Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 441
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
Мами, на нас днес ни беше първата ваксина. Вечерта много плака и преди малко мерих 38,5 въпреки панадола. Взех леко да се притеснявам. Пък и от три дена май прави кърмаческа стачка, та бая е драматично положението. Нито цица, нито биберон...
Иначе аз още не съм ползвала уреда за пюрета, но смятам скоро да направя едно за нас. Смятам да му направя едно комбинирано захранване от 6м - ЗВБ и нормално и да видя кое на него повече му харесва. Една приятелка ме посъветва да започна с пащърнак, че се храносмила по-лесно.
Някоя от вас може ли да ми препоръча добър педиатър в Пловдив на частно, че нещо не мога да попадна на някой свестен?

# 616
Тази температура е високичка. По принцип от ваксината не би трябвало да е чак толкова висока. Много следи бебето тази нощ, защото бебенцата много бързо вдигат!
Аз съм от София и не знам за Пловдив, но ако нещо се притесниш, мисли за болница с неонатози- хем ще има лекар на смяна,хем ще си е специалист по малки бебенца, защото все пак си е специфично.

# 617
А как почиствате  ушите на бебоците??? Аз с клечки,но по на вътре се вижда,че остава мръсно...

# 618
Мамии какво мислите за бънджитата ?
Някоя от вас мислила ли е да купува?
Доста противоречиви мнения има по въпроса дали е хубаво да се слагат бебоците в тях.
Вие какво мислите?

# 619
  • Пловдив
Добро утро!
Ние почистваме с клечка ушите. Не се виждат огромни мръсотии, а и то не трябва съвсем да се чисти навътре.
Относно бънджитата по вратите , които се слагат, няма да взимам. Проходилка..чудя се. Първото дете имаше.

# 620
  • София
Точно колкото е указано вода ли сложи в контейнера? Ако не стават зеленчуците за оказаното време, значи може да е повреден. Аз го пробвах няколко пъти. Исках да изпробвам различните консистенция при пасираме. Работеше си. Единият път сложих повече вода и не стана. Много е важно водата в контейнера да е точно колкото е указано. Мисля, че беше 450 мл. Ако не се лъжа.

Аз съм с такъв уред. Пробвах го. Стар картоф стана перфектно за 20 минути. Ако е пресен или френски би трябвало да стане за 15 минути. Нарязва се на кубчета.

Здравейте мамитаа,аз си взех уред за готвене на пара на томи типи днес уж да го пробвам с картоф,въпреки че пише 15мин аз го пуснах 20 и накрая пак не беше готов... Не помня коя мама каза че си е взела същия уред,може ли да сподели при нея как работи,благодаря. А при готвенето на пара нали не остават да хруптят зеленчужите?

Картофите са домашни от есента са,какви се водят нз стари ли нови ли... пробвах и морков след това не рязан а на тънки кръкчета с белачката направен за 20мин пак не стаана.... Нз може би повече време да ги пускам или уреда е развален или аз съм си карък... така се бях настроилааа за готвееееееене ако можех щях да ги гризна дупето от яд....

# 621
Как е бебенцето ти днес?
Мами, на нас днес ни беше първата ваксина. Вечерта много плака и преди малко мерих 38,5 въпреки панадола. Взех леко да се притеснявам. Пък и от три дена май прави кърмаческа стачка, та бая е драматично положението. Нито цица, нито биберон...
Иначе аз още не съм ползвала уреда за пюрета, но смятам скоро да направя едно за нас. Смятам да му направя едно комбинирано захранване от 6м - ЗВБ и нормално и да видя кое на него повече му харесва. Една приятелка ме посъветва да започна с пащърнак, че се храносмила по-лесно.
Някоя от вас може ли да ми препоръча добър педиатър в Пловдив на частно, че нещо не мога да попадна на някой свестен?

# 622
Здравейте, на прегледа при ортопедът не препоръчва нито бънджи нито проходилка, каза да си придържаме детето като има желание да ходи. Ние няма да взимаме нищо. Май като цяло нашето бебе няма никакви екстри купени 😁 колко е икономично милото. Барбарон ще взема, за да седи в него като е готова.
Имам доста познати, на които децата вдигаха 38.5 след ваксина Sad

# 623
На мен една приятелка ми даде бънджи, та ще видим като стане време дали ще й хареса. Поне не сме го купували. Но за по 15-20 минути не мисля, че ще й стане нещо. Проходилка нямаме и засега не мисля да купувам. Подариха ни уолкър, може би него ще ползваме.

Ушите ги почиствам с обикновена клечка, като не бъркам навътре, само отвън каквото хвана.

Вчера и ние бяхме на ваксина, не е вдигала температура, но беше кисела вечерта. Поне си спа, както обикновено.

Следващия път ще й правят изследвания. Как ще взема урина не знам. Ще пробвам няколко пъти преди това да се упражнявам Grinning

Бях споделяла, че стерилизатора ни е на Cangaroo 3в1, та приготвих няколко пъти картофи и моркови и за около 15 минути бяха готови. После само ги пасирах.

# 624
Здравейте, аз съм от декемврийски те мами, извинявайте, че така нахлувам. Аз бих ти препоръчала д-р Стефан Пепеланов. Вежлив е, внимателен и обяснителен, можеш да прочетеш мнения доста за него и из Интернет пространството.

# 625
Diva19  какъв е този барбарон който смятате да купувате?
Ние днес пробвахме картофче,шок и ужас беше физиономията му,с позиви за повръщане,дано следващите дни е по благосклонен,но не ми харесва пюрето така както ми каза педиатърката да го намачкам с вилица,колкото и да мачкам не се получава хомогенна смес,утре ще пасирам та да видя дали наистина горчи..

# 626
И ние изядохме първите лъжички картоф,реакция ужъс и рев :Д ние имаме барбарон от сестра ми там я слагам да я храня с лъжичката сега,удобен е до 6 месеца него ще използвам после ще си взема столче от икеа Simple Smile Вчера си ходи до тоалетна нормално нямаше промяна в акото от картофа,на обяд рева и пръцка явно колики бяха,днес ще видим как ще е :Д

# 627

В началото когато не седи много стабилно ми се струва подходящо и удобно.
Ох моето момиче е кисело днес, ужас, мрънка и ръмжи като я оставя, като гледам как бута и одеалцето в устата явно зъбките понеже при ядене също плаче и песка, но не като при коликите точно Sad

# 628
Как е бебенцето ти днес?

Свали я температурата след втория панадол и после спинка. Снощи милото беше като дрогирано. Днес е около 37,3, лигав е и му се спи. Не знам, но това е първи прием, дано по-нататък не е така, че той спа, ама аз мааалко побелях Grinning
Иначе на мамата, която каза за др. Пепеланов - той е много готин. Аз раждах в Селената и после ходихме на консултации при него, но имаше неща с които не бях съгласна - кърменето по часовник и водата са едно от тях. Та затова си търся някой, с когото да сме горе-долу с едни възгледи. Но от тези, които посетихме до сега ( не са много), той най-много ми хареса.
Та пробвах си аз уреда вече и пюрето беше супер. Нямам търпение да се захранваме, но смятам да изчакам до към 6м или поне до 5 +, че още малък ми се струва.
От скоро моя хубавец се научи да си отваря устата и да мрънка “аааааа” в различни тоналности. Някое друго бебче прави ли така? Чудя се киселини ли го мъчат или се е научил на нещо ново.

# 629
  • Белгия
Начиииии

В белгийската октомврийска фейсбук група гледам масово снимки на деца в седнало положение! Даже не полу-седнали ми направо седнали...  И никой не казва и не мисли, че е рано или не е добре. Е как така стават тея неща сега... В българските групи се кастри наред това поведение.. А те белгийчетата нали си израстват добре и без проблеми? Вече не знам какво да мисля, кое да е редно. Да си слушам педиатъра тук, но пък се вкарвам после във филми след като чета по българските групи. Как може да има такова разминаване в мненията Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт