа. Стана видимо нервна и я сърбят зъбите и й се спи и се напъва да е изправена. Повърна днес след ядене 3 пъти. И то не малко. Слюнчесто . Няма да се тревожа още и ще видим и утре дали е така. Моята не е от повръщащите. Все си е връщала ама чак такъв бльок не е правила като днес...
.

# 172
Аз това с родата и водата го реших много лесно, напълнила съм едно шише наполовина с вода и го тръкалям в кревата, в хола, абе местя го тук таме и те мислят, че давам. Grinning Като ме питат дали пие казвам: да, ето го шишето.
Хахаха хич не мога да се занимавам да ми обясняват глупости, а за вода и захар въобще и дума не казаха, защото знаят, че аз самата съм против големи хора да ядат захар и ям толкова малко неща, че решиха въобще да не казват нищо. Само педиатърката като дойде първият път и каза: давай вода и захар. Родата с надежда погледна към мен да видят дали няма да склоня. Ахха аз казах: само през трупа ми!
И повече и с педиатърката не се видяхме. Къде ги намирате тия читави педиатри да казват смислени неща... не знам.
Аз намерих само един е болница Щерев е, но е частен и не може да е личен......

Хахахаххаха! Ох, умори ме от смях, в началото живеехме при мама и още не се бях светнала за идеята с пипетата и цялата работа-стерилизирай-преаварявай-давай вода в един момент ми дойде адски изнервящо, включвайки и безсънието и затова напълних едно шише и аз започнах да го подмятам насам натам 🤣🤣🤣🤣🤣

# 173
Аз пък давам вода (Девин розовия етикет) още от както се роди. Малката вече е само на АМ (до 3ти месец беше на смесено) и винаги си е пиела доста вода - сега изпива по 100-120мл вода на ден.

Аз пък да ви питам - по колко пъти правите гимнастика на ден?

# 174
И при нас тък два-три дена е така с повръщането 🙄 Както си стои и бълва ама такова воднисто, на какво може да се дължи според вас?
Аз много й харесах активната гимнастика от ИКЕА и едно килимче. Утре сме в Сф и може да ги взема, че са с мн ярки и готини цветове.

И при нас не мина номера с водата. Предложих топла и топъл чай. Нашата педиатърка каза нищо освен кърма до захранването. Смисъл, че няма нужда пък аз ако искам да давам. Това с водата със захар от лекар познат го чух, давай й вечер ми вика. Викам си да бе как не!!
Та...жалко, че някои схващания на бг лекарите още не са изкоренени , но дано намерите читави, или поне такива, дето ви допадат..тук в нашия квартал във виена педиатърката е само една по каса. Нямам избор, ама пък поне тя е "пекана".
Днес бяхме на разходка 4 часа. Беше заспала яко. Като се прибрахме и се събуди почна да будува и така и 3 часа. Стана видимо нервна и я сърбят зъбите и й се спи и се напъва да е изправена. Повърна днес след ядене 3 пъти. И то не малко. Слюнчесто . Няма да се тревожа още и ще видим и утре дали е така. Моята не е от повръщащите. Все си е връщала ама чак такъв бльок не е правила като днес...
.

# 175
И моята дъщеря още повръща. Особено откакто се научи да се обръща и почти всеки път като е по-корем връща. А в оставям поне 1 час след ядене полуседнала в шезлонга, защото оставя ли я по гръб веднага се обръща. Чудя се да пробвам ли с антирефлулс мляко. С педиатърката го коментирахме, според нея у е много млякото, но аз не мисля така. Тя си повръща от родилното още. Някой път повече, някой по-малко, но няма ден, в който да не върне.

А за водата ми е голяма драма и на мен. Майка ми не ме занимава, но свекървата всеки път ми обяснява, че трябвало да й давам вода. Казвам й, че предлагам, но детето се мръщи и не иска да пие. Тя си знае нейното - не може живо същество без вода. Един ден ми заявява, че детето й изглеждало жадно (как го разбра не знам) Много ме ядоса и й казах, че няма да пие сега вода. Тя ми бръкна в чантата, извади шишето с водата и й даде. Малката естествено не искаше да пие, само се намокри цялата. После ме вика да я преоблека, че била мокра. Направо откачих тогава.

# 176
Ох, ужас, и мен ме караха за вода, най-забавното беше, че мъжът ми, който има 40 работника, първите две седмици всяка вечер се прибираше от работа с различен съвет от някой от работниците 😂😂
И свекърва ми и тя, дай вода, дай вода, бяхме двете, дадох и малката, беше на 3 седмици някъде, оплю целия под и мен, и баба си 😁, тааа приключихме с водата.

Иначе засега почивката върви много добре, малката си се радва на всичко, гука си, само където в хотела ни дадоха ниска кошара и малко се притеснявам как ще я сложа в нея, след като заспи 😁

# 177
Бръкна ти в чантата?! Е, направо аз побеснях!!!

И моята дъщеря още повръща. Особено откакто се научи да се обръща и почти всеки път като е по-корем връща. А в оставям поне 1 час след ядене полуседнала в шезлонга, защото оставя ли я по гръб веднага се обръща. Чудя се да пробвам ли с антирефлулс мляко. С педиатърката го коментирахме, според нея у е много млякото, но аз не мисля така. Тя си повръща от родилното още. Някой път повече, някой по-малко, но няма ден, в който да не върне.

А за водата ми е голяма драма и на мен. Майка ми не ме занимава, но свекървата всеки път ми обяснява, че трябвало да й давам вода. Казвам й, че предлагам, но детето се мръщи и не иска да пие. Тя си знае нейното - не може живо същество без вода. Един ден ми заявява, че детето й изглеждало жадно (как го разбра не знам) Много ме ядоса и й казах, че няма да пие сега вода. Тя ми бръкна в чантата, извади шишето с водата и й даде. Малката естествено не искаше да пие, само се намокри цялата. После ме вика да я преоблека, че била мокра. Направо откачих тогава.

# 178
И мен майма ми ме караше да давам вода, но я отрязах, не ми трябват непоискани съвети. Изгледала била две деца, хубаво, но това е моето дете. Иначе и тя ми казва - виж жадно е или виж иска да я вземеш, как го разбра от камерата на телефона само не знам. Прочела съм и съм се запознала с мнения по въпроса. Свекърва ми е изключително съобразителна и не налага мнение за нищо жената и слаба богу. Педиатърката ни каза както преценим, бебето е само на кърма. Но принципно няма как друг да ме убеди да давам или не ако аз вече съм решила.
Активната гимнастика на ИКЕА е страхотна, малката й се радва толкова много, тя е дървена съвсем обикновена, но е много яка, малката хваща елементите, тегли ги към нея, мести я цялата вече Grinning
Майките, които кърмите, ако бебето прави по-голяма пауза ставате ли да се цедите. Бебка и снощи спа от 22:00 до 06:00 и се чудя дали да не ставам в 03:00 да се цедя, за да не ми намалее кърмата.

# 179
Е като не може живо същество без вода, ги попитайте в природата на всички бозайници кой им дава вода???
Майката ти изнася едно по едно до реката да си пийнат, пък после си ги връща ли?? Хахахах
В природата пият вода и ядат храна само когато са готови за това нещо сами.

Аз имам активната от ИКЕА и съм доволна от нея, много и се кефи, играчките са забавни и са на такова разстояние, че детето може да ги пипа още от началото. Защото ми бяха подарили една на която играчките бяха мн високи, дадох я на приятелка и нейното бебе на 6м все още не можеше да ги докосва.

Общи условия

Активация на акаунт