Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 579
  • 764
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря за съветите. Въпросът е че съм Англия и ако аз не поискам нещо от док. те няма да м7 изпишат. Всичко е доста мудно и като цяло аз трябва да съм док. Че да им кажа какво искам да изследват и т.н. Не знам некомпетентни ли са или просто не им се занимава.
Отделно не съм сигурна дали тези пробиотици ги има тук, аз се порових сама в аптеката сред тях и наистина на някои пишеше да консултация с лекар, при кърмене. Направо и аз не знам вече.
Не знам дали знаеш тук в Англия имаме българска онлайн аптека. Ако ти се наложи. Аз от там си поръчах биозин мама. Пих го като настинах,докато бях бременна. Четох,че има и пробиотично действие. Моето джипи трудно ми дава час. Затова като се разболях предния път направо звъннах на 111 и те ме пратиха в друга болница,където ми изписаха антибиотик,съвместим с кърмене. Мина ми бързо за щастие и не можах да заразя малката

# 271
  • Пловдив
За витамините забравих да пиша - моите се водят за бременни и кърмачки. Разбира се, че като кърмим имаме нужда. То всичко ни изсмукват бебетата. Пия си ги и това е...премаман са мисля, от бг си ги взимам.

# 272
  • София
Добре си направила. И ние с омнибиотик Панда се оправихме. Сега си ака всеки ден или през ден, но без мъки и с нормална консистенция. И при нас още от първия прием се оправиха нещата. Вече два месеца го давам.

Винаги съм си мислела, че в БГ е зле здравеопазването, ама вече толкова приятели ми разказваха истории, че се радвам, че родих тук. В Белгия и една вода от аптеката не можеш да си купиш без рецепта, пълна лудост! Да не говорим, че те оставят така на самотек - ако ти мине - мине, ако ли не - за тях проблем няма...

Иначе за бебешкия запек, както и за всичко друго, всеки педиатър си има мнение. Това, което на мен ми каза гастроентерологът, при когото водих малкия е че е хубаво на 1-2 дни да се изхождат. На бебоците още не йм е оформена храносмилателната система и като не се изхождали редовно и образували много газове и още повече се затормозявала работата й. Той ме посъветва всеки ден масажи на коремчето и сгъване на краченцата. При нас това не помага особено и на своя глава му взех Омни Биотик Панда и още от първия прием има резултат.

Аз след като родих пих БиоГайа за възрастни, че покрай секциото ми сложиха хиляди неща. Чувствах се добре и смятам ако се наложи пак него да го взема. Също знам и че пробиотикът на Джеймисън е добър и става за кърмачки.

# 273
Да кажа за килимчето от Икеа, супер е! Дебело, отдолу е все едни гумирано, играчките са забавни 😊

# 274
  • София
Днес ми доставиха уреда за приготвяне на пюрета с пара. Аз, разбира се, веднага го изпробвах. Сварих един картоф. Нагласих таймера на парата на 20 минути + блендер 10 секунди (исках да изпробвам как ще го смели на по-едро) и кеф. Между другото, стана и вкусен. По-вкусен отколкото сварен. Аз не съм готвила на пара и не си спомням да съм яла нещо на пара. В книжката пише за картофи 15 минути, но е малко за нашите стари картофи. Ако са пресни или френски картофи, ще стане за 15 минути.

# 275
Благодаря за съветите. Въпросът е че съм Англия и ако аз не поискам нещо от док. те няма да м7 изпишат. Всичко е доста мудно и като цяло аз трябва да съм док. Че да им кажа какво искам да изследват и т.н. Не знам некомпетентни ли са или просто не им се занимава.
Отделно не съм сигурна дали тези пробиотици ги има тук, аз се порових сама в аптеката сред тях и наистина на някои пишеше да консултация с лекар, при кърмене. Направо и аз не знам вече.
Не знам дали знаеш тук в Англия имаме българска онлайн аптека. Ако ти се наложи. Аз от там си поръчах биозин мама. Пих го като настинах,докато бях бременна. Четох,че има и пробиотично действие. Моето джипи трудно ми дава час. Затова като се разболях предния път направо звъннах на 111 и те ме пратиха в друга болница,където ми изписаха антибиотик,съвместим с кърмене. Мина ми бързо за щастие и не можах да заразя малката

Да, и аз звъня на 111, понеже нашата клиника имаше проверка и доклада
е потресаващ. Та... не вдигат, и нали днес бях на "доктор" , та тази , която буквално само си говори с мен, дори не е и медицинско лице. Думи нямам.
В крайна сметка се преборих да ми даде направление за гинеколог, понеже не се знае откъде са ми проблемите и утре съм на Цито.
А иначе за антибиотиците, зъболекарката искаше и втори да ми даде за 2 седм и аз й казах че няма да стане. В Boots, на  аптеката, бяха много изненадани като ги питах кой пробиотик ще.ми препоръчат,  защото пия антибиотик. Направо ми каза че няма смисъл. Абе ..... истории имам много.

# 276
Сутрин на гладно най-добре се усвоявал Вигантолът 🤪, а не че правило някакво (докторска му работа)... На моя ненаситник и сутрин, и вечер все му е гладно 😆.

# 277
  • София
Има ли вече вигантол в аптечната мрежа? До скоро нямаше внос. Аз затова давам на Jamieson. Ама ако има вигантол, ще купя.

# 278
Ние даваме по 2 капки сутрин. Вижантол ту има ту няма. Каза днес педиатърката, че според новите мнения вигантол даже до 2 години било хубаво да се дава.
Малката е 7700 и 65 см. Утре ще ѝ сложат ротавирусната и още една, а другата седмица 6-валентната, поне ги разделя педиатърката, така съм по-спокойна.

# 279
  • Пловдив
Тук вит Д има друго име. Olievit...давам и е с рецепта хах.
Radi80 честито! Кой уред поръча последно? Още не съм отпечатала моя. Но наистина е вкусно на пара!!
Голямото ми дете глътна снощи костилка от маслина. Майка е лекар и ме вкара във филм. Чакаме да я изкара иначе..рентген.  Точно рентгенолог е майка , де и в учебниците бил пример за язва и пукнат стомах и ...сега акаме в кучешки памперс и търсим. И на училище не ходехме , че леко кашля. Оф, постоянен цирк сме Flushed

# 280
  • София
На Томи Типи.
Свекърва ми твърди, че било много полезно да се гълтат костилките от маслини. Стопявали се от стомашните киселини. Даже кара каката да ги гълта, ама тя не може. И казва, че нейната майка винаги я карала да гълта костилките от маслините. Не всичките, разбира се. Не сме пробвали. Не знам, дали е така. Казвам го само, защото снощи беше у нас, ядохме маслини и тя каза това за костилките.

Тук вит Д има друго име. Olievit...давам и е с рецепта хах.
Radi80 честито! Кой уред поръча последно? Още не съм отпечатала моя. Но наистина е вкусно на пара!!
Голямото ми дете глътна снощи костилка от маслина. Майка е лекар и ме вкара във филм. Чакаме да я изкара иначе..рентген.  Точно рентгенолог е майка , де и в учебниците бил пример за язва и пукнат стомах и ...сега акаме в кучешки памперс и търсим. И на училище не ходехме , че леко кашля. Оф, постоянен цирк сме Flushed

# 281
Търсих вчера Вигантол, но нямаше в аптеката. Аз давам по 1 капка, нямам представа колко й се е затворила фонтанелата. Вие как разбирате?

# 282
  • not found
Тя се вижда , аз я пипам от време на време да видя дали се затваря , колко е голяма ...
Малчо и на разходка не иска да е в количката ... мисля да слагам летния кош и да е малко повдигнат в това легнало положение не го свърта . От изведнъж започна да прави коремни преси ,седни си на дупето и се хили като репичка 🥰
За готвенето - аз готвя всеки ден различна храна последно време , даже правя и десерти понякога , не обичам да готвя , но обичам да ям , а ако няма нищо за ядене - аз страдам . Моите могат на сандвичи да искарат колкото е необходимо .
Таткото гледа бебето , оставям му го често , като ходя на лекции най- често се оправя , вади му мляко, храни го , памперса му сменя , детето е доволно , смеят се , играят си .

# 283
Нашата педиатърка на всяка консултация опипва фонтанелката. Ние даваме Биобаланс бебе, който съдържа и Вит.Д
Търсих вчера Вигантол, но нямаше в аптеката. Аз давам по 1 капка, нямам представа колко й се е затворила фонтанелата. Вие как разбирате?

# 284
И на мен са ми казвали да гълтам костилки от маслини като малка. Били полезни. Гълтала съм и нищо ми няма, но ето можело да е опасно...Thinking
И аз давам Биобаланс бебе по 5 капки, понеже съдържа и пробиотик и вит. Д. Но съм взела и Вигантол за после, казаха ми по 1 капка от него.
Готвя всеки ден. Гледам да остане и за другия ден за мен през деня. Приготвям и на баткото за училище сандвичи, пица, принцеси, плодове и зеленчуци. Отделно заради него гледам винаги да има и някаква супа или леща/боб, в случай че не му се яде каквото има, или пък огладнее по никое време, което често се случва. Общо взето и аз прекарвам доста време планирайки и подготвяйки вечерята. Здравословното хранене за мен е приоритет. Но пък за чистенето примерно все не остава време. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт