Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 452
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Америкас , и аз идния понеделник смятам да почна. Ахха. Ще видим как ще върви. Нищо замразено нямам. Има тука био магазини и ще им плащам високите цени да се чувствам спокойна. Има в него и на Холе пюрета и каши. Да почна сега пък ще видим. С картофчето ще почна . Тиква ще дам от пюре на хип, тук има вариант био и не-био мисля. Нали ако няма био и няма да ядем все едно, ама айде. Аз мнг мразя такива тиражирани неща био и еко и т.н защото се прекалява. Но да си призная ги купувам, особено за децата...винаги избирам по-скъпата храна, имам чувството, че евтини яйца и такива продукти като clever и т.н са долно качество.....
Ами този метод за захранване с едри парчета не зная как по-малко ще ги задавя от пюре, не звучи логично, но който пробва да каже. Аз не смея. Пюрето ще разреждам с кърма или АМ и съвсем няма да е така гъсто в началото. То и купешките буркани са пълни с вода всъщност.
Зъбите ни изяждат. Нямаме миг спокойствие. И ние сме уморени. Все на ръце. Незнам ни крем, ни нищо

# 586
А за разреждането, какво трябва да е съотношението пюре - кърма/АМ? Ще съм благодарна някоя от вас, която има опит да сподели.

# 587
А как ще си кръстим новата тема? 🙄😁

# 588
  • София
Аз питах ЛЛ. Той каза, ако пюрето е по-воднисто, да добавя само АМ без вода. Съответно, ако е по-гъсто да добавя АМ с вода.

А за разреждането, какво трябва да е съотношението пюре - кърма/АМ? Ще съм благодарна някоя от вас, която има опит да сподели.

# 589
Аз мисля да захранвам минимум след 5ти месец с картоф. Мисля да купя тенджера за готвене на пара и да купувам био зеленчуци. Дано наистина са био, че в Англия надали са много качествени храните.
Стерелизатора вчера ми се счупи и сега май вече няма да стерилизирам. Да питам и тук още ли стерелизирате?

Предложение за нова тема “Баба Марта на вратата чука октомврийче с мартеничка гука”
Или “ Баба Марта бързала на октомврийче мартеничка вързала”

# 590
"Мама гордо вози във количката октомврийче с мартеничка на ръчичката"

Редактирам се: Стейс, харесват ми и двете предложения. Иначе, аз още стерилизирам, но май няма да е за дълго.

# 591
Твоето предложение по ми харесва 😁

# 592
Аз не съм захранила и няма да захранвам до 6 м. Изцяло на кърма е.
Момичета всички ли започвате с пюретата?  Някоя ще захранва ли по метода ЗВБ, да има с кой да си обсъждам?  Акушерките тук съветват, че ако на кърмено бебе му стига кърмата, няма нужда да се бърза със захранването. Не знам. 
Иначе ви следя с интерес като пишете как ги храните и много ви се радвам, все едно ви познавам вас и бебковците.

Иначе от днес ни почнаха по-сериозно да ни мъчат зъбите. Не може да се нахрани, дърпа ме, плаче със сълзи, мн е жална.
Дотук не сме имали проблеми с нощния сън, но усещам че нещата ще се променят.

На 27ми сме на последните засега ваксини.

# 593
World аз ще захраня с пюрета и ще давам и збв когато започне да яде пюретата и вкарам повече неща.

Josefin аз Вече се заредих с пюрета на Holle. Взех и каши.

И на мен на Petya ми харесва името. Ако искате него да бъде.

# 594
Здравей, аз ще почна ЗВБ , ще изчакам съответно да може да седи сама. На 11.04 ѝ се падат 6 месеца и ще видим. Мисля сладък къртоф и пъкърнак на пара да ѝ предложа. Искам да седи стабилна, тъй като вече режимът ѝ като нашия, ще видим до април как ще е де и хапва в нашите часове, искам да яде с нас, храненето е изключително социален момент също.
Полина от канала Polina Sofia вчера спдели видео точно за захранването не е лошо.
Момичета всички ли започвате с пюретата?  Някоя ще захранва ли по метода ЗВБ, да има с кой да си обсъждам?  Акушерките тук съветват, че ако на кърмено бебе му стига кърмата, няма нужда да се бърза със захранването. Не знам.  
Иначе ви следя с интерес като пишете как ги храните и много ви се радвам, все едно ви познавам вас и бебковците.

Иначе от днес ни почнаха по-сериозно да ни мъчат зъбите. Не може да се нахрани, дърпа ме, плаче със сълзи, мн е жална.
Дотук не сме имали проблеми с нощния сън, но усещам че нещата ще се променят.

На 27ми сме на последните засега ваксини.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 08:52 от Diva19

# 595
  • not found
Хей здравейте , аз няма да захранвам засега , ще изчакам да стане на 6 мес.Ще започна с тиква , после картоф , морков, пащърнак , въпреки че тоя пащърнак за какво ще му го дам не знам , ще си помисля за него.
В последните дни забелязвам малчо , че много се кисели, събужда се сутринта един ведър, усмихнат , всичко му е прекрасно и като минат 10-15 мин.почва великото мрънкане , вече се изпъва на дъгичка , ако не иска да лежи , вземам го в мен , разхождам го , оставя го пак или на активната гимнастика или на люлката , минат 5-10 мин и хайде пак същото и така сме по цял ден ... Вече върша повечето неща с една ръка , а той стои до мен и наблюдава стриктно какво правя съвсем равнодушен .

# 596
  • Белгия
Благодаря Sparkling Heart много на отзовалите се мами с предложения за песнички! Два дни търся и преписвам текстове, и си направих малко тефтерче/пищов от който да гледам ако позабравя някоя дума Innocent

Дупи-ду-то го откраднах и много му се кефим, също така изпято под която и да е мелодийка - абсолютно попадение в целта, baby whisperer си направо!

Аз се чудя също за ЗВБ, но може би ще е по-скоро смесено, пюренца и ЗВБ. Ще почвам след като навърши 6 месеца. Или малко по-късно, защото имаме ваксина тогава. От април ще тръгваме и на бебешко плуване.

# 597
Здравейте мамитаа,аз си взех уред за готвене на пара на томи типи днес уж да го пробвам с картоф,въпреки че пише 15мин аз го пуснах 20 и накрая пак не беше готов... Не помня коя мама каза че си е взела същия уред,може ли да сподели при нея как работи,благодаря. А при готвенето на пара нали не остават да хруптят зеленчужите?

# 598
  • Белгия
Здравейте мамитаа,аз си взех уред за готвене на пара на томи типи днес уж да го пробвам с картоф,въпреки че пише 15мин аз го пуснах 20 и накрая пак не беше готов... Не помня коя мама каза че си е взела същия уред,може ли да сподели при нея как работи,благодаря. А при готвенето на пара нали не остават да хруптят зеленчужите?

На мен това също ми е най-големия страх - че евентуално няма да е сготвено. Аз имам на Авент за стопляне на шишета, и пишеше 4 минути,  а реално му е нужно около 9-10 за да достигне необходимата температура..

Дайте моля ви съвет, опитни мами! Кой си заслужава? Гледах някакви на беаба и на авент, всички уж нали едни и същи функции - готвене на пара, смилане, пюриране, ама ето на...

# 599
Аз имам на Авент уреда за готвене. Няколко пъти правих пюрета. Картофите си се сваряват до положение разпадане за времето, указано на уреда. Не са били сурови до сега. Правих и с моркови, даже на дебели резани, също си бяха мекички. За около 15-20 Мин стават идеални. Смятам, че си заслужава уреда. Simple Smile
Аз се чудя с месото как ще се получава. Мисля да пробвам тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт