Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 556
  • 764
  •   1
Отговори
# 375
Как ще изглежда белегът зависи много от кожата на човек. Аз имам белег от апендицит като малка и все още се вижда и си е бая дебеличък. Единственото, което се промени, е че спря да е червен. Очаквам същото и сега. Общо взето коремът ми е като решето - стрии, белези, а беше по-хубаватс част от тялото. Но пък като погледна малкия и знам, че си е струвало.
Мами, вие замисляли ли сте се вече за приучаване на гърне? Попаднах на една статия и според нея е вече време. Обяснява се как като видим, че детето дава знак, че ще прави нещо и ние да го слагаме. Ама моя си го прави от раз без знаци хах.
Ето я статията. https://roditel.bg/priuchavane-na-deteto-kam-garne-koga-i-kak/

# 376
След доста време става тънък, поне година. Моят белег е на 5 години и последните три може би е такъв тънък, а сега от бременността стана тъмно кафяв, дано стане отново светъл.
А второто ти раждане е било нормално?
Да, защото първото не е раждане, а коремна операция на яйчниците с разрез като секцио.
Разбрах, извинявам се за любопитството. Помислих, че е раждане и се впечатлих, че са разрешили нормално раждане след секцио. Мен се наложи да ме оперират и все още съм много тъжна, ще не успях да родя нормално.

# 377
Не знам за секцио, но понеже раждах с епизиотомия и форцепс, още ми е подуто мястото. Усещам го твърдо на пипане, не знам как трябва да бъде. На вид не си личи много. Заспиването през деня е само на ръце, все с ръмжене и викане. Само се опитва да ме избута, а виждам, че почти му се затварят очита, но не и не. Когато сме на вън е по - спокоен, за това гледам по 2,3 часа да сме на разходка. Цял ден ръмжи и крещи ако не е на ръце, ако се отделя за да мия чинии примерно се започва рев. Сам с нищо не се заиграва.. труден период.

# 378
Как ще изглежда белегът зависи много от кожата на човек. Аз имам белег от апендицит като малка и все още се вижда и си е бая дебеличък. Единственото, което се промени, е че спря да е червен. Очаквам същото и сега. Общо взето коремът ми е като решето - стрии, белези, а беше по-хубаватс част от тялото. Но пък като погледна малкия и знам, че си е струвало.
Мами, вие замисляли ли сте се вече за приучаване на гърне? Попаднах на една статия и според нея е вече време. Обяснява се как като видим, че детето дава знак, че ще прави нещо и ние да го слагаме. Ама моя си го прави от раз без знаци хах.
Ето я статията. https://roditel.bg/priuchavane-na-deteto-kam-garne-koga-i-kak/

Инфлуесна ме, както се  казва. Много искам да го науча, мислех, че е рано, НО още тия дни отивам за гърне. Нашият си ака по 4-5-6 пъти, така че все на някой ще го нацеля. Въпросът е, че още не сме го слагали седнал... А на гърнето седиш... Май затова още малко и двете неща да зспочват

# 379
За зъбките след консултация започнах да давам Дентокинд на Мама Натура - три пъти по едно, с поне 30 мин разлика от храненето. С лъжичка го давам, като съм му капнала 3-4 капки вода, колкото да се разтвори. До колкото знам е с натрупване, така че трябва да мине малко време на прием. Иначе и нашият юнак е много нервен от време на време и знам, че са зъби заради настървеното хапане на пръсти и гризалки, както и кривенето на челюсти (сякаш иска да се почеше, горкото). Каката я мажех и с гелчета, но като че ли не чувстваше голямо облекчение (но пък никога не ми вдигна температура от зъб, както си мислех, че се получава при никнене).

# 380
Аз купих седалка за тоалетната и два дена подред госпожицата си върши работата там, но тя дава ясни знаци - почва да гледа сериозно и са напъва хаха. Просто я нацелвам засега, но с времето сигурно ще стане рефлекс, ще видим кога

# 381
А как разбирате кога ще пишкат? Аз не съм забелязала да имя знаци 🙄😁

# 382
  • София
Ами, то няма 😁😁😁

# 383
За пишкане няма, и аз пробвам след събуждане, днес успешно ми се изпишка на крака в банята секунда преди да я сложа. Но си мисля, че този рефлекс се формира много дълго, ако се започне отсега, когато не осъзнават. Но поне не мия омацано бебе след акане, а само дупе Simple Smile

# 384
Ами, то няма 😁😁😁

Ами в статията понеже пише, че има 😁😁

# 385
И моя приятелка вижда такива, аз не още. Виж за акането си е съвсем ясно - започва да гледа много сериозно.

# 386
За мен е рано за гърне, искам да започне да седи и тогава ще го слагам на гърне, преди това не вярвам нещо да се получи, ама знае ли човек.
Даже онзи ден гледах едно гърне във фирмата на тоалетна чиния Grinning

# 387
Зa мен цялaтa тaзи иcтория c гърнето ми е много cтрaннa, изобщо не знaм кaк бих моглa дa предугaдя когa ще aкa.  Но брaво нa мaмите, които уcпявaт.  Ние ще cи кaрaме нa пaмперcи още дълго мaй 😀

# 388
  • Белгия
Jorito , точно в началото на темата говорих за ранното приучаване към гърне Elimination Communication, където търсиш знаци у детето, че му се ходи, и го слагаш...
Естествено, ако не може да седи само, го поддържаш. Малко е тегаво, но мисля, че с постоянство ще се постигне добър резултат. Hug

Хора, ние имаме малко проблемче ли, какво е... Бебчо има някакво малко червено петънце на главата си, което за един месец си утрои размера и започна да се подува (като бенка или мехурче), днес сме на доктор, но аз започнах да се вкарвам в някакви филми тука..

Тази нощ, се събуждахме само 2 пъти, в сравнение с предишните 4-5 се чувствам доста отпочинала..

# 389
Здравейте, два дни малката не заспива вече толкова лесно вечер. Преди хапваше и заспиваше на гърда, местя я в кошарата и е пушка, сега като я сложа се събужда и трябва да я приспиваме, 10 мин и и готова, но това е ново.
За гърнето смятам да може да седи около 6 месец и тогава да я пробвам. Знам кога ака, напъва се като голям човек, разширява ноздри и съсредоточава поглед много е смешна и ака по едно и също време всеки ден.  За гърнето е важно да не се насилва детето защото може да направи регресия и да не иска дълго време да седне на него.
На мъжът ми колежка му казала, че бебето е урочасано (споделил, че два дни е нервна вечер) тя му пребаяла и снощи беше спокойна. Не знам да вярвам ли на това. Ние сме християни, вярващи та това ми е странно. По-скоро вярвам в енергията на хората и баланса във вселената. Но няколко дни с количката като излизаме я оставям да разглежда и тогава спескам сенника и може просто да се е превъзбудила.
Хапе си всичко и текат лиги, но не сме видели да има нещо на венците. А и сякаш няма признаци на болка от зъби.

Общи условия

Активация на акаунт