Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 452
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Всичко е до марка...значи Авент са една идея по известни и наложени от Томито. Моя на Беаба също е 15 мин и вс си става меко. Имайте предвид, че точно картофите са толкоз сортове и може и от самия зеленчук да е! Тук при нас има 5 вида картоф , говоря жълтия - пресен, измит, за пюре, за пълнене, за готвене, стар...абе изобщо като ида да си купя картофи и съм в чудо. Цена на кг от 1 евро до 3 и 50 евро..Предполагам сорта "за пюре" си става най -бързо в уреда..

# 601
Vesenceto как върви захранването?

Весела работа за него.
От неделя хапва тиква,харесва му,но днес да се радва ми бутна ръката и навсякъде стана тикваааа. Иначе няма проблем,хапва си. Следя за реакция от новата храна, няма такава,дано така да отиде.
Увеличих и грамажа на АМ от 120 на 150,защото не му стигаше. В петък сме на консултация-ще видим резултатите.

Песнички пеем и ние,Зайченцето бяло,Чело коте книжка, пускам му още от бременността Моцарт за бебета,любимо му е.
Върти се много,смее се с глас,опитва се и да вика..забавно  е при нас.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 23:29 от vesenceto_85

# 602
На мен приятелка ми даде уреда на Томи Типи и каза  пе за картофа си трябва повече време от указаното но нв съм го пробвала

# 603
Аз правих пюре в Авент, напълних на макс с картофи, 20 мин и бяха готови.

# 604
Значи съм се нацакала жестоко... ужъс а толкова се чудех авент или томи типи...

# 605
Опитайте още 1-2 пъти, може проблемът да е от сорта картофи. Аз приготвях домашни такива.

# 606
Vesenceto мазалото е тотално, но симпатягата изглежда доволен. Simple Smile
Понеделник ще започвам и аз, днес взех лъжичка някаква силиконова и мека, нали уж бебвтата до 6м имат рефлекс за изплюване, как така си ядат пюрета без ядове.
Моят педиатър каза, да му слагам лъжицата малко по навътре, за да не изплюва храната.

Някоя от вас ще купува ли лятна количка, някоя по лека?

# 607
Говорих с педиатърката за захранването каза ми да започна с картоф обаче да не го пасирам защото ставал горчив..за първи път чувам такова нещо ..аз пък започнах захранване с оризова каша 2 дни всичко точно но днес хапна и ми я отказа и рева за мляко но сме след две ваксини и е доста кисел ...от къде мога да си намеря бурканчета в които да правя повечко пюренца?

# 608
  • Пловдив
А тези червените сладки картофи кога могат да се дават? И като направите бурканчета къде и колко дълго ще ги пазите? Аз имам на авент контейнери за съхранение
Лятна количка...оглеждам се. Най-вече заради малкия ми багажник на новата кола хаха. Иначе нямам зор. Мега доволна съм от Косатото. Вече съм й сложила лятната седалка с едно овче мекичко чудо вътре и на мен ми иде да се пъхна. Ще разгледам предложения, ако имате - аз искам сгъване сандвич, а не чадър и предните колела да са единични, а не двойни. Имах преди Quinny Senzz беше велика, но не я правят вече. Тук има една Babyzen Yoyo , но 400 евро за лятна..айде мерси.
Купила съм бамбукови лъжички в 5 цвята. Яде с тях, вече пробвах кърма хах.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 19:25 от Josefin

# 609
Момичета, като оазис сте! Каквото и друго да отворя, навсякъде само с големи букви "КОРОНАВИРУС!!!!" Ужас! Само тук весели снимки на омазани деца и идеи за пюренца...

# 610
Охх даже не ми се чете за тоя вирус, че е страшно. Ама пък и медиите мисля че прекаляват малко с информацията. Те го изкараха като във филма Заразно зло.

Аз гледах на ABC design ping, изглежда яка, обаче на живо всички такъв тип коликички са някак много нестабилни и тесни.

На Косато модела вече бях готова да го поръчвам woosh и видях че няма борд отпред и се отказах. Май без борд няма да е мн удобно за бебето.
И аз не харесвам тип чадър.
Гледах и на Macklaren модела Atom. Новият е мн шарен и готин, обаче е 900лв... отпада и той.
Накрая ще си купя някаква евтина за 100 лв и поне да не ме е яд, като я чупя.
Пък и се чудя колко ли време се използва тази лятна количка.

# 611
  • София
Аз съм с такъв уред. Пробвах го. Стар картоф стана перфектно за 20 минути. Ако е пресен или френски би трябвало да стане за 15 минути. Нарязва се на кубчета.

Здравейте мамитаа,аз си взех уред за готвене на пара на томи типи днес уж да го пробвам с картоф,въпреки че пише 15мин аз го пуснах 20 и накрая пак не беше готов... Не помня коя мама каза че си е взела същия уред,може ли да сподели при нея как работи,благодаря. А при готвенето на пара нали не остават да хруптят зеленчужите?

# 612
Аз съм с такъв уред. Пробвах го. Стар картоф стана перфектно за 20 минути. Ако е пресен или френски би трябвало да стане за 15 минути. Нарязва се на кубчета.

Здравейте мамитаа,аз си взех уред за готвене на пара на томи типи днес уж да го пробвам с картоф,въпреки че пише 15мин аз го пуснах 20 и накрая пак не беше готов... Не помня коя мама каза че си е взела същия уред,може ли да сподели при нея как работи,благодаря. А при готвенето на пара нали не остават да хруптят зеленчужите?

Картофите са домашни от есента са,какви се водят нз стари ли нови ли... пробвах и морков след това не рязан а на тънки кръкчета с белачката направен за 20мин пак не стаана.... Нз може би повече време да ги пускам или уреда е развален или аз съм си карък... така се бях настроилааа за готвееееееене ако можех щях да ги гризна дупето от яд....

# 613
Аз съм с авент. На мен ми се струва, че картофите по-бавно стават, ама аз го пълня над маркировката за макс 😂 досега съм правила пюрета само за нас. Пускам го на 25мин и стават.

А онзи ден толкова ми се спеше... правя пюре за гарнитура, пускам картофите и не стават. Пускам ги пак, но за 30мин - пак са си сурови... пуснах ги трети път - пак същото. Тъкмо започнах да се ядосвам на уреда и видях, че съм забравила да сложа една от частите ахахах

Та мисълта ми е да прочетеш още веднъж инструкциите да не би нещо да аи пропуснала случайно.

За количките: ние си имаме полска с летен и зимен кош, та мисля с нея да се търкаляме. Писна ми само да купуваме разни неща, а и нз колко време ще я използваме. Мисля си след време евентуално да вземем от онези триколки с педалите

# 614
  • Белгия
Ние си взехме количка 3в1, така че поне това няма да го мисля сега Blush

Само да върна за секунда темата за песничките. Явно пея толкова фалшиво, че докато [грача] „у дома часовник трака” някак си изкарвам мелодията на „през смълчаните полета” и не мога да се върна към оригиналната.. Weary Unamused

А за корона вируса.. Тук е по-скоро тиха паника..  Mask Маските обаче са вървежен бизнес - от €8 за кашонче сега са €65.. А и изкупени навсякъде, записваш се на лист.

ММ имаше вчера рожден ден, отбелязахме скромно, а парти с приятели ще правим в събота. Толкова се наядох с торта, че чак ми беше тежко цяла нощ. В събота май хич няма да ми се яде сладко Confounded

Общи условия

Активация на акаунт